Spring til hovedindhold

Forslag

Politiet annullerer visse fartbøder i forbindelse med Roskilde Festival

Midt- og Vestsjællands Politi har besluttet at annullere visse fartbøder efter hastighedsmålinger på Holbækmotorvejen ved Roskilde i forbindelse med Roskilde Festival.

Fotovogne fra Midt- og Vestsjællands Politi har siden lørdag foretaget hastighedskontroller på Holbækmotorvejen ved Roskilde, hvor hastigheden er nedsat til højst 80 km/t mod de normalt tilladte 110 km/t.

Ca. 2400 bilister er blevet fotograferet ved fire dages kontroller, men en stor del af dem vil aldrig modtage en henvendelse fra politiet i den anledning.

- Vi har desværre konstateret, at den opsatte skiltning med den lavere hastighed på Holbækmotorvejen kunne give anledning til misforståelse og tvivl hos bilisterne. Skiltningen har ikke været tilstrækkelig klar, og i den situation lader vi tvivlen komme mange af bilisterne til gode, for retssikkerheden vægter naturligvis højest, udtaler politiinspektør Henrik Mikkelsen, der er den overordnede ansvarlige for politiets indsats i forbindelse med Roskilde Festival.

Kun bilister, der er målt til at køre hurtigere end 130 km/t på strækningen med nedsat hastighed, kan forvente at høre nærmere fra politiet efter den målte hastighedsovertrædelse ved kontrollerne lørdag, søndag, mandag og tirsdag.

På motorveje må hastigheden aldrig overstige 130 km/t, hvorfor bilister, der er målt til at have kørt hurtigere, ikke kan have været i tvivl om, at de overtrådte den generelle hastighedsgrænse som anført i færdselsloven.

Midt- og Vestsjællands Politi har nu ændret skiltningen, så der ikke længere kan være nogen tvivl om, at hastigheden på Holbækmotorvejen ved Roskilde er midlertidigt nedsat til højst 80 km/t.

- Hastighedsnedsættelsen på Holbækmotorvejen ved Roskilde er igen i år indført af sikkerhedsmæssige årsager, så farlige situationer kan undgås. Den øgede trafikmængde både i forbindelse med Roskilde Festival og sommerferietrafik i især weekenderne ved starten og slutningen af festivalen er baggrunden, afslutter politiinspektør Henrik Mikkelsen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets fotovogne vil resten af denne uge foretage en hyppig kontrol af bilisternes hastighed på strækningen, mens hastigheden er nedsat, og alle trafikanter, der fremadrettet overtræder hastighedsbegrænsningen på 80 km/t, kan forvente at høre nærmere fra politiet.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Flere anholdt efter stor aktion på Vestsjælland

Siden de tidlige morgen timer har politiet været til stede på flere adresser på Vestsjælland, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. Der vil senere blive afholdt grundlovsforhør både i Holbæk og på Frederiksberg.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet underretter kommunen om børn, der risikerer omsorgssvigt

Hver uge screener Midt- og Vestsjællands Politi politiets systemer for anmeldelser og øvrige registreringer, der involverer socialt udsatte børnefamilier. Formålet er at nedbringe risikoen for, at børn og unge bliver udsat for omsorgssvigt.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Stor anholdelsesaktion efter våbenfund i boligområde

Torsdag morgen har Midt- og Vestsjællands Politi iværksat en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion med baggrund i fundet af flere skydevåben i Ladegårdsparken i Holbæk i februar.