Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. maj 2020 10:57

15-årig fremstilles i grundlovsforhør efter knivstikkeri

Den 15-årige, der i går aftes blev anholdt efter et knivstikkeri i Klarup, bliver i dag fremstillet i et grundlovsforhør. Politiets efterforskning i sagen fortsætter. Der er ingen sammenhæng til de to tidligere forhold.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Den 15-årige formodede gerningsmand fremstilles i dag kl 12 i Retten i Aalborg, og han sigtes for overtrædelse af straffelovens § 245 om kvalificeret vold. 

”Der er tale om knivstikkeri – og dermed alvorlig vold. Derfor har vores jurister vurderet, at der skal ske fremstilling af den mistænke,” forklarer lederen af politiets efterforskning, fg. vicepolitiinspektør Christian Toftemark, der tilføjer, at politiets efterforskning af gårdsdagens knivstikkeri fortsætter. 

”Der er vigtigt at sige, at der ikke er noget i vores efterforskning af denne sag, som tyder på, at der er en sammenhæng med de to tidligere sager om knivstikkeri i Aalborg,” understreger Christian Toftemark. 

 

Mindre uoverensstemmelse

Derimod viser politiets efterforskning, at der er tale om en mindre uoverensstemmelse mellem to grupper af lokale drenge i Klarup, som kort før kl 18.00 i går udvikler sig til knivstikkeri.

”Og en sådan anmeldelse tager vi alvorligt; derfor rykkede vi straks ud, afspærrede gerningsstedet og indledte en massiv efterforskning af sagen,” forklarer fg. vicepolitiinspektør Christian Toftemark, og han tilføjer, at en patrulje i området hurtigt efter anmeldelsen, nemlig kl 18.19, kunne anholdte den formodede gerningsmand til knivstikkeriet. 

 

Efterforskningen fortsætter

Christian Toftemark forklarer, at politiets videre arbejde nu består i en række efterforskningsskridt:
Blandt andet skal efterforskerne foretage forskellige tekniske undersøgelser samt afhøre og eventuelt genafhøre vidner, forurettede og naturligvis den sigtede i sagen, ligesom at de sociale myndigheder er inddraget på grund af den formodede gerningsmand unge alder.  
 
”Vores opgave er at tilvejebringe et klart billede af, hvad der er sket før, under og efter episoden, så hele hændelsesforløbet kan blive fuldt belyst,” forklarer Christian Toftemark. 

Den forurettede, en 16-årig dreng, var ved episoden blevet tildelt et knivstik i benet, og han kunne efter endt behandling udskrives fra sygehuset. 

Nordjyllands Politi har generelt øget sin patruljering i politikredsen på grund af corona-situationen, og man vil derfor generelt kunne se mere politi på gaden i den kommende tid, herunder også i weekenden. 

Mediernes kontaktperson i sagen er: 

Christian Toftemark, fg. vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, 5162 5508
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.