Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

3. marts 2021 15:25

Døgnrapport: bilister i Aabybro sigtet for voldsomt larmende udstødningssystemer

Udvalgte sager fra den 2. til den 3. marts 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner


Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra den 1. februar 2021 rulles ordningen tilbage – og som borger kan man frem til den 31. marts 2021 aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi.
Læs mere på politi.dk

 

Aabybro – målrettet patrulje: bilister sigtet for voldsomt larmende udstødningssystemer


I den seneste tid har larmende og generende kørsel formodentlig præget dagligdagen for beboerne i Aabybro midtby. Det vidner anmeldelser fra flere borgere i området i hvert fald om. Anmeldelser, der medførte, at Nordjyllands Politi sendte en målrettet patrulje til Aabybro tirsdag den 2. marts.

Og dét gav pote.

 

Ved 19-tiden observerede politiet nemlig en personbil, som accelererede kraftigt efter at være kørt ud af en rundkørsel, dog uden at overtræde gældende hastighedsgrænse.

 

Men lyden fra bilens udstødningssystem var derimod voldsom – og ganske unødvendig.

Politiet standsede derfor køretøjet til kontrol. Det viste sig, at bilen var påmonteret en sportsudstødning, der selv når bilen holdt i tomgang udgav en dyb brummen. Politiet sigtede derved bilisten for at have ført sit køretøj således, at det afgav unødvendig støj. Sigtelsen resulterede bl.a. i en bøde på 2.500 kr. for brud på færdselsloven.

Senere på aftenen, ved 21-tiden, lagde politiet ligeledes mærke til en bil, som afgav en voldsom larm på samme strækning. Bilisten kørte ikke hurtigere, end loven tillader, men gassede derimod flere gange kraftigt op, så lyden fra bilens udstødningssystem tordnede enormt – formodentlig til gene for nabolagets beboere.

Politiet standsede derfor bilen til kontrol og henvendte sig til føreren af bilen.

På lige fod med den bilist, som var sigtet to timer forinden, havde dette køretøj også påmonteret et særpræget udstødningssystem – en dobbeltudstødning. Selv når bilen holdt i tomgang, brummede udstødningen dybt.

Politiet sigtede bilisten for at have ført sit køretøj således, at det afgav unødvendig støj. Igen faldt bøden på 2.500 kr. for brud på færdselsloven.

 

Er dit nabolag plaget af generende eller farlig kørsel? – Bestil en betjent

Hvis du oplever, at der køres for hurtigt på en strækning eller vurderer behov for en knallertkontrol, kan du anmode politiet om at gennemføre en færdselskontrol på stedet.
Bestil en færdselskontrol på politi.dk

 

Brønderslev – påvirket bilist uden kørekort anholdt


Under kørende patrulje lagde politiet mærke til en personbil på Hjørringvej i Brønderslev, som man besluttede sig for at standse til rutinemæssig kontrol tirsdag den 2. marts om eftermiddagen.

En betjent henvendte sig til føreren af bilen, en 27-årig mand. Omgående vakte bilisten mistanke til påvirket kørsel, da hans pupiller ikke reagerede på betjentens lysstav. Adspurgt oplyste bilisten, at han havde røget hash dagen forinden. Derudover viste politiets systemer, at bilisten ikke havde gældende kørekort til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt kørsel uden førerret. En blodprøve blev udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Svenstrup – anholdt bilist erkendte at have røget hash under kørsel


Tirsdag den 2. marts standsede politiet en personbil til kontrol på Hobrovej i Svenstrup. 

Adspurgt erkendte bilisten, en 18-årig mand, at han havde røget hash under kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, hjalp ham ind på bagsædet af patruljevognen og kørte ham til hospitalet for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – bilist fik bøde på 1.000 kr. pga. solfilm i bilens forreste sideruder


En 68-årig bilist kom kørende ad Ringvejen i Hjørring, da en patruljevogn standsede vedkommende til kontrol tirsdag den 2. marts om eftermiddagen.

Grunden til, at politiet standsede bilisten, var, at bilens forreste sideruder var påmonteret solfilm – en overtrædelse af færdselsloven. Bilens ejer, en 37-årig mand, sigtes derfor og modtog som resultat en bøde på 1.000 kr.

 

Hjørring – indbrud i lager


Et indbrud fandt sted mellem lørdag den 27. februar kl. 14:00 og mandag den 1. marts kl. 08:00 på Frederikshavnsvej i Hjørring. En ukendt gerningsmand brød formodentlig et vindue op med et koben, hvorefter man stjal en Quooker Flex vandhane. Indbrudstyven forlod derefter gerningsstedet ad vinduet.

 

Har du set mistænkelig færden på Frederikshavnsvej i Hjørring? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer. Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:

Download i App Store
Download i Google Play

 

Klæstrup – port til lade brudt op af ukendt gerningsmand


Mellem fredag den 26. februar kl. 11:00 og tirsdag den 2. marts kl. 11:15 fandt et indbrud sted på en landejendom i nærheden af Klæstrup. En indbrudstyven brød porten op til en lade, hvorefter man bevægede sig indenfor. Der er på nuværende tidspunkt endnu ikke overblik over de stjålne genstande i forbindelse med indbruddet.

 

Har du set mistænkelig færden i Klæstrup omegn? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

2. december 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi uddrag af døgnrapporten den 2. december 2021

Brand i bus, færdselsuheld, staturs på snesituationen i Nordjylland

1. december 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 30. november til den 1. december 2021

Bekymret borger anmeldte slingrende spiritusbilist i Hals. Narkopåvirket bilist uden førerret anholdt i Aalborg. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

29. november 2021

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 26. – 29. november 2021

Spiritus- og narkopåvirket bilist anholdt i Sæby. To personbiler kolliderede ved vejkryds i Aars. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.