Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

7. februar 2020 10:47

Dømt for groft bedrageri mod 8.000 forbrugere i konkurrence på nettet

En 24-årig mand fra Greve har fået en dom for groft bedrageri ved at lave konkurrencer på nettet, som udlovede store præmier mod en betaling på fem kroner. Forbrugerne endte i stedet med at blive tilmeldt et dyrt abonnement til en datingside.

Retten i Roskilde

Retten i Roskilde afsagde mandag d. 13. januar 2020 dom i en speciel sag, hvor op imod 8.000 forbrugere via mails og annoncer på Facebook er blevet lokket til at deltage i konkurrencer, selvom de faktisk tilmeldte sig et månedligt abonnement til en datingside.

Annoncerne lokkede med dyre præmier som telefoner, kosmetik og gavekort fra store virksomheder i Danmark. Forbrugerne betalte fem kroner for deltage i konkurrencen, men accepterede samtidig uden deres viden, at de blev tilmeldt et abonnement til datingsiden, hvorefter der automatisk blev trukket 499 kr. fra deres konto.

Den dømte 24-årige mand var registreret direktør for det firma, som lavede konkurrencerne. Retten idømte ham 3 år fængsel i sagen, hvoraf de 2 år og 6 måneder blev gjort betinget. Derudover konfiskerede retten udbyttet af den ulovlige handling, som var på 3.733.966 kr.

Bedrageriet fandt sted over seks måneder fra december 2015 til juni 2016, og efterforskningen af sagen har været omfattende og kompliceret, hvorfor det har taget lang tid at opklare og belyse sagen.

Specialanklager ved Midt- og Vestsjællands Politi Anja Lund Liin var dog glad for sagens udfald.

”Dommen sender et klart signal om, at selvom det er let at lave bedrageri på internettet, så er det noget retten ser meget alvorligt på,” siger specialanklager, Anja Liin, som førte sagen.

Retten lagde ved dommen vægt på karakteren og omfanget af sagen, herunder det store antal personer, der blev bedraget og det store beløb som bedrageriet indbragte. Af formildende omstændigheder lagde retten vægt på den tiltaltes unge alder på gerningstidspunktet, samt den tid som var gået siden forholdet blev begået.

Den dømte har anket sagen til landsretten, der nu skal behandle sagen på ny.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

28. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Visitationszonen i Holbæk forlænges med yderligere 14 dage

Siden februar har der været oprettet visitationszone i Holbæk efter et drabsforsøg i Apotekerhaven.

22. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor mængde kokain destrueret

Efter en stor mængde narko skyllede i land i Sejerø Bugt, har politiet nu afsluttet de indledende undersøgelser og destrueret de mange kilo kokain.

18. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor mængde narko sikret fra Sejerøbugten

En stor politioperation blev iværksat i weekenden for at sikre de sportstasker med narko, som drev i land omkring bugten ved Sjællands Odde.