Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Efterlysning

5. juli 2019

Dyrevelfærdsenhed slog til i Hadsund

Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog og staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Lederen af enheden, politikommissær Henrik Taagaard, oplyser, at betjentene på stedet fandt flere hunde, blandt andet i kælderen, hvor der opholdt sig en hanhund i et bur samt flere tæver og flere kuld hvalpe. 
Embedsdyrlægen blev tilkaldt for at besigtige hundene og forholdene på stedet, og denne vil på baggrund af besøget udfærdige en skrivelse til sagen. 
  
Lederen af politiets dyrevelfærdsenhed, politikommissær Henrik Taagaard, siger: 
”Der er flere ting, der peger på, at der er sket systematisk opdræt af hunde på stedet. Det skal vores efterforskning nu underbygge.” 

Det betyder, forklarer Henrik Taagaard, at der forestår et større arbejde for politiet med at afhøre flere parter i sagen, ligesom efterforskningen skal afdække, om der er sket tidligere salg af hunde fra adressen, da Fødevarestyrelsen ikke har godkendt stedet til avl af flere hvalpe end som privat. Derudover skal det undersøges, om der er sket en overtrædelse af dyreværnsloven. 

Den nye enhed

Den specialiserede Dyrevelfærdsenhed blev etableret den 1. juli 2019, og ét af fokusområderne er ulovlig handel med hunde – de såkaldte ”hvalpefabrikker”. Og borgerne har allerede henvendt sig med oplysninger til politiet.     

”Vi er utrolig glade for de mange henvendelser, vi her kort efter opstarten har fået fra borgere om ulovlig handel med hunde,” siger politikommissær Henrik Taagard. 

Borgerne kan kontakte Den specialiserede Dyrevelfærdsenhed via tlf. 4021 1783 mellem kl. 08.00  og 15.00 på hverdage – på andre tidspunkter kan man ringe 114, hvis man har oplysninger til politiet.  

Pressens kontaktperson

Henrik Taagaard, politikommissær, Nordjyllands Politi, 2962 9981  
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere efterlysninger

19. november 2019

Nordjyllands Politi

Efterlysning: Hvem er denne formodede medgerningsmand?

Nordjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at fastslå identiteten på en mand, som menes at have medvirket til et groft overfald d. 10. november 2019 omkring kl. 01.41 i Ny Mølle Stræde i Aalborg.

18. november 2019

Nordjyllands Politi

Politiet efterlyser vidner efter alvorlig voldsepisode

Nordjyllands Politi søger nu efter vidner til et alvorligt voldeligt overfald, der skete lørdag d. 16. november 2019, på Maagevej i Kaas.

25. oktober 2019

Nordjyllands Politi

Efterlysning af mistænkt til voldtægtsforsøg

***Politiet har modtaget nye spor i sagen, hvorfor efterlysningen aflyses. Vi siger tak for offentlighedens hjælp i sagen.*** Nordjyllands Politi ønsker nu offentlighedens hjælp til at få identificeret en person, som de mistænker for at have forsøgt at voldtage en 20-årig kvinde i Aalborg.

Afvis cookies