Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

14. oktober 2019 11:24

Fra døgnrapporten: indbrud i private boliger, personbil gik i glemmebogen og flere spritbilister anholdt

Nordjyllands Politi udgiver på de fleste hverdage et uddrag fra døgnrapporten. Læs uddrag fra den 11.-14. oktober 2019. Følg os på Twitter og Facebook.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nørresundby – vindue opbrudt ved indbrud i lejlighed


Mellem torsdag den 10. oktober kl. 16:00 og søndag den 13. oktober kl. 13:00 blev en lejlighed på Skansevej i Nørresundby udsat for indbrud. Indbrudstyven brød et vindue op, hvorfra han/hun fik adgang til lejligheden. Der var tydelige spor af færden i hele lejligheden. Blandt de stjålne genstande var en række smykker og en møntsamling. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem hoveddøren.

 

Har du set mistænkelig færden på Skansevej i Nørresundby? Kontakt politiet på 114.

 

Hjallerup – spilkonsoller stjålet ved indbrud i privat bolig


En privat bolig blev udsat for indbrud på Solsortvej i Hjallerup. Det skete mellem lørdag den 12. oktober kl. 17:15 og søndag den 13. oktober kl. 21:30. Indbrudstyven brød et vindue op med et ukendt værktøj. Fra vinduet fik han/hun adgang til resten af huset, hvor der var tydelige spor af færden. Blandt de stjålne genstande var en række IT-udstyr og spilkonsoller. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem det opbrudte vindue.

 

Har du set mistænkelig færden på Solsortvej i Hjallerup? Kontakt politiet på 114.

 

Aalborg – rude i terrassedør aflistet ved indbrud i privat bolig


Mandag den 14. oktober kl. 03:25 blev en privat bolig udsat for indbrud. Det skete på Hasserisvej i Aalborg. Indbrudstyven aflistede ruden i en terrassedør, hvorfra han/hun fik adgang til huset. Der var spor af færden i en mellemgang, et kontor og en hall. Intet er meldt stjålet på nuværende tidspunkt. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem terrassedøren.

 

Har du set mistænkelig færden på Hasserisvej i Aalborg? Kontakt politiet på 114.

 

Lyngså – indbrud med koben i to sideliggende fritidshuse


To fritidshuse, der befinder sig ved siden ad hinanden i Lyngså, blev udsat for indbrud.

Mellem fredag den 11. oktober kl. 03:10 og lørdag den 12. oktober kl. 00:00 blev det ene fritidshus udsat for indbrud. Indbrudstyven brød hoveddøren til huset op med et koben, hvorfra de fik adgang til resten af huset. Hele huset var gennemrodet for værdier. Blandt de stjålne genstande var fiskeudstyr og værktøj. Tyven forlod huset gennem hoveddøren.

Det andet fritidshus blev udsat for indbrud mellem søndag den 6. oktober kl. 00:00 og lørdag den 12. oktober kl. 00:00. Her brød indbrudstyven et vindue op med et koben. Hele huset var også her gennemrodet for værdier. Intet er meldt stjålet på nuværende tidspunkt. Tyven forlod gerningsstedet gennem det opbrudte vindue.

 

Har du set mistænkelig færden i Lyngså? Kontakt politiet på 114.

 

Skal du væk hjemmfra, måske på efterårsferie? Sådan forebygger du indbrud:

  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra.
  • Få hjælp fra din nabo, mens du er væk. Naboen kan fx gå en runde om dit hus, fylde affald i din affaldspose, eller parkere sin bil foran dit hus. Læs mere på: dkr.dk/.../nabohjælp/
  • Du skal være opmærksom på åbne vinduer og døre, også selvom du er hjemme. Tyven kan nemlig godt blive fristet til et hurtigt indbrud, mens du er i baghaven.
  • Få det til at se ud som om, der er nogen hjemme, når du og din familie er væk.
  • Lad være med at annoncere at du er på ferie. Skriv om din ferie på sociale medier, når du er kommet hjem. 

Læs mere om forebyggelse af indbrud på: dkr.dk/.../indbrud-i-din-bolig/

Aalborg C – personbil meldt stjålet, fundet i glemmebogen


En kvinde i 30’erne anmeldte fredag den 11. oktober kl. 11:35, at hendes personbil var blevet stjålet. Det skete på Søsportsvej i Aalborg samme dag i tidsrummet 08:45-11:35. Hun ringede dog til os igen kl. 15:12, hvor hun heldigvis kunne konstatere, at hun blot havde glemt, hvor bilen var parkeret.

Aalborg, Løgstør & Brovst – flere spritbilister sigtet og anholdt


Flere spritbilister blev sigtet og anholdt henover weekenden.

Lørdag den 12. oktober kl. 05:20 blev en personbil standset til et rutinetjek på Reberbansgade i Aalborg. Føreren af køretøjet deltog i en alkometertest, der desværre gav udslag. Føreren, en 24-årig mand, havde en promille over de tilladte 0,5. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

Samme dag kl. 00:39 blev en anden personbil standset til et rutinetjek på Viborgvej i Løgstør. Føreren af personbilen, en 25-årig mand, deltog også her i en rutinemæssig alkometertest. Denne gav desværre også udslag – hans promille var over de tilladte 0,5. Manden blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel.

Fredag den 11. oktober kl. 18:27 blev en tredje personbil standset til et rutinetjek på Jægerumvej i Brovst. Her fattede patruljen mistanke til, at føreren, en 20-årig mand, var kraftig påvirket. En alkometertest understregede, at hans promille var over de tilladte 0,5. En supplerende narkometertest viste også, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet og anholdt for spritkørsel såvel som kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Hvor stor er bøden for spritkørsel?

Bliver du stoppet af politiet, vil du få følgende straf, hvis det er første gang, at du bliver taget for spirituskørsel:

Vi antager, at du tjener 30.000 kr. om måneden (brutto), og bliver taget med en promille på 0,93. Du får ca. 13.000 kr. i bøde. Du får også frakendt kørekortet betinget. Det betyder, at du skal bestå en ny teori- og køreprøve inden for 6 måneder. Dumper du til en af prøverne, skal du aflevere kørekortet og får det først tilbage, når du har bestået begge prøver.

Oven i det skal du gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.

Læs mere på: sikkertrafik.dk/.../spirituskørsel


Følg os på Twitter og Facebook.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

27. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 25. marts til den 27. marts 2024

Narko- og spritkørsel, flere indbrud og Soundbox konfiskeret. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

25. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 22. marts til den 25. marts 2024

Narkobilist i stjålen bil og uden kørekort, ejendomsmægler opdagede indbrud, butikstyv anholdt, spritbilist og mand meddelt forbud mod at gå i byen. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

22. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 20. marts til den 22. marts 2024

Indbrud, får på fri fod, flere tilfælde af bedrageri og stjålne byggematerialer. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.