Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

14. juni 2019 10:34

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 130619 kl. 0700 til fredag 140619 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gjeddesdalsvej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Hjortholmvej, Tølløse
Wessels Have, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen



Den mobile politistation på Sejerø i morgen lørdag

Den mobile politistation vil i morgen lørdag i tidsrummet kl. 1230-1430 være at finde på havnen på Sejerø. To politiassistenter fra politistationen i Kalundborg vil stå klar til at få en snak med øens beboere og dermed give dem lige så store muligheder for at tale med politiet i øjenhøjde som borgere i andre dele af politikredsen. Politiet er klar til at tale om alle emner, der fylder i dagligdagen hos de fastboende og gæster på øen, ligesom politiet også gerne deler ud af gode råd til forebyggelse af kriminalitet af enhver slags. Sejerøs sognefoged vil også være til stede sammen med politiet ved den mobile politistation på havnen lørdag eftermiddag.

----------

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 0705 havde en 46-årig mand fra Solrød Strand i forbindelse med et vognbaneskift mistet kontrollen over sin motorcykel, så han væltede i det nordgående spor lidt syd for afkørsel 30 Solrød N. Han kurede derefter over i en personbil ført i samme retning af en 50-årig mand fra Slagelse, så der opstod mindre skader på begge køretøjer som følge af uheldet. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Indbrudstyve overrasket – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0955 slog en særdeles årvågen, kvindelig nabo alarm til politiet, fordi hun havde set både en fremmed bil og to fremmede mænd ved naboens villa. Hun henvendte sig og spurgte, hvad de lavede på stedet, hvorefter mændene tog flugten i bilen og medbringende to lænestole. Politiet kunne så efterfølgende konstatere, at de to mænd kunne mistænkes for et indbrud, idet et vindue var brudt op. Hoveddøren var efterladt åben, og netop to lænestole manglede i stuen. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Iført: Hvid t-shirt; og B: Mand, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort kasket, sort hættetrøje, hvidt klæde for munden. De forlod stedet i en grøn-/blålig bil og forsvandt i ukendt retning. Politiet fandt ikke hverken de to mistænkte eller bilen trods eftersøgning af dem i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd og deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bro påkørt af lastbil – Marbjergvej, Roskilde

Kl. 1028 anmeldte en lastbilchauffør, at en anden lastbil nogle minutter tidligere havde påkørt en bro over Marbjergvej. Lastbilens kranarm havde ramt broen med minimale skader til følge. Anmelderen havde set uheldet ske, men var først kommet retur til uheldsstedet nogle få minutter senere og undrede sig over, at den skadevoldende lastbil var forsvundet fra stedet. Politiet fandt på uheldsstedet dele fra en kranarm, ligesom der var spildt hydraulikolie på stedet, så brandvæsnet blev tilkaldt til at fjerne olien. Den skadevoldende lastbil blev beskrevet som en tre-akslet forvogn med blåt førerhus og en kran på toppen. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret skadevolderen. Roskilde kommune blev efterfølgende underrettet om påkørslen af broen, så en vurdering af skadernes omfang kunne foretages.

Færdselsuheld – Køgevej / Søndermarksvej, Roskilde

Kl. 1101 ville en 30-årig kvinde fra Roskilde, der kørte i en personbil ad Køgevej mod syd, foretage et venstresving mod Søndermarksvej. En modkørende lastbil var standset i sin vognbane længst til venstre (før venstresvingsbane til motorvejen), og lastbilchaufføren vinkede den 30-årige frem, så hun kunne svinge ind foran lastbilen. Hun fortsatte svingningen, men ramte herunder ind i venstre bagskærm på en anden personbil ført af en 34-årig kvinde fra Gadstrup. Hun kørte ad Køgevej mod nord i vognbanen længst til højre og var derfor ”skjult” bag lastbilen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, hvor der dog skete skade på de implicerede biler.

Gasledning overgravet – Brohaven, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1116 rykkede politiet og brandvæsnet ud, fordi en entreprenør havde overgravet en gasledning, så der skete en kraftig udsivning af gas i området. Den nærliggende genbrugsstation blev midlertidigt lukket, ligesom Møllevej blev spærret i begge retning. Et gasselskab blev tilkaldt til reparation af skaden, og lækagen var stoppet kl. ca. 1210, hvor politiet forlod stedet. Ingen var kommet til skade som følge af gasudslippet.

Narkokørsel – Dampmøllevej, Holbæk

Kl. 1212 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 1235 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Brønshøj for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om kokain).

Narkosælger afsløret – Fasanvej, Køge

Kl. 1358 fik en lokalbetjent øje på en parkeret bil, hvori der sad en mand og så afventende ud. Manden var en 20-årig lokal mand, som blev mistænkt for at være på stedet for at sælge narkotika. Politiet ransagede derfor bilen og fandt flere pølsemandsposer med i alt ca. 7½ gram kokain og godt 16½ gram hash. Manden blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkoen med henblik videresalg. Ved anholdelsen var den 20-årige i besiddelse af et større kontantbeløb, som blev minimeret med ca. 9500 kr. til betaling af skyldige bøder til politiet. Ved en efterfølgende ransagning af mandens bopæl fandt politiet ikke yderligere ting af politimæssig interesse til sagen vedr. overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 20-årige blev løsladt efter afhøring sagen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

”Guldsælgere” på spil – Vestmotorvejen, Køge / Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde - Greve

Kl. 1406 blev en 30-årige kvinde fra Køge vinket ind til siden på Vestmotorvejen ved afkørsel 33 østgående af en fremmed mand, der bad om penge til benzin. Det afviste anmelderen, som herefter blev tilbudt at købe ”guld”. Også dette blev afslået over for manden, der blev beskrevet som en mand, 40-45 år, kraftig af bygning og kørende i en mørkeblå, ældre Mercedes med engelske nummerplader.
Kl. 1507 anmeldte en 52-årig mand fra Hedehusene, at han på Køge Bugt Motorvejen ved Greve syd-afkørslen kort forinden var blevet vinket ind til siden af en mandlig bilist, der foregav at være havareret med sin bil. Da anmelderen fik kontakt, blev han tilbudt at købe ”guld” af manden, der blev beskrevet som udenlandsk af udseende, iført lysblå skjorte og blå habitjakke.
Kl. 1508 var efter al sandsynlighed samme mand og bil på spil på motorvejens Greve N-tilkørsel, hvor han også forsøgte at vinke bilister ind til siden.
Politiet fandt ikke hverken manden eller bilen efter disse tre anmeldelser om køb af ”guld”. Politiet formoder, at det er den samme mand i det samme køretøj, som giver anledning til disse anmeldelser. Politiet vil dog kraftigt advare mod at købe ”guldet”, som i tidligere sager blot har været gulligt metal uden nogen værdi. Anmeld hændelserne hurtigst muligt til politiet på tlf. 114 med oplysning om stedet og en kort beskrivelse af personerne og køretøjet (gerne oplysninger om nummerpladen hvis muligt). Hvis de pågældende træffes, vil politiet ud fra de konkrete omstændigheder indlede en straffesag for overtrædelse af de love, som de pågældende kan mistænkes for at have overtrådt.

Utryghedsskabende mand i toget – Holbæk / Hørve

Kl. 1413 fik politiet en henvendelse fra en lærer, som med 24 skolebørn i 8-10 års alderen havde kørt i toget fra Holbæk kl. ca. 1330 i retning mod Nykøbing Sj. Allerede på Holbæk station bemærkede alle en utryghedsskabende mand, der formentlig var påvirket af spiritus, og som havde råbt op i toget. På Hørve station, hvor skoleklassen forlod toget, havde flere børn bemærket manden smide bukserne og blotte bagdelen.
Politiet har identificeret manden som en uligevægtig, 46-årig mand fra Hørve, som politiet nu i samarbejde med kommunale instanser vil prøve at tilbyde den fornødne hjælp, så han ikke virker utryghedsskabende over for øvrige. Desuden vil politiet naturligvis også prøve at få klarlagt, hvorvidt der er grundlag for en sag om blufærdighedskrænkelse over for børnene.

Telefonbedrager på spil – Smakkerup, Kalundborg

Kl. 1634 anmeldte en 61-årig kvinde fra Kalundborg, at hun kl. ca. 1500 var blevet telefonisk kontaktet af en fremmed mand fra et ukendt telefonnummer og ukendt firma. Han oplyste, at nogen uberettiget havde forsøgt at hæve 6.000 kr. fra den 61-årige konto, hvilket han i øjeblikket var ved at undersøge. Derfor havde han brug for anmelderens oplysninger fra NemID-nøglekortet, så han ”bag om systemet” kunne undersøge sagen. Anmelderen videregav oplysningerne til manden, der nu mistænkes for at have foretaget flere uberettigede hævninger fra anmelderens konto for et større, femcifret beløb. Politiet har nu indledt en efterforskning af sagen i et forsøg på at få identificeret både manden og den/de bankkonti, som pengene er overført til.

Politiet vil igen kraftigt advare mod give strengt personlige oplysninger, incl. koder mv. fra NemID-nøglekortet og oplysninger fra betalings-/kreditkort, til fremmede personer, der ringer og foregiver at være bemyndiget til at få disse oplysninger. Afbryd samtalen og foretag eventuelt en kontrolopringning til det firma, bank eller myndighed, som personer oplyser at repræsentere.

Ulovlig droneflyvning – Søndre Park-området, Ringsted

Kl. 1710 modtog politiet en anmeldelse fra en 51-årig mand, der havde siddet i haven sammen med sin hustru, der var iført bikini. Pludselig var en drone kommet flyvende ind over deres have, hvilket anmelderen fandt krænkende. De fulgte dronen i området og bemærkede efterfølgende, hvor dronen landede på en nærliggende villavej i Søndre Park-området. Politiet kørte herefter til dronens landingssted, hvor en 55-årig mandlig dronefører blev sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen om droneflyvning over privat område. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Tricktyveri – Stevnshøjvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 1815 anmeldte pårørende til en 86-årig kvinde fra Store-Heddinge, at hun for ca. 14 dage siden havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde og mand. De udgav sig indledningsvist for at være fra hjemmeplejen og fik dermed adgang til den 86-åriges bolig. Under opholdet ville kvinde så pludselig gerne låne et toilet og kort efter gerne låne en kuglepen. Næste forsøg på afledning var at oplyse den 86-årige om, at der var noget galt med kloakken, så hun skulle gå ud på badeværelset og tænde for vandet, medens kvinden kontrollerede afløbet. Manden havde formentlig holdt vagt under kvindens afledningsmanøvrer i offerets hjem. Da de begge var gået fra stedet, havde offeret opdaget, at de i et ubemærket øjeblik havde haft mulighed for at stjæle kontanter fra soveværelset. De to personer blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 40-45 år, Yderligere kendetegn: mørkt hår, tørklæde på der dækkede det meste af håret, Talte: Dansk med accent, Iført: ukendt påklædning; og B: Mand, 40-45 år, Iført: t-shirt og bukser (ukendt farve). Politiet forsøger nu at få identificeret de to personer i sagen.

Politiet vil i anledning af denne anmeldelse gerne opfordre pårørende til især ældre medborgere til at få drøftet, hvorvidt der er fornuftigt at have større kontantbeløb liggende på bopælen i stedet for på en bankkonto. Hvis der i dagligdagen er behov for kontanter, er opfordringen kun at hæve mindre beløb ad gangen, så risikoen for at lide et større tab i tilfælde af f.eks. tricktyveri eller tyveri af pungen fra taske/lomme er minimeret meget. Brug betalingskort i størst muligt omfang, og husk at beskytte PIN-koden ved brug.

Grundlovsforhør - Røveri mod frisørsalon – Sct. Knudsgade, Ringsted

Kl. 1922 anmeldte personalet i en frisørsalon, at en mandlig røver netop havde forladt salonen og var kørt fra stedet i en personbil. Manden var kl. ca. 1900 kommet ind i salon og havde med verbale trusler fået udleveret et mindre beløb, inden han flygtede i bilen. Vidner kunne efterfølgende oplyse nummerpladen på flugtbilen, hvilket var medvirkende årsag til, at bilen blev observeret på Køge Bugt Motorvejen i retning mod København. Kl. 1939 – blot 17 minutter efter anmeldelsen – kunne politiet på motorvejen ved Avedøre Havnevej anholde en 43-årig mand fra Horsens. Han var alene i bilen og endvidere i besiddelse af røveriudbyttet. Han blev sigtet for røveri og afhørt til sagen, inden han blev anbragt i et arresthus for overnatning. Da den anholdte blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen i flugtbilen, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i forbindelse med yderligere en sigtelse for narkokørsel. Anklagemyndigheden vil fredag fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling.

Ulovligt arbejde – Egelykkeparken, Greve

Kl. 0154 kontrollerede politiet en varebil, der holdt i tomgang på vejen. I bilen, der blev brugt til avisdistribution, befandt sig en 25-årig mand fra Syrien, som havde en græsk opholdstilladelse. Politiet mistænkte ham dog for at være beskæftiget med avisdistribution, men manden havde ikke nogen arbejdstilladelse i Danmark. Han blev derfor anholdt som mistænkt for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ulovligt arbejde i Danmark. Han vil blive afhørt til sagen, hvorefter politiet tager stilling til, hvad der videre skal ske med den anholdte.

Tudse på badeværelset – Vindinge, Roskilde

Kl. 0237 kontaktede en lettere skrækslagen, 62-årig kvinde politiet, fordi hun havde fundet en skrubtudse på sit badeværelse. Hun havde på internettet læst om, at skrubtudser kunne være farlige og bad derfor politiet om hjælp til at få dyret fjernet fra bopælen. Det gjorde politiet dog ikke, men efter en beroligelse af hende vejledte politiet hende om, hvordan hun – uden at kysse den – kunne fjerne skrubtudsen, så natteroen kunne blive genoprettet i hendes bolig.


OPFØLGNING


Udvisning og indrejseforbud – Udlændingeloven – Herfølge – Køge

De to mænd på 24 og 25 år fra Ukraine, der var ulovligt beskæftiget på et landbrug i Herfølge, og som blev afsløret heri ved en myndighedskontrol onsdag morgen, er ifølge en resolution fra Udlændingestyrelsen begge blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud de næste to år. Politiet, der havde deponeret deres pas, vil nu i nærmeste fremtid sørge for, at de rejser ud af Danmark som opfølgning på Udlændingestyrelsens afgørelse.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.