Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

23. juli 2021 12:44

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. – 23. juli 2021

Formodet narkosælger anholdt. Påvirkede bilister anholdt. Gruppe med soundboks nægtede at skrue ned. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

Døgnrapport

Aalborg – 3 personer fremstilles efter slagsmål

Nordjyllands Politi har siden i går efterforsket intenst i det slagsmål, der skete i det centrale Aalborg i går eftermiddags, hvor seks personer efterfølgende blev anholdt af politiet.
Læs mere på politi.dk

 

Øster Brønderslev – formodet narkosælger anholdt

En patrulje fra Nordjyllands Politi standsede torsdag den 22. juli ved 22-tiden en bilist til kontrol på Øster Brønderslevvej i Øster Brønderslev, da ejeren af bilen både var frakendt førerretten til personbil og ikke havde erhvervet førerret til personbil. 

Betjentene havde derfor til hensigt at undersøge, om ejeren kørte bilen.

Det viste sig, at det var ejeren – en 30-årig mand – som førte køretøjet. Betjentene fattede desuden mistanke til, at han var påvirket under kørslen. Man udførte derfor en alkometertest og en narkometertest. Desværre for bilisten gav begge test udslag – bilisten var tilsyneladende påvirket af både euforiserende stoffer og spiritus i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5. Narkometertesten gav desuden udslag for, at han havde indtaget THC og kokain forud for kørslen.

Betjentene fattede derfor mistanke til, at bilisten muligvis var i besiddelse af ulovlig narkotika. De ransagede derfor bilen og visiterede bilisten. I den forbindelse konfiskerede politiet i alt 3,79 gram skunk fra en plastikbeholder i bilens kabine, mens yderligere 58,19 gram skunk blev fundet i en pose i bagagerummet. Bevismateriale i bilen vidnede om besiddelse af ulovlig narkotika med henblik på salg.

 

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for følgende:

  • Narkopåvirket kørsel
  • Spirituskørsel
  • Kørsel i frakendelsestiden
  • Kørsel uden førerret
  • Salg af narkotika

Den sigtedes bil blev desuden beslaglagt med henblik på konfiskation, da der var tale om flergangskørsel uden førerret og i frakendelsestiden. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – narkopåvirket bilist sigtet

Nordjyllands Politi standsede en bilist til kontrol på Frederikhavnsvej i Hjørring fredag den 23. juli om formiddagen.

Ren rutine.

Betjente henvendte sig i den forbindelse til føreren af bilen – en 29-årig mand. Til betjentenes overraskelse tilkendegav bilisten uopfordret, at han havde røget hash forud for kørslen, hvorfor en narkometertest formodentlig ville give udslag. Politiet ransagede derefter bilen grundet mistanke til besiddelse om ulovlig narkotika. Betjentene konfiskerede i den forbindelse 3,98 gram hash.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel samt besiddelse af ulovlig narkotika. Den sigtede erkendte forholdet. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Ålbæk – spiritusbilist anholdt

Torsdag den 22. juli ved 23-tiden standsede politiet en spiritusbilist til kontrol på Jerupvej i Ålbæk. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man føreren af bilen – en 23-årig kvinde – i at deltage i en alkometertest. Desværre for bilisten gav testen udslag for, at hendes promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen. Blodprøven blev udtaget på stedet af en tilkaldt læge.

 

Vodskov – gruppe med soundboks nægtede at skrue ned

”Musikken fra deres soundboks meget høj. Og de nægter at skrue ned.”

Sådan lød anmeldelsen natten til fredag den 23. juli, da en gruppe festende mennesker i Vodskov spillede højlydt musik ved midnatstid – desværre til gene for naboerne. En ledig beredskabspatrulje i nærheden kørte til stedet, da gruppen havde nægtet at skrue ned efter anmodning fra naboerne.

Betjentene traf festens personer på stedet. Efter en fornuftig dialog og dertilhørende formaning om, at man skal huske at udvise hensyn til naboerne, skruede betjentene ned for musikken. Ej videre i sagen.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn – både derhjemme og på offentlige arealer. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

 

Er du selv udsat for musik til gene?

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Skjold – lastbilchauffør mistænkt for at være beruset

Fredag den 23. juli om morgenen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en lastbilchauffør i Skjold virkede til at være beruset, da han bl.a. havde bakket ind i et gelænder. En ledig beredskabspatrulje i nærheden kørte derfor til stedet, hvor man udførte både en narkometertest og en alkometertest med den pågældende lastbilchauffør. 

Hverken narkometertesten eller alkometertesten gav dog udslag, hvilket vidnede om, at der ikke var tale om en beruset fører. Betjentene genoptog derfor deres patruljering. Ej videre i sagen.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

27. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 25. marts til den 27. marts 2024

Narko- og spritkørsel, flere indbrud og Soundbox konfiskeret. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

25. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 22. marts til den 25. marts 2024

Narkobilist i stjålen bil og uden kørekort, ejendomsmægler opdagede indbrud, butikstyv anholdt, spritbilist og mand meddelt forbud mod at gå i byen. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

22. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 20. marts til den 22. marts 2024

Indbrud, får på fri fod, flere tilfælde af bedrageri og stjålne byggematerialer. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.