Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. januar 2019

Uddrag af døgnrapport fra fredag 040119 kl. 0700 til mandag 070119 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Eriksmindevej, Greve
Lilleholm, Greve
Klosterparks Alle, Ringsted
Snekkevej, Nyk. Sj. – 2 adresser
Darupvej, Roskilde
Toldbodvej, Rørvig
Havnepladsen, Havnsø, Føllenslev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bognæsvej, Holbæk
Nyvej, Højby
Brentebjervej, Haraldsted, Ringsted
Borretoften, Høng
Stårupvej, Højby
Vibevej, Roskilde
Slagelsevej, Jyderup
Marievej, Høng
Tjørneparken, Roskilde
Ole Rømersvej, Køge
Strandvang, Lindenborg, Roskilde
Agervang, Holbæk
Schaldemosevej, Ringsted
Køgevej, Roskilde
Sofiehaven, Høng

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Åsvej, Jersie, Solrød Strand

-------------

 

Fredag – lørdag:

Varetægtsfængsling – Butikstyveri – Ejbovej, Bjæverskov - Køge

Kl. 0744 anmeldte personalet fra supermarkedet Netto, at en mand, som i øvrigt var uønsket i butikken, igen havde indfundet sig på stedet. Han var igen blevet afsløret i tyveri af 2 dåseøl, som han tog med sig gennem kassen uden at betale 29 kr. for dem. Den mistænkte havde inden anmeldelsen forladt butikken. Politiet kørte til supermarkedet og fik identificeret den mistænkte som en 38-årig mand fra Bjæverskov, som politiet kender fra andre lignende sager. Han blev kort efter blev anholdt på sin bopæl og sigtet for tyveri af de to dåseøl tidligere på morgenen. Med politiet som mellemmand blev supermarkedets erstatningskrav på de 29 kr. udredt. Da den sigtede var kendt for mange tilsvarende og uafgjorte sager om butikstyverier, forblev han i politiets varetægt efter afsluttet sagsbehandling i denne sag. Anklagemyndigheden fremstillede ham fredag eftermiddag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling. Dommeren fandt grundlag for at imødekomme påstanden fra anklagemyndigheden og varetægtsfængslede den 38-årige mand foreløbigt frem til den 31. januar 2019.

Brandundersøgelse – Jernbanevej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 0832 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et cykelskur. Det viste sig, at der var gået ild i en lille knallert af ukendte årsager. Branden havde ud over skader på knallerten og cykelskuret opført i træ også medført skader på to cykler. Ingen personer kom til skade ved branden, hvis årsag skal undersøges nærmere af politiet.

Mand sunket ned i mudder – Øvej, Allindemagle, Ringsted

Kl. 0939 rykkede redningsberedskabet og politiet ud til en mand, der var sunket ned i mudder og derfor havde slået alarm, fordi han ikke kunne redde sig selv op. Det viste sig, at en 48-årig mand fra Stege var sunket ned i noget mudder til midt på livet. Han var uden for livsfare og blev reddet op af redningsberedskabet. Det var i forbindelse med hans arbejde som biolog, at han i forbindelse med indsamling af vandprøver sank ned i mudderet i kanten af Gyrstinge sø.

Brand i krympeplastik på palle – Skørpingevej, Havnelev, Rødvig – Stevns

Kl. 1112 fik politiet oplysninger om, at brandvæsnet var kørt til en mindre brand i en palle med fødevarer. Branden var opstået, da personalet på en fabrik ville krympe plastikken rundt om pallen, der stod indendøre. Der var derefter opstået en mindre brand med risiko for, at den kunne brede sig. Personalet havde dog selv brugt diverse ildslukkere inden brandvæsnets ankomst og forsøgt at få pallen ud i det fri. Politiet har ikke foretaget sig yderligere i sagen, da ingen led overlast i forbindelse med branden.

Færdselsuheld – Munkholmvej / Stormøllevej / Østre Fælledvej, Holbæk

Kl. 1248 skete der et færdselsuheld i lyskrydset Munkholmvej / Stormølle, hvor to køretøjer var stødt sammen. Det viste sig, at en 60-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge kørte ad Munkholmvej mod øst og ind i lyskrydset for grønt lys. I modsat retning kørte en 24-årig mand fra Holmegård i en varebil. I lyskrydset foretog han svingning til venstre ad Østre Fælledvej mod syd og stødte herunder sammen med personbilen, der kørte ligeud i krydset. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men begge biler fik mindre materielle skader. Den 24-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 1739 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en lastbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lov om euforiserende stoffer – Nordmarksvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 2020 kom politiet forbi et fritidshjem, hvor der var forsamlet nogle unge mennesker. En af disse – en 14-årig dreng fra Jyllinge – var i færd med at mikse en joint. Ved nærmere undersøgelse af de unge viste det sig, at den 14-årige var i besiddelse af godt 1 gram hash, som blev beslaglagt af politiet. Den 14-årige kunne ikke sigtes for besiddelse af hashen, da han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Politiet kørte ham hjem til forældrene, som dermed blev underrettet om sagen. Også de sociale myndigheder har politiet efterfølgende underrettet om fundet af hashen hos den 14-årige dreng. De øvrige var fire drenge på 14 og 16 år fra hhv. Jyllinge og Ølstykke.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 2037 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Herlufmagle for spirituskørsel i en personbil, som han af flere årsager ikke køre i. Den 46-årige var nemlig i forvejen frakendt kørekortet, og bilen tilhørte hans arbejdsgiver, som ikke havde givet ham lov til at køre i den. Ud over sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven mht. spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden sigtede politiet ham også for uberettiget brug af arbejdsgiverens bil. Den 46-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til de tre sager mod ham.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 0245 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde indikeret, at han kunne være påvirket af hash under kørslen. Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
I bilen var der tre mandlige passagerer på 19, 21 og 22 år alle fra Holbæk, som alle blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De var hver især i besiddelse af mindre portioner skunk på 1-2 gram, som politiet beslaglagde som bevis og med henblik på senere destruktion. Alle fire sigtede kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Narkokørsel – Ventrupparken, Greve

Kl. 0622 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der var fulgt efter et andet køretøj ind på et privat område ved en virksomhed. Den mandlige fører kunne ikke forklare sig nærmere om, hvorfor han var kørt derind. Da politiet lidt senere fik kontakt til føreren – en 33-årig mand fra Hvidovre – deltog han i både en alkometer- og narkometertest. Han var ædru, men narkometertesten indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørsel i en varebil. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Lørdag - søndag

Penge fundet som hittegods – Østergade, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 1109 anmeldte personalet i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik, at de havde fået indleveret en pose med mindre værdifulde effekter, som donation til butikken. Under effekterne fandt personalet et større pengebeløb, hvilket de fandt underligt og kontaktede politiet. Politiet sendte en patrulje til butikken og afhentede pengene, der blev taget med som hittegods. Politiet står for at udlevere pengene. Ejeren kan rette henvendelse med en nærmere beskrivelse af de indleverede effekter, og skal kunne godtgøre at være rette ejer. Politiet vil af den grund ikke yderligere oplysninger om de indleverede effekter, men det kan oplyses at pengebeløbet er fem cifret.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 1704 bemærkede en politipatrulje en bil, der foretog et venstresving ud fra en p-plads, selvom der skiltet var venstresving forbudt. Patruljen standsede bilen, der blev ført af en 36-årig mand fra Rødovre, der viste sig at være spirituspåvirket. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kørte uden kørekort – Karlslunde Rasteplads, Karlslunde – Greve

Kl. 1912 standsede en politipatrulje en bil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen blev ført af en 29-årig mand fra Hobro, som viste sig aldrig at have taget kørekort. Bilen han kørte i havde han netop købt, men bilen var afmeldt i køretøjsregistret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret samt manglende registrering og forsikring af bilen. Politiet konstaterede desuden, at det var 4.gang indenfor tre år, at føreren kørte uden kørekort, så politiet beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Den 29-årige forklarede at han var i gang med at tage kørekort. Han gav sit samtykke til at bilen kunne beslaglægges. Det er retten der afgør om bilen skal konfiskeres i forbindelse med sagen.

Kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2050 standsede en færdselsbetjent en 24-årig mand fra Hårlev, der kørte i en personbil, for at lave en rutinemæssig kontrol. Det viste sig, at den 24-årige ikke havde et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet førerretten efter en betinget frakendelse i en hastighedssag. Føreren blev sigtet for kørsel uden førerret. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i bil – Lillevang, Holbæk

Kl. 2238 fik politiet et alarm opkald om brand i to biler, der holdt langs Lillevangsvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor den ene bil var overtændt, og branden havde bredt sig til bilen, der holdt bagved. Den ene bil udbrændte, mens den anden fik skader på fronten som følge af strålevarme. Politiet foretog en gerningsstedsundersøgelse, på stedet, for at belyse årsagen til branden. Politiet efterforsker sagen med en teori om, at branden var påsat, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på, hvordan den opstod.

Lokalpolitiet i Holbæk vil gerne høre fra vidner, der har set nogle personer/køretøjer i nærheden af bilerne forud for branden eller fra borgere, som i øvrigt har oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114.

Forbud mod at komme på diskotek – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 0106 anmeldte personalet fra en beværtning, at de havde en udadreagerede gæst, som dørmændene forsøgte at styre. En patrulje kom frem til stedet og traf en 37-årig mand fra Holbæk, der nu var faldet til ro. Han blev fundet i besiddelse af 0,6 gram MDMA, og blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer. I den forbindelse blev han meddelt et forbud mod at opholde sig på restaurationen i 2 år, idet han havde haft stofferne på sig inde på stedet. Den 37-årige kan forvente at høre mere fra politiet når narkosagen skal afgøres.

Glatføreuheld – Landevejen,Gislinge – Holbæk

Kl. 0406 skete et færdselsuheld imellem 5 biler, hvor der var tåget og pludselig var blevet meget glat. En 18-årig kvinde fra Kalundborg kørte ad Landevejen, da hendes bil skred ud, og hun mistede herredømmet over den. Bilen slog en kolbøtte og landede i grøften. Fire andre biler blev indblandet i uheldet, der lukkede vejen mens politiet var på stedet. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet. Vejen blev efterfølgende saltet, så trafikken igen kunne køre trygt.

Spirituskørsel – Frederiksborgvej, Himmelev- Roskilde

Kl. 0450 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 22-årig mand fra København, for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren viste sig at være spirituspåvirket, så han blev anholdt og der blev udtaget en blodprøve. Herefter blev føreren løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Narkokørsel – Holbækvej, Værslev – Kalundborg

Kl. 0530 sigtede og anholdt politiet en 47-årig mand fra Nærum for narkokørsel, idet han havde ført en personbil, selvom han var påvirket af hash. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Flygtede fra færdselsuheld – Odinvej, Høng – Kalundborg

Kl. 0542 kørte en bil af ukendte årsager ind i i en mur på Odinsvej. Bilen fortsatte gennem muren og påkørte herefter et rækværk, en postkasse og til sidst en bil, der holdt parkeret i indkørslen. Bilen holdt stadig på stedet, men føreren af bilen var der ikke. Politiet optog rapport på uheldet og kontaktede bilens ejer, der ville sørge for, at bilen blev fjernet. Politiet forsøger nu at finde frem til, hvem der var fører af bilen ved uheldet.

Narko og spirituskørsel – Hersegade, Roskilde

Kl. 0630 blev en 20-årig mand fra Kalundborg standset af politiet, da han forsøgte at starte en personbil, der holdt parkeret på Hersegade i Roskildes bymidte. Politiet havde mistanke til, at den 20-årige var påvirket af spiritus og narkotika. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. De to yngre mænd fra Vestsjælland, der sad som passagerer i bilen, måtte finde en alternativ måde at komme hjem på.

Søndag - mandag

Spirituskørsel - Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 0955 bemærkede en politipatrulje en personbil, der kørte usikkert omkring Kongstad Rasteplads. Føreren, en 36-årig mand fra Aalborg, blæste i alkometeret, der viste at han var spirituspåvirket over det tilladte. Han blev desuden og testet for om han var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket også gav et positivt resultat. Han blev derfor sigtet og anholdt, så han kunne få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Føreren vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Butikstyv – Stationscentret, Roskilde

Kl. 1401 havde en kunde været inde at handle i et Føtex. Da kunden forlod butikken med en plasticpose i hånden, blev han fristet af en pose chips og to poser dip der stod i vindfanget, som han puttede ned i posen. Butikspersonalet tilbageholdt på stationspladsen en 70-årig mand fra Roskilde, der nægtede at samarbejde, hvorfor personalet tilkaldte politiet. En patrulje kom frem og sigtede manden for tyveriet, som han erkendte overfor politiet. Den 70-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Kørte fra politiet og kørte galt – Holbæk

Kl. 1605 på Skarridsgade i Holbæk gjorde en politipatrulje tegn til føreren af en personbil om at standse, da betjentene ville lave en kontrol af bilen og føreren. I stedet for at standse, satte føreren farten op og forsøgte at køre fra politiet via Holbækvej. I en venstresvingskurve mistede føreren kontrollen over bilen, der kørte over i modsatte vejbane, hvor den påkørte et vejskilt. Politiet anholdt føreren, en 31-årig mand fra Føllenslev, der viste sig at være påvirket af hash, samt i øvrigt var frakendt førerretten. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet sigtede desuden mandens kæreste, der var ejer af bilen, for at have overladt ham bilen, selvom han ikke havde kørekort. Parret kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Butikstyveri og uorden – Holbækvej, Roskilde

Kl. 1645 fik politiet en anmeldelse fra personalet i Netto, der havde en kunde som havde råbt og lavet ballade inde i butikken, hvorefter han tog 12 guldøl uden at betale for dem. Personalet tilbageholdt manden foran butikken og tilkaldte politiet. En patrulje kom frem og traf en 37-årig mand uden fast bopæl, der forsat optrådte utryghedsskabende ved at råbe af forbipasserende. Han blev sigtet for butikstyveriet og blev taget med til stationen. Han blev i politiet varetægt nogle timer, indtil han var faldet ned og var egnet til igen at færdes på gaden.

Hastighedssag – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1935 målte en færdselspatrulje en personbil til at køre 162 km/t, hvor det kun var tilladt at køre 110 km/t. Føreren, en 58-årig mand fra Farum, blev sigtet for at køre for stærkt, kan nu forvente at sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten, en bøde på 4500 kr og 500 kr til offerfonden.

Indbrud i Nettobutikker – Greve

kl. 2345 – Jerismosevej, Greve. Politiet fik en anmeldelse om en tyverialarm og en røgkanon, der var gået i en Nettobutik. En patrulje kørte frem til stedet, men der blev umiddelbart ikke fundet tegn på, at der havde været indbrud i butikken.
Kl. 2359 – Eriksmindevej, Greve. Fik politiet en anmeldelse fra et alarmselskab om indbrud i endnu en Nettobutik. Politiet kom frem til stedet, hvor hoveddøren var blevet opbrudt. Der var umiddelbart ikke blevet stjålet noget. Noget kunne tyde på, at gerningsmanden var blevet forstyrret af butikkens røgkanon.
Kl.0002 – Lilleholm, Greve. Anmeldte et alarmselskab at et 3. indbrud var blevet begået mod en Nettobutik. Politiet kørte frem til stedet og foretog også her en gerningsstedsundersøgelse. Der var ikke et overblik over evt. kostervalg på undersøgelsestidspunktet.
Politiet efterforsker nu de 3 indbrud imod Nettobutikker som serieindbrud, der formentlig er begået af samme gerningsmand/mænd.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der har set nogen personer eller køretøjer ved Nettobutikkerne omkring gerningstidspunkterne ved midnatstid. Har du set noget, kontakt da Lokalpolitiet i Køge på tlf. 114.

Narkokørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0052 sigtede og anholdt politiet en 33-årig mand fra Hvidovre, der kørte i en varebil i narkopåvirket tilstand. Han blev taget med og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Indbrud i ældrebolig – Sofiehaven, Høng – Kalundborg

Kl. 0229 vågnede en 73-årig kvinde ved at en mand stod i hendes soveværelse med en lommelygte og bad om hendes pung. Hun spurgte ham, hvordan han var kommet ind og bad ham skrubbe af. Manden fastholdt dog, at han ville have hendes pung og han gennemsøgte hendes soveværelse for andre værdier. Kvinden gav tyven sin pung indeholdende 120 kr, hvorefter han forlod han stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de foretog en gerningsstedsundersøgelse. Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå, hvordan manden var kommet ind. Hjemmet var gennemrodet, men forurettede kunne umiddelbart ikke se, at der var stjålet yderligere.
Forurettede beskrev manden som: Dansk, ca. 30-35 år, ca. 180 cm høj, almindelig til kraftig af bygning, iført sort tøj, sort jakke, sort hue, sort tørklæde for munden. Medbragte en lommelygte.
Politiet efterforsker nu sagen og afventer tekniske erklæringer fra de undersøgelser, der blev foretaget på stedet.

Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk vil meget gerne høre fra vidner, der har set den beskrevne mand natten til mandag i og omkring Sofiehaven i Kalundborg. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

17. januar 2019

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 160119 kl. 07.00 til torsdag 170119 kl. 07.00

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

16. januar 2019

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 150119 kl. 0700 til onsdag 160119 kl. 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2019

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag 140119 kl. 07.00 til tirsdag 150119 kl. 07.00

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Nej tak til cookie