Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

17. september 2020 12:12

Uddrag af døgnrapport fra onsdag den 160920 kl 0700 til torsdag den 170920 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gøgevej, Jyllinge
Nordbæksvej, Kværkeby, Ringsted
Fasanvænget, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Larsensvej, Lumsås, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Søndervang, Ringsted
Sct. Bendtsgade, Ringsted


Færdselskontrol i Odsherred

Onsdag foretog politiet en omfattende færdselskontrol imellem kl. 12.00-19.00 i Odsherred kommune med fokus på byerne Nykøbing Sjælland, Havnebyen, Højby og Vig. Der var flere patruljer med ved indsatsen som kørte rundt i områder, hvor der blev foretaget en del rutinemæssige kontroller, der førte til mange sager om overtrædelse af færdselsloven.

Fire blev sigtet for spirituskørsel - to på knallert og to i bil i Nykøbing Sjælland. En 21-årig mand fra Nykøbing Sjælland kørte ad Højby Hovedgade på en uindregistreret motorcrossmaskine, uden at have motorcykelkørekort og i narkopåvirket tilstand. Politiet indbragte motorcrossmaskinen til nærmere undersøgelse for, om den i øvrigt var i lovlig stand. Alle de påvirkede førere blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Når prøverne er blevet analyseret, vil de høre mere fra politiet. En 43-årig mand fra Nørre Asmindrup blev standset og sigtet for kørsel uden førerret, da han førte bil på Holbækvej i Vig, selvom hans førerret var administrativt inddraget.

Ti bilister blev sigtet for at bruge mobiltelefon under kørslen, ni anvendte ikke sikkerhedssele, en brugte sit horn uden grund, en bil havde ikke monteret blinklys, to havde nedslidte dæk og en bilist efterkom ikke politiets anvisninger om at standse. En bilist blev sigtet for at køre ind, hvor der var indkørsel forbud. Politiet traf desuden en mand, som blev anholdt fordi han var eftersøgt til at møde i fogedretten.

De fleste sigtede vil allerede nu have fået en bøde i deres E-boks. Ved de lidt grovere overtrædelser af færdselsloven, som kørsel uden førerret eller spiritus/narkokørsel, vil de sigtede senere høre mere fra politiet i sagerne.

Flere anholdte efter tumult – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 13.52 kom et alarmopkald om slagsmål på Hestetorvet foran en bagelshop. Flere personer sloges, og der var blevet anvendt peberspray på stedet. Politiet kørte talstærkt til stedet, hvor i alt seks personer- alle fra Roskilde - blev anholdt for at have medvirket til tumult, mens politiet fik afklaret omstændighederne.

Tre mænd sad uden for bagelshoppen og spiste, da to kvinder og en mand kom forbi. Et forkert blik fra en af de forbipasserende startede en uoverensstemmelsen mellem de to grupper, og der opstod tumult. Afhøringer af parter/vidner og gennemgang af videoovervågning fra stedet fik klarlagt hændelsesforløbet.

En 27-årig mand blev sigtet for vold ved at have skubbet og brugt peberspray mod en 23-årig kvinde og en 35-årig mand. Den 23-årige kvinde blev ligeledes sigtet for at have anvendt peberspray og den 35-årige mand blev sigtet for at have truet med en kniv og slået med en stol mod den 27-årige og hans to venner på 20 og 26 år. Foruden sigtelserne om vold, blev de tre som havde anvendt pebersprays og truet med kniv sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Foruden de sigtede blev den 20-årige, den 26-årige og en 43-årig kvinde anholdt, men de blev ikke sigtet i sagen. Alle de anholdte blev taget med til stationen, men løsladt efter endt afhøring, da der ikke var grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør. Ingen personer kom alvorligt til skade ved episoden. De sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagerne.

Ung mand på el-løbehjul påkørt – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 15.12 skete et uheld i rundkørslen ved Ahorn Alle og Næstvedvej, da en bil ramte en 16-årig ung mand, som kørte ind i rundkørslen mod færdselsretningen. Bilisten, en 39-årig mand fra Sorø, som kørte ad Næstvedvej og skulle videre ad Ahorn Alle, svingede ud af rundkørslen, men overså her den unge mand på el-løbehjulet. Den 16-årige kørte ad Næstvedvej og skulle lige over i rundkørslen, men kørte den forkerte vej rundt i rundkørslen. Han regnede med, at bilisten havde set ham og kørte videre, hvor han blev ramt af den 39-åriges bil. Den 16-årige blev kørt med ambulance til hospitalet, hvor han blev indlagt til observation for indre kvæstelser. Politiet optog rapport om uheldet for at klarlægge omstændighederne omkring sammenstødet.

Kvinde sigtet for hærværk med gasbrænder – Ejby, Lille-Skensved - Køge

Kl. 20.47 fik politiet anmeldelse om, at en uoverensstemmelse i forbindelse med et økonomisk mellemværende havde udviklet sig til, at en kvinde havde begået hærværk mod en bil med en gasbrænder. En patrulje blev sendt til et villakvarter i Ejby ved Lille-Skensved, hvor det blev klarlagt, at en lokal 37-årig mands bil havde fået store lakskader efter at være blevet udsat for kraftig varme fra en ukrudtsbrænder. Overvågning på stedet viste, at den mistænkte 57-årige kvinde fra Herlev, havde forøvet hærværket. Motivet til episoden var et gammelt økonomisk mellemværende imellem de to parter. Politiet anholdt og sigtede den 57-årige kvinde for hærværket. I hendes bil fandt patruljen gasbrænderen, som blev beslaglagt til sagen. Hun blev taget med til politistationen til afhøring, hvorefter hun blev løsladt. Hun vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav, når skader på bilen er blevet opgjort. Herefter vil den sigtede høre mere, når sagen skal afgøres.

Hærværk ved stenkast – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 21.56 fik politiet i første omgang anmeldelse om, at der var hørt skud ved et pizzaria i Kalundborg. Flere patruljer blev sendt til området omkring Sct. Jørgensbjerg, hvor det viste sig, at der var blevet forøvet hærværk mod pizzariaet, som havde fået kastet sten igennem ruden. Der var ingen tegn på, at der var blevet skudt på stedet.

Vidner så tre mænd løbe fra stedet efter hærværket. De beskrives som:
A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 17-18 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Iført: Sort tøj og sort hætte, Medbragte: Rygsæk
B: Mand, 17-18 år, 160-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Iført: Sort tøj og hætte, Medbragte: Rygsæk
C: Mand, 175-180 cm, Hudfarve: Brun, Iført: Mørk tøj med hætte.

Politiet efterforsker nu sagen om hærværk. Vidner som så hærværket blive begået eller de tre mænd flygte fra stedet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i traktor – Rynkevangen, Kalundborg

Kl. 22.40 om et alarmopkald om brand i en traktor på materielgården, som stod uden for en bygning med entreprenørmaskiner. Der var en del røgudvikling på stedet, og politi og brandvæsen kørte til materielgården, hvor ilden i traktoren blev slukket før den spredte sig til andet. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte herefter branden, hvor det viste sig at branden formentlig var startet i motorrummet. Patruljen kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Anholdt fornærmede politiet – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 23.10 standsede en hundepatrulje en bil på Banegårdspladsen for at lave en rutinekontrol. I bilen sad fire mænd fra Kalundborg, og patruljen bad om navn og fødselsdato på mændene, som man er forpligtet til at oplyse ifølge retsplejeloven. En passager i bilen, som senere viste sig at være en 23-årig mand fra Kalundborg, nægtede at sige, hvem han var og blev derfor anholdt. Den anholdte blev ophidset og kaldte betjentene alverdens ukvemsord, så han blev også sigtet for fornærmelig tiltale af politiet. Han blev løsladt senere på natten, da politiet fik afklaret hans identitet og afhørt ham til sagerne. Den 23-årige kan forvente at høre fra politiet i sagerne. Rutinekontrollen af bilen og de øvrige mænd i bilen gav ikke anledning til yderligere sigtelser.

 

 

OPFØLGNING

 

Mishandling af hest – Holbæk

I går eftermiddags blev udsendt en pressemeddelelse, hvor politiet efterlyste vidner, som kunne hjælpe med at identificere en mand, som blev fanget på overvågningen ved Holbæk Rideklub sent torsdag aften. Se pressemeddelelse og overvågning her.

Politiet har siden fået syv henvendelser fra borgere, som er kommet med oplysninger i sagen, men dette har endnu ikke ført til, at manden på overvågningen er blevet identificeret. Efterforskningen af sagen fortsætter og politiet er fortsat meget interesseret i at få tip fra borgerne om manden på overvågningen.

Ring til politiet på tlf. 114 med tip i sagen.

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra mandag den 180121 kl 0700 til tirsdag den 190121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

18. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 150121 kl 0700 til mandag den 180121 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

15. januar 2021

Midt- og Vestsjællands Politi

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 140121 kl. 0700 til fredag den 150121 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.