Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

9. oktober 2020 09:58

Anholdelser i sagen om drabsforsøg i Mullerup

To mænd er blevet anholdt som mistænkte i sagen om drabsforsøg på en 46-årig mand fra Mullerup tidligt lørdag morgen. De to anholdte fremstilles i grundlovsforhør, og flere anholdelser kan ikke udelukkes.

Roskilde Politistation

Midt- og Vestsjællands Politi har i går torsdag om eftermiddagen foretaget anholdelse af en 38-årig mand fra Jyderup og om aftenen anholdelse af en 37-årig mand fra Jylland. Begge kan efter politiets opfattelse mistænkes for at have en rolle i sagen om drabsforsøg på en 46-årig mand i Mullerup lørdag morgen, hvor to håndgranater blev kastet mod offerets bopæl.

Den intensive efterforskning i sagen førte politiet frem til en persongruppe, hvor brugeren af den efterlyste flugtbil – en sølvgrå Peugeot 406 – var iblandt.

I forbindelse med anholdelsen af den 38-årige i Jyderup foretog politiet en ransagning af hans bopæl og fandt herved flugtbilen gemt i en garage, ligesom politiet ved samme ransagning fandt den 38-årige i besiddelse af to skarpladte skydevåben med tilhørende ammunition.

Begge anholdte er blevet sigtet for drabsforsøg, og den 38-årige er tillige sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse.

- I denne spektakulære sag om drabsforsøg ved brug af håndgranater har politiet nu fået indkredset en persongruppe, som er interessant i denne sammenhæng. Yderligere anholdelser kan forventes ud fra den efterforskning, der allerede er baggrund for mistanken mod de nu allerede anholdte, udtaler vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard som leder af efterforskningen i sagen.

De to sigtede vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor anklagemyndigheden vil begære de to mænd varetægtsfængslet samt retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning.

Tidspunktet for grundlovsforhøret kendes ikke endnu, men vil blive offentliggjort senere via Twitter.


Pressens kontaktperson:

Vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard, tlf. 2476 2915

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.