Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

23. september 2019 07:14

Nordjyllands Politi – Døgnrapport: flere spritbilister anholdt, bilist påvirket af stoffer anholdt og musik til ulempe dæmpet

Nordjyllands Politi udgiver på de fleste hverdage et uddrag fra døgnrapporten. Læs uddrag fra den 20.-23. september 2019. Følg os på Twitter og Facebook.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Suldrup – færdselsuheld i kryds


Lørdag den 21. september kl. 10:20 skete et færdselsuheld mellem to personbiler på Hjedsbækvej i Suldrup. Den ene personbil kørte ad Hjedsbækvej mod syd og ville foretage et sving til venstre ad Veggerbyvej mod vest. Den førnævnte personbil kom herved for langt over i modsatte kørebanehalvdel og påkørte derfor en anden personbil, der kørte ad Veggerbyvej mod øst. Heldigvis led ingen personer skade i uheldet, mens de involverede biler led mindre skræmmer.

 

Års – bilist påkørte træ i solouheld


Fredag den 20. september kl. 12:19 mistede en mandlig bilist i 30’erne herredømmet over sin bil på Vestre Boulevard i Års. Det skete i forbindelse med en højrekurve, hvor han formodentligt kørte for hurtigt eller blev for distraheret til at vedligeholde herredømmet over sin bil. Som resultat heraf kørte han ind i et træ. En ambulance blev sendt til stedet, hvorefter en beredskabspatrulje ankom kort efter. Heldigvis led manden ingen skader, mens bilen fik mindre materielle skader.

 

Årsagen til 1 ud af 3 færdselsuheld

Uopmærksomhed i traffiken er årsagen til 1 ud af 3 uheld ifølge Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere om, hvordan du undgår at være uopmærksom her: sikkertrafik.dk/.../koer-bil-naar-du-koerer-bil

 

Hjørring – musik til ulempe dæmpet


Lørdag den 21. september kl. 22:00 anmeldte en mand i 40’erne på Rubjergvej i Hjørring, at en nabo havde haft høj musik hele dagen. En patrulje i nærheden fik kontakt til den pågældende nabo, og musikken blev straks dæmpet. Der faldt herefter hurtigt ro på i nabolaget.

 

Hjørring, Aalborg Øst & Gandrup – spritbilister sigtet og anholdt


En række bilister blev sigtet og anholdt for spritkørsel henover weekenden.

 

En 49-årig mandlig bilist blev sigtet og anholdt for spritkørsel lørdag den 21. september kl. 22:00 på Ringvejen i Hjørring. En patrulje bragte bilisten til standsning for et rutinetjek. Ved en alkometertest blev det tydeligt, at hans promille var over de tilladte 0,5. Manden blev kørt til den lokale skadestue, hvor hans promille blev kontrolleret til at være 2,09. Derudover kunne patruljen se, at han ikke havde et gældende kørekort. Manden blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel såvel som kørsel uden gældende kørekort.

En anden bilist, en 46-årig mand, blev også sigtet og anholdt for spritkørsel lørdag den 21. september. Det skete kl. 10:03 på Skjernvej i Aalborg Øst. Ved et rutinetjek fattede en patrulje mistanke til, at den 46-årige mand var påvirket af spiritus. De udførte en alkometertest med manden, hvor de kunne se, at hans promille overgik de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

En tredje bilist, en 39-årig mand, blev også sigtet og anholdt for spritkørsel. Det skete fredag den 20. september kl. 16:51 på Houvej i Gandrup. Ved et rutinetjek fattede en patrulje også her mistanke til, at bilisten var påvirket af spiritus. Gennem en alkometertest blev det tydeligt, at hans promille overgik de tilladte 0,5 promille. Manden blev derfor også sigtet og anholdt for spritkørsel.

 

Hvornår må du køre bil efter en fest?

Det tager lang tid for leveren at nedbryde alkohol i kroppen, og du kan ikke speede processen op.

Her kan du læse et eksempel på forbrændingstider. Vi anbefaler, at du maksimalt drikker én genstand, hvis du skal køre hjem. Vælger du at feste igennem, anbefaler vi, at du tidligst kører bil igen om eftermiddagen næste dag.

Lad os regne på det: Vi antager, at du er en mand på 80 kg. Du er til fest og drikker:

  • Velkomstdrink: 1 genstand.
  • Forret: 2 genstande.
  • Hovedret: 3 genstande.
  • Dessert: 1 genstand.
  • Kaffe: 1 genstand.
  • Efter middagen og frem til natmad: 6 genstande.
  • I alt: 14 genstande.

Forbrændingen går først rigtigt igang efter ca. 45 minutter. Herefter forbrænder du ca. 1 genstand for hver time og 15 minutter. Det betyder, at du fra kl. 19.45 til 03.00 (7,25 timer) forbrænder 5,8 genstande (7,25:1,25=5,8).

Kl. 8.00 næste morgen henter du rundstykker. Der er nu gået yderligere 5 timer, og du har forbrændt 4 genstande mere (5:1,25=4).

I alt har du altså forbrændt 9,8 genstande (5,8+4) kl. 8 om morgenen. Det svarer til, at du stadig har en promille på 0,93. 

 

Hvor stor bliver din bøde så?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Lad os antage, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto) og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Oven i det skal du gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.
Læs mere om spritkørsel og straf her: sikkertrafik.dk/.../stop-spritkoersel

 

Nørresundby – bilist bl.a. sigtet og anholdt for brud på loven om euforiserende stoffer


Lørdag den 21. september kl. 02:35 blev en personbil bragt til standsning af en patrulje. Mens betjentene nærmede sig køretøjet kunne de se, at chaufføren forsøgte at skifte plads med en passager. Chaufføren, en 28-årig mand, indrømmede selv ved patruljens henvendelse, at han havde kørt bilen. Patruljen fattede desuden mistanke til, at chaufføren var under påvirkning af euforiserende stoffer, hvorved de foretog en sikkerhedsransagning af bilen og en narkometertest. 

Ved ransagningen fandt de en mindre klump hash og en ulovlig kniv. Narkometertesten viste desuden, at manden var under påvirkning af euforiserende stoffer. Manden blev derfor sigtet og anholdt for brud på loven af euforiserende stoffer, besiddelse af ulovlig kniv såvel som kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Svenstrup – indbrud i privat kontor


Mandag den 23. september kl. 00:20 blev et privat kontor udsat for indbrud i den sydlige del af Svenstrup. Indbrudstyven knuste en rude i en dør, hvorfra de fik adgang til bygningen. Der var spor af færden omkring indstigningsstedet. Blandt de stjålne genstande var to iMac computere. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem samme dør.

Har du set mistænkelig færden i forbindelse med sagen? Kontakt politiet på 114.

 

Undgå indbrud i din virksomhed - Erhvervsnabohjælp

Erhvervsnabohjælp kan hjælpe jer med at forebygge indbrud i jeres virksomhed. Et erhvervsnabohjælpsområde kan fx bestå af 10-15 tætliggende virksomheder, som orienterer hinanden om usædvanlige hændelser eller iagttagelser i området.
Læs mere på: dkr.dk/.../erhvervsnabohjaelp/

Brønderslev – indbrud i bolig


Lørdag den 21. september kl. 16:30-23:20 blev en bolig udsat for indbrud på Algade i Brønderslev. Indbrudstyven fik adgang til bygningen gennem et køkkenvindue. Der var tydelige spor af færden i hele huset. Blandt de stjålne genstande var 3 bærbare computere. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem en terrassedør.

Har du set mistænkelig færden på Algade i Brønderslev? Kontakt politiet på 114.

 

Undgå indbrud i din bolig - Nabohjælp

Det er tit de små ting, der gør en forskel. For eksempel er det en god idé at hjælpe bortrejste naboer med at få deres hjem til at se beboet ud. Det kan du bl.a. gøre ved at:

  • Gå en runde om naboens hus.
  • Lægge affald i naboens skraldespand.
  • Parkere din cykel eller bil foran naboens hus.
  • Hænge vasketøj i naboens have.
  • Læs mere på: dkr.dk/.../nabohjaelp/

Følg os på Twitter og Facebook.

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

24. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 22. april til den 24. april 2024

Flere indbrud, tricktyverier mod ældre kvinder, narkokørsel og hærværk. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

22. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 19. april til den 22. april 2024

To narkosælgere og to biltyve anholdt, flere indbrud og episoder med narkokørsel. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 17. april til den 19. april 2024

Knivstik i Nørresundby, indbrud, falsk tusindkroneseddel opdaget, fuld indbrudstyv anholdt og flere narkobilister. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.