Spring til hovedindhold

Forslag

Mand tilstår at have modtaget og videreoverdraget 12 kg kokain og får otte års fængsel

En omfattende efterforskning af organiseret narkotikakriminalitet i både Danmark og i udlandet har tirsdag eftermiddag ført til, at en 32-årig mand i byretten tilstod sin rolle og blev idømt otte års fængsel.

En tilståelse af at have smuglet 12 kilogram kokain koster nu en 32-årig mand otte års fængsel. Det blev tirsdag eftermiddag slået fast ved Københavns Byret, hvor den skyldige over for en dommer erkendte at have modtaget og videreoverdraget den store mængde narkotika i april 2020.

Den 32-årige blev anholdt i sit hjem i Storkøbenhavn 30. maj i år og blev varetægtsfængslet senere samme dag.

Sagen mod ham er udsprunget af den større efterforskning nærmere kendt som ’Operation Sixpence,’ hvor politiet mener at have optrevlet et organiseret narkotika-netværk med tråde til udlandet, herunder Spanien. Efterforskningen har ført til flere anholdelser, herunder en større anholdelsesaktion i september 2021, hvor Særlig Efterforskning Øst – nu National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) - i samarbejde med spansk politi slog til på flere forskellige adresser og anholdte 13 personer i Danmark og to i Spanien.

Tirsdagens dom på otte års fængsel til den 32-årige følger anklagemyndighedens påstand.

”Jeg er meget tilfreds med afgørelsen. Den 32-årige har jo valgt at tilstå kort tid efter sin anholdelse og varetægtsfængsling. Tilståelsen må siges at komme på baggrund af det gode og omfattende politiarbejde, som jo nok har gjort, at den nu dømte mand meget kort tid efter sin anholdelse kunne se skriften på væggen og derfor valgte at tilstå sin forbrydelse. Straffens længde afspejler omstændighederne i sagen.” siger anklager ved NSK, Jelena Hansen.

For spørgsmål kan anklager Jelena Hansen kontaktes på tlf. 93501261.

 

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)

Center for Organiseret Kriminalitet samt Advokaturen for Organiseret Kriminalitet hører under National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), som er etableret fra den 1. januar 2022. 
NSK har blandt andet til formål at bekæmpe kompleks organiseret kriminalitet og økonomisk kriminalitet, og etableringen af den nye enhed betyder derfor, at opgaver fra en række tidligere enheder i politiet og anklagemyndigheden er forankret her. Det drejer sig om opgaver, der tidligere var forankret hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, de to regionale efterforskningsfællesskaber i henholdsvis Øst- og Vestdanmark, Grænsecenter Øresund og det Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Derudover er store dele af de opgaver, der tidligere blev løst i Rigspolitiets Politiområde, overført til NSK, herunder opgaver forankret i National Kriminalteknisk Center og National Cyber Crime Center (NC3). 

NSK har ca. 900 medarbejdere og er opbygget som en politikreds. 

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

Flere nyheder

18. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

Kriminelt netværk idømt samlet 61 års fængsel i historisk straffesag

16 mænd er torsdag blevet idømt samlet 61 års fængsel for skatteunddragelse af særlig grov beskaffenhed, efter et kriminelt organiseret netværk bag en stor fakturafabrik er blevet optrevlet.

9. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

44-årig tilstår fremstilling af mindst 27 millioner ulovlige cigaretter

Som led i en omfattende sag om fremstilling af ulovlige cigaretter og særdeles grov svindel med tobaksafgifter har National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) fået idømt en ukrainsk mand millionbøde, fængselsstraf og udvisning af Danmark.

1. august 2022

National enhed for Særlig Kriminalitet

340 danske internetdomæner med relation til investeringssvindel er nu beslaglagt

National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har beslaglagt 340 danske domænenavne. Domænerne kan alle sættes i forbindelse med omfattende investeringsbedrageri, som efterforskes af NSK.

Forslag