Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

11. november 2019 11:58

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 081119 kl 0700 til mandag 111119 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, RoskildeTveje-Merløse, HolbækTorvet, KøgeToftegårdsvej, AsnæsSolrød Byvej, Solrød StrandMøllegårdsvej, Osted, LejreAlgade, RoskildeSkibbrogade, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Thors Kvarter, Greve
Fasanvænget, Jyllinge
Fuglesangsvej, Solrød Strand
Ølbyvej, Køge
Hallebyorevej, Langemark, Jyderup
Buerupvej, Buerup, Jyderup
Kallerupvej, Kalundborg
Timianvej, Køge
Brombærvej, Køge
Spurvevej, Jyllinge
Liljevænget, Asnæs
Klintebakken, Karlslunde
Snogebækvej, Køge
Borupvej, Tingtved-Borup, Holbæk
Rahbæks Have, Holbæk
Lindelunden, Greve
Gondolvej, Jyllinge
Nurdugsvej, Greve
Skolevænget, Kalundborg
Byagervej, Tune
Falstersvej, Køge
Fyrvej, Køge
Fyrrevangen, Havdrup
Jernhøj, Store Fuglede

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skolevej, Hvalsø


Fredag – lørdag

 

Voldelig butikstyv anholdt – Ølbycenter, Køge

Kl. 12.15 havde en butiksdetektiv i Føtex tilbageholdt en 54-årig mand fra Køge for butikstyveri. Manden havde fjernet prismærket fra et par briller og taget brillerne på inden han passerede kassen, uden at betale. I forbindelse med tilbageholdelsen truede den 54-årige mand butiksdetektiven og tildelte ham et slag i ansigtet. En patrulje kom hurtigt frem og anholdt den voldelige mand. Da betjentene førte manden ud af butikken, fortsatte han med at true butiksdetektiven. Den anholdte blev derfor sigtet for vold, trusler og butikstyveri af briller til en værdi af 29,95 kr. Manden blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Pige reddet i land – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 13.52 kom et alarmopkald om, at en pige var blevet set ca. 300 ude i fjorden. Pigen bevægede sig op og ned i vandet, og hendes overtøj blev fundet i strandkanten. Politi og brandvæsen iværksatte en redningsaktion, hvor også en ambulance blev tilkaldt. Brandvæsnet satte en båd i vandet og fik reddet den 15-årig pige fra Odsherred op. Hun var uskadt men nedkølet, og blev behandlet i ambulancen. Pigen var nedtrykt og var selv gået ud i vandet. Hun blev efterfølgende overdraget til sin familie og de sociale myndigheder, som ville drage den fornødne omsorg for pigen.

Sammenstød – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 15.00 skete et sammenstød på motorvejen, da bilerne bremsede ned på grund af tæt trafik. En 43-årig mand fra Ringsted, som kørte i en personbil slog i det samme sin solskærm ned på grund af skarpt lys. Han opdagede derfor ikke at de forankørende bremsede op, så han påkørte bilen foran, der blev ført af en 27-årig kvinde fra Glostrup. Politi og to ambulancer blev sendt til stedet, men ingen personer kom til skade ved uheldet. Begge biler endte i græsrabatten med mindre skader. Anden vognbane var spærret mens beredskabet arbejdede på stedet. Vejen var åben igen omkring kl..16.00.

Tyveri af metaller – Toftegårdsvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 19.32 anmeldte et alarmfirma, at der var et mistænkeligt køretøj, der holdt foran et kabelfirmas grund, og at der var personer inde på grunden. På vej til virksomheden mødte en patrulje den mistænkelige bil, som var på vej væk fra stedet. Politiet traf tre mænd fra Rumænien i bilen. I varerummet på bilen fandt patruljen kobberkabler og værktøj. De tre mænd i alderen 29-40 år blev alle anholdt og sigtet for tyveri af metaller. De kunne også mistænkes for at have begået indbrud samme sted sidst i oktober og forsøg på indbrud fra en naboejendom, hvor der også blev opbevaret kobberkabler. De blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for tyveri i forening. De blev varetægtsfængslet til d. 3. december 2019.


Røveri – Skovduevej, Solrød Strand

Kl. 21.10 fik politiet en anmeldelse om, at 19-årig mand fra Stevns, kort forinden havde været udsat for røveri, mens han sad i sin bil. Den forurettede, som kørte ad Solrød Strandvej ville vende sin bil på Skovduevej, men blev her standset af nogle maskerede mænd, der bad om nøglerne til hans bil. Da den forurettede nægtede at give dem bilnøglen blev han tildelt et slag i hovedet, og gerningsmændene tog flere værdigenstande fra hans bil. Der var i alt fire røvere, som flygtede fra stedet i en personbil efter røveriet. En borger, som skulle ned af Skovduevej, bemærkede det mistænkelige optrin. Han kunne ikke køre ned ad den smalle villavej, som var blokeret af flere biler. Borgeren kørte derfor videre, men følte nu at en bil kørte efter ham. Han ringede derfor til politiet og anmeldte episoden. En patrulje kørte til Solrød Strand, hvor den fik standset bilen, der havde fulgt efter borgeren. I bilen befandt sig fire mænd i alderen 16-19 år fra Greve og Vallensbæk. Politiet mistænkte de fire mænd for at have begået røveriet mod den 19-årige mand på Skovduevej. De blev derfor sigtet, anholdt og taget med på politistationen. Lørdag blev de fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, der besluttede at varetægtsfængsle de fire mænd til den 5. december 2019.

Brand i børnehave – Højbakken, Roskilde

Kl. 00.42 opstod der brand ved en børnehave i Trekroner. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i en bygning. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, men der var en del efterslukning. De foreløbige undersøgelser af brandstedet viste, at branden var opstået på ydersiden af bygningen og havde spredt sig til taget. Der var umiddelbart ingen naturlig forklaring på, hvordan branden opstod. Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete omfattende skade på bygningen. Politiet undersøger sagen nærmere, for at forsøge at finde frem til årsagen til branden.

Vidne,r som har bemærket personer på og omkring børnehavens område op til og efter branden startede, bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Brand i lejlighed – Wiemosen, Roskilde

Kl. 03.59 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom i Wiemosen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte kraftigt fra lejligheden. Beboerne i de omkringliggende opgange blev evakueret. Den brændende lejlighed var tom. Ilden blev slukket omkring kl. 05.25, og der skete omfattende skade på lejligheden. Ilden havde desuden spredt sig til andre lejligheder, som også fik skader. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte den lejlighed, hvor ilden var startet. Beboeren var ikke hjemme, men politiet underrettede beboeren om branden. Politiets foreløbige undersøgelser viste, at det var en ryger som boede i lejligheden, og at årsagen til branden formentlig var uforsigtighed med en cigarret. Boligselskabet som ejer ejendommen, stod for at genhuse de evakuerede beboere. Når undersøgelserne af branden er afsluttet, vil politiet tage stilling til, om nogen kan stilles til ansvar for, at branden startede.



Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Tingvej / Maglehøjvej, Varpelev, Hårlev – Stevns

Kl. 10.58 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld i krydset Tingvej – Maglehøjvej, hvor to biler var stødt sammen. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet konstaterede, at det ene involverede køretøj spærrede for trafikken i begge retninger på Tingvej. Bilen blev flyttet ind til siden, og der var tale om mulig overtrædelse af færdselsloven som årsag til uheldet. En 47-årig mand fra Ukraine var i en dansk varebil kørt ad Maglehøjvej mod syd, frem over vigelinjen og videre ud på Tingvej, hvor han blev påkørt på sin venstre side af en personbil ført af en 44-årig kvinde fra Rødvig Stevns. En 18-årig kvindelig passager i kvindens bil blev bragt på skadestuen til behandling for en mindre kvæstelse i den ene hånd som følge af sammenstødet. Begge førere slap uskadte, og der skete kun mindre materiel skade på de implicerede biler. Politiet har optaget rapport om uheldet, idet ukraineren kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af en mistanke om overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om vigepligt.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.36 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 32-årig mand fra Borup for kørsel i en personbil ad motorvejen i det nordgående spor, selv om han var mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve løslod politiet bilisten, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret for euforiserende stoffer.

Brand i bil på tankstation – Nordhøj, Køge

Kl. 14.42 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, der holdt på området ved en tankstation. Branden blev hurtigt slukket og var opstået i forbindelse med, at tre mænd på 18, 22 og 26 år fra Ruds Vedby havde kørt en prøvetur i bilen. Netop som de afsluttede prøveturen og kørte ind på tankstationen, brød bilen af ukendte årsager i brand. Ingen af dem kom til skade, ligesom der heller ikke skete noget med inventaret på tankstationens område.

Narkobilist uden førerret – Blomstervænget, Asnæs – Odsherred

Kl. 16.00 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Asnæs for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand og uden at have førerret til bilen. Ved ransagning af bilen fandt politiet diverse værktøj, som kunne bruges til berigelseskriminalitet, ligesom politiet fandt effekter og papirer med diverse adresse i Ballerup-området. Den 23-årige kunne ikke umiddelbart forklare, hvorfor disse effekter befandt sig i hans bil, hvorfor politiet beslaglagde effekterne med henblik på nærmere undersøgelse og efterforskning. Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men kan forvente at høre nærmere fra politiet både når blodprøven er blevet analyseret, og politiet har kigget nærmere på de beslaglagte effekter.

Mistænkelig mand – Storebjerg, Greve

Kl. 18.29 anmeldte en årvågen, lokal mand, at en mand, ca. 25 år, 175-185 cm høj, spinkel af bygning, iført lang mørk frakke, sorte bukser og sort kasket luskede rundt i området. Politiet noterede sig oplysninger og rykkede ud, da en ny anmeldelse om, at manden nu måske kørte rundt i en mørk personbil i området, indløb. Hverken bilen eller manden fandt politiet ved eftersøgning i villakvarteret, så mandens ærinde i området er ikke politiet bekendt.

Utryghedsskabende unge – Over Bølgen, Greve

Kl. 19.27 fik politiet en anmeldelse om, at seks-syv unge lavede uro og uorden på tagparkeringen ved indkøbscentret Waves. Politiet kørte til stedet og fik ved Portalen kontakt med fire unge i alderen 13-16 år fra Greve. De fik en adfærdskorrigerende samtale, men blev ikke sigtet for noget i anledning af deres opførsel.

Brand i bil – Grønnegade, Roskilde

Kl. 22.38 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var udbrudt brand i en bil på en parkeringsplads. Ved brandvæsnets og politiets ankomst kunne det konstateres, at bilens ruder var blevet knust, og at branden var startet inde i kabinen. Selv om bilen stod tæt på et træskur, fik skuret ingen skader som følge af branden. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere ud fra en mistanke om, at branden kan være påsat.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden anmeldelsen om branden i bilen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kanonslag i opgang – Prinsessevænget, Ringsted

Kl. 00.05 fik politiet et par anmeldelser om, at et kanonslag var blevet kastet ind i en opgang. Det var formentlig en knallertkører, som stod bag, og som nu var kørt fra stedet. Politiet kørte til området og fik oplysninger om, at hele tre knallerter med to på hver havde kørt rundt i byen, medens de kastede med kanonslag og affyrede fyrværkeriraketter. De var ifølge et vidne sidst set i Nørregade, men politiet fandt ikke nogen, der kunne mistænkes for at brug af enten ulovlig fyrværkeri eller have brugt fyrværkeri uden for den periode, hvor man lovligt kan anvende fyrværkeriraketter.

Brand i affaldscontainer – Møllevej, Borup – Køge

Kl. 00.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en affaldscontainer. På stedet traf politiet fem unge, som dog intet havde med branden at gøre. De havde tværtimod forsøgt at slukke branden ved at lukke for affaldscontainerens låg, men forgæves. Brandvæsnet måtte derfor i aktion og slukke branden, men containeren udbrændte. Brandårsagen var ikke umiddelbart åbenlys, men ved politiets undersøgelser i nærområdet fik politiet på afstand øje på to unge, der legede med fyrværkeri. Da de unge drenge fik øje på politiet, stak de af. De blev beskrevet som 15-18 år, iført mørkt tøj, og den ene kørte på cykel, medens den anden var til fods. Politiet fandt dem ikke, da årsagen til branden måske kunne være uberettiget brug af fyrværkeri i nærheden af eller direkte ned i affaldscontaineren.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to drenge i området, eller som har oplysninger om dem. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

I samme forbindelse vil politiet gerne opfordre forældre til at holde øje med deres teenagere og deres eventuelle besiddelse af fyrværkeri på nuværende tidspunkt af året. Brug af konsumfyrværkeri er kun tilladt i perioden fra 27. december til og med 1. januar. Unge under 18 år må ikke købe fyrværkeri, der kun må være til salg i perioden 15. – 31. december. Også selv man allerede nu måske er i besiddelse af fyrværkeri fra sidste år, er anvendelse og brug stadig ikke tilladt uden for ovennævnte periode. Overtrædelse af reglerne straffes som udgangspunkt med en bøde.

Spirituskørsel – Tåstrupvej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød

Kl. 02.10 anholdt og sigtede politiet en 50-årig mand fra Solrød Strand for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 02.29 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Hedehusene for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld / spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Ringstedgade / Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 03.07 var der sket et uheld i lyskrydset, hvor en personbil havde påkørt en lyssignalstander. Bilisten var efterfølgende kørt til en nærliggende parkeringsplads, hvor bilen var blevet efterladt. Føreren var sammen med en kvindelig passager gået fra stedet, men politiet fandt kort efter føreren, som var en 24-årig mand fra Roskilde. Da han var påvirket af spiritus, blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i forbindelse med uheldet i lyskrydset. Den 24-årige havde tillige ikke noget kørekort, som han i forvejen var frakendt. Bilen havde han heller ikke fået til at køre i, så han blev tillige sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for uberettiget brug af personbilen. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagerne. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der skete, efter at den 24-årige var kørt i personbil ad Ringstedgade mod nord og ind i krydset.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nygade / Bredgade, Kalundborg

Kl. 03.44 stødte to biler sammen i krydset, men kun med materiel skade til følge. En 27-årig kvinde fra Tommerup kørte i en personbil ad Nygade mod syd, men i krydset påkørte hun venstre, bageste del af en anden personbil, der blev ført af en 40-årig mand fra Roskilde ad Bredgade mod øst. Da den 27-årige kvinde var påvirket af spiritus, blev hun sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Kvinden kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.



Søndag – mandag:

 

Spirituskørsel – Håndværkervej/Navervej, Roskilde

Kl. 08.08 standsede en politipatrulje en personbil med en anhænger bagpå for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren, en 47-årig mand fra Roskilde, var påvirket af spiritus, hvilket en alkometertest påviste. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj promillen var under kørslen. Den 47-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.


Brand i lejlighed – Langelandsvej, Køge

Kl. 09.38 anmeldte en beboer i en etageejendom, at det lød som om en røgalarm var aktiveret i lejligheden ved siden af. Beboeren i den pågældende lejlighed var ikke hjemme, men fik et familiemedlem til at undersøge sagen. Her blev konstateret, at der var røg i lejligheden og familiemedlemmet ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der blev sendt en røgdykker ind, for at undersøge lejligheden. Der var ingen personer i lejligheden, men der blev konstateret en mindre brand under en håndvask i et skab på badeværelset. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved branden, der kan være opstået i nogle el-installationer omkring vasken.




 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.