Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. juni 2020 11:40

Uddrag af døgnrapport fra torsdag den 180620 kl. 0700 til fredag den 190620 kl. 0700.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Markblomstvej, Greve
Tofteåsvej, Benløse, Ringsted
Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Pajesø Strandvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselsuheld – Erikstrupvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 08.14 var en 45-årig mand fra Store-Heddinge forulykket i sin varebil, da han kørte med lav hastighed ad Erikstrupvej mod syd. Under kørslen blev han overhalet af en anden bilist, som han først opdagede midt under overhalingen. Bilens overhaling overraskede den 45-årige så meget, at han mistede kontrollen over varebilen og påkørte et vejtræ. Den overhalende bilist havde ikke ramt eller strejfet den 45-åriges bil, så politiet betragter ulykken som et solouheld, hvor politiet blot har registreret omstændighederne i forbindelse med påkørslen af vejtræet.

Brand i elevator – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 08.41 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en anmeldelse om brand i en elevator på Tølløse station. Ingen personer var i fare ved branden, der var opstået inde i elevatoren, hvor en plastikholder var smeltet/brændt. Ved undersøgelse af brandstedet kunne politiet konstatere, at ukendte personer formentlig havde sat noget papir i klemme ved plastikken og efterfølgende antændt papiret. Politiet forsøger nu at finde frem til den eller de personer, der har anbragt papiret i elevatoren, idet der i øvrigt var nogen anden naturlig brandårsag.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i eller ved elevatoren kort før anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Hyrdehøj Vestvej / Holbækvej, Roskilde

Kl. 09.46 var en bilist og en cyklist stødt sammen i rundkørslen. En 46-årig mand fra Lejre kørte på cykel ad Holbækvej mod øst og skulle i rundkørslen fortsætte videre rundt. Samtidig kørte en 74-årig mand fra Roskilde ad Hyrdehøj Vestvej mod nord og frem over vigelinjen ind i rundkørslen, så de to parter stødte sammen ud Hyrdehøj Vestvejs indmunding i rundkørslen. Cyklisten blev tilset af reddere fra den tilkaldte ambulance, men var tilsyneladende sluppet med diverse knubs. Hans cykel havde dog fået skader, idet stellet var knækket flere steder. Den 74-åriges bil fik mindre skader, og den 74-årige selv kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsregler.

Arbejdsulykke – Håbetvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 10.11 fik politiet underretning om, at en ambulance var sendt til en ulykke på en arbejdsplads. Det viste sig, at en 24-årig mand fra Mørkøv havde pådraget sig en flænge i hovedet og derfor blev indbragt til skadestuen til fornøden behandling. Flængen var dog ikke opstået som en direkte følge af arbejdsulykken, hvor den 24-årige fik sin ene hånd i klemme mellem en metalplads og en kæde. Herved fik han en overfladisk hudafskrabning, men blev så dårlig herover, at han faldt omkuld og slog hovedet i gulvet med flængen til følge. Arbejdstilsynet kom til arbejdsstedet for undersøge arbejdsstedet nærmere, så Arbejdstilsynet og politiet senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 10.55 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 72-årig kvinde fra Kalundborg under krydsning af vejen fra øst mod vest i fodgængerfeltet blev påkørt af en 91-årig mand fra Kalundborg, da han i sin personbil kørte ad Klosterparkvej mod nord med lav hastighed. Fodgængeren blev bragt til skadestuen til undersøgelse for eventuelle knoglebrud. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst de nærmere omstændigheder ved uheldet, før der træffes en afgørelse, hvorvidt nogen har overtrådt færdselsloven.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 11.05 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 28-årig kvinde fra Nykøbing Sj. Da hun aldrig har fået erhvervet sig et kørekort, blev hun sigtet for kørsel uden førerret i personbilen frem til en parkeringsplads ved et supermarked. Politiet kunne konstatere, at det nu var tredje gang inden for blot to år, at hun var blevet afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort. Derfor beslaglagde politiet den 28-åriges personbil med henblik på senere konfiskation. Hun vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når spørgsmålet om straf og endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Ukrudtsbrænder startede brand – Brynshøjvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 12.35 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af en mindre brand, der var opstået i og omkring en træterrasse, hvor en 56-årig kvinde fra Højby kort forinden havde brændt ukrudt med en ukrudtsbrænder. Herunder var der gået ild i en træterrasse, og branden havde den 56-årige faktisk selv fået slukket, men brandvæsnet blev dog alligevel tilkaldt til efterslukning, hvorunder brandvæsnet skar ca. to kvadratmeter terrasse væk. Den 56-årige blev af politiet sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af manglende forsigtighed med brugen af ukrudtsbrænderen, så hun kan nu se frem til at modtage en bøde.

Tricktyverier i forskellige forretning – Jyderup / Holbæk / Herfølge / Ringsted

Tre dyre mobiltelefoner af mærket Apple og en pung med ca. 1.900 kr. i kontanter blev udbyttet ved fire tricktyverier, der blev udført med samme fremgangsmåde i fire forskellige byer inden for nogle få timer.
Kl. ca. 11.30 fik en frisørsalon i Jyderup besøg af en udenlandsk, 30-35-årig mand, der på engelsk spurgte efter et stort stykke papir. Medens personalet ledte efter papiret, lænede manden sig ind over disken og fremviste et kort over Jyderup, hvis størrelse papiret skulle have. Det tilbudte papir tilfredsstillede ikke manden, der nu krævede et endnu større stykke papir, som personalet ikke kunne fremskaffe. Manden forlod stedet, medens personalet undrede sig over, at han havde henvendt sig i en frisørsalon for at få papir. Senere opdagede personalet, at en pung med kontanter var forsvundet fra disken, som manden lænede sig ind over.
Kl. ca. 12.50 fik personalet i en skønhedssalon i Holbæk besøg af en fremmed, 25-30-årig mand, der på både spansk og engelsk spurgte efter noget, som personalet ikke kunne forstå. Han fremviste og pegede på et landkort, samtidig med at han lænede sig ind over en reol. Manden gik kort efter fra stedet, hvorefter personalet opdagede, at en mobiltelefon var blevet stjålet.
Kl. 14.37 anmeldte personalet i en elforretning i Herfølge, at en udenlandsk mand iført dunjakke, shorts og badesandaler kl. ca. 11.25 var kommet ind i forretningen og målrettet var gået ind på et kontor, hvor manden lagde en avis på bordet. Kort efter tog han avisen med sig og forsvandt skyndsomt ud af butikken, hvorefter han blev afhentet af en ældre, sølvgrå personbil af formentlig mærket Opel. En mobiltelefon, der havde ligget på bordet i kontoret, var blevet stjålet.
Kl. 15.47 anmeldte en kvindelig gæst i en fastfoodrestaurant i Ringsted, at en udenlandsk, 20-25 årig mand med sort korttrimmet fuldskæg pludselig havde sat sig ved samme bord, hvor en mobiltelefon lå frit fremme, medens maden blev indtaget. Ud over bordet bredte manden et kort over Ringsted ud og pegede på forskellige steder, medens han sagde et eller andet uforståeligt, inden han forlod bordet medbringende sit kort. Gæsten opdagede kort efter, at hendes mobiltelefon var blevet stjålet af den fremmede mand.
Politiet efterforsker nu disse anmeldelser for at få identificeret den mistænkte i den enkelte sag og i et forsøg på at finde ud, om der kan være en sammenhæng mellem sagerne. 

Færdselsuheld – Landevejen / Egevej, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 15.01 kørte ambulancepersonale og politiet ud til lyskrydset Landevejen – Egevej, hvor en cyklist var blevet påkørt, og en bilist var fortsat uden at standse. Det viste sig, at en 73-årig mand fra Hvalsø forinden uheldet var kørt på cykel ad Landevejen mod vest og ind i krydset, hvor lyssignalerne viste grønt for færdslen ad Landevejen. Han begyndte at svinge til venstre mod Egevej, men blev under svingningen påkørt på forhjulet af en hvid varebil, der kørte i modsat retning ad Landevejen (mod øst). Føreren af varebilen fortsatte sin kørsel uden at standse. Cyklisten væltede og slog sig, så han blev kørt på skadestuen, hvor han fik konstateret brud på hoften. Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af personskaden og i et forsøg på at få identificeret varebilens og dens fører, som måske ikke ænsede uheldet og derfor uden viden om cyklistens styrt kan være fortsat i østlig retning ad Landevejen. Varebilen har formentlig fået en mindre bule på det sted, hvor cyklistens forhjul har ramt bilen.

Politiet i Roskilde hører gerne fra bilisten selv eller andre, der kan give oplysninger om den hvide varebil formentlig af mærket VW Transporter med gule nummerplader. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel uden førerret / efterlyst til fogedretten mv. – Lindenborgvej, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 15.55 bemærkede en patrulje en personbil, der blev ført i vestlig retning af Lindenborgvej. Pludselig drejede bilen væk fra vejen og ind på en skovsti, hvor bilen blev efterladt, medens føreren flygtede til fods. Politiet afventede i området og så, at føreren efter nogle minutter kom retur og blev genkendt som føreren. Der var tale om en 34-årig mand fra Kirke-Såby, som ikke havde nogen førerret, fordi politiet tidligere havde inddraget hans førerret på grund af manglende aflæggelse af en kontrollerende køreprøve. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kort efter frihedsberøvet, fordi han faktisk var efterlyst af politiet som udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. I forbindelse med visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en gram hash, hvilket han så blev sigtet for den ulovlige besiddelse af. Efter afhøring til sagerne sørgede politiet for anbringelse i et arresthus indtil fredag formiddag, hvor han blev fremstillet i fogedretten og løsladt der. Den 34-årige vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser.

Målrettet færdselskontrol – Ringsted

Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. 1600-2230 en færdselskontrol i Ringsted-området. Kontrollen var især rettet mod spirituskørsel, men andre forseelser, som politiet konstaterede undervejs, blev der også skredet ind overfor. Politiet standsede i alt 55 køretøjer, som blev kontrolleret nærmere tillige med den, der var fører. Den målrettede færdselskontrollen gav følgende sager: én sag om spiritus-/narkokørsel, to sager om manglende brug af sikkerhedssele under kørslen, to hastighedssager på motorvejen og én hastighedssag i bymæssig bebyggelse samt en sag om en konstruktivt ændret, lille 30-knallert, der kunne køre hurtigere end tilladt. Tre af de fire sigtede i hastighedssagerne kan ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at være fører af den køretøjstype, som de blev standset i eller på. I alt syv personer blev sigtet af politiet, som senere underretter de sigtede om afgørelserne i deres sager.

Narkokørsel – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 21.40 anholdt og sigtede politiet en 41-årig mand fra Borup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandundersøgelse – Valdemarsgård, Lejre – Lejre

Kl. 22.17 rykkede brandvæsnet ud til en mindre brand på en byggeplads. Det viste sig, at der var udbrudt brand i et mindre boligbyggeri, hvor håndværkere tidligere på dagen havde lagt tagpap på. Der skete mindre skade på skade, og politiet skal nu undersøge, om håndværkernes arbejde med tagpappet tidligere på dagen kan være årsagen til brandens opståen.

Spirituskørsel – Vesterlyngvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 00.15 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Ballerup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Hurtig indbrudstyv – Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 03.25 vågnede en 55-årig mandlig anmelder ved, at en rude blev knust på hans bopæl ikke langt fra det sted i boligen, hvor han sov. Inden for den knuste rude havde en bærbar computer stået, men den var nu stjålet af en indbrudstyv, som anmelderen ikke nåede se. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter indbrudstyven, som var forsvundet fra området på ukendt og ikke blev fundet trods eftersøgningen. Politiet undersøgte stedet for tekniske spor og afventer nu resultatet heraf i et forsøg på at få identificeret indbrudstyven.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have bemærket nogen på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen. 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.