Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

25. maj 2022 15:13

Fire unge varetægtsfængslet for groft røveri

Nordjyllands Politi skred i dag, d. 25. maj 2022, til anholdelse af fire unge mænd. De fire blev anholdt og sigtet for et groft røveri, der er begået i det centrale Aalborg mandag d. 9. maj 2022 kort før kl. 23.00. Alle fire blev derfor i dag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg og fængslet i fire uger frem til 22. juni 2022.

Efterforskningsleder, politikommissær Kenneth Rodam, forklarer om det grove røveri: 

”Sent denne aften gik offeret, en 23-årig mand, ind i en opgang med en rygsæk på ryggen. Kort efter at han var kommet ind i opgangen, blev han passet op i et hjørne i opgangen af fire mænd, der fulgte efter ham ind i opgangen. De 4 mænd var maskerede med huer og hætter. Og her blev det 23-årige offer forsøgt frarøvet sin rygsæk med indhold, imens han blev tildelt adskillige knytnæveslag og knæspark. En af de fire gerningsmænd tildelte den 23-årige mand et knivstik i det ene lår, inden de alle sammen flygtede fra stedet.”  

Intens efterforskning

Siden har politiet efterforsket intenst i sagen for at finde frem til gerningsmændene bag dette grove røveri. Og det er, oplyser politikommissæren, efterforskningsskridt i form vidneafhøringer og gennemgang af videoovervågning, der har ført til, at efterforskerne har kunnet fastslå identiteten på de fire maskerede mænd. De fire anholdte er alle i alderen fra 15-17 år, og de har tilknytning til Aalborg. De fire unge har i den senere tid ved flere lejligheder været antruffet af politipatruljer i forbindelse med diverse utryghedsskabende situationer. 

”Jeg er glad for, at vi hurtigt har kunne opnå gennembrud i denne sag og skride til anholdelse – og dermed kan vi få de ansvarlige stillet til regnskab for dette alvorlige tilfælde af røveri,” siger Kenneth Rodam, der tilføjer, at den videre efterforskning skal klarlægge, om der er nogle af de fire unge mænd, der kan være involveret i andre overfald eller røverier i lokalområdet.

Grundet deres unge alder er de varetægtsfængslet på forskellige ungdomsinstitutioner.  

Politiets efterforskning i sagen fortsætter – og derfor har politiet ingen yderligere informationer om sagen. 

Pressens kontaktperson: 

* Kenneth Rodam, politikommissær, 4026 6195
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

30. juni 2022

Nordjyllands Politi

Nattelivszonen i Aalborg begrænses nu

Fra d. 1. juli 2022 begrænser Nordjyllands Politi omfanget af den nattelivszone, der trådte i kraft d. 4. november 2021 gældende for Aalborg midtby.

27. juni 2022

Nordjyllands Politi

Har du fået stjålet elløbehjul eller vinkelsliber?

I forbindelse med en rutinemæssig standsning af et køretøj, ved Biersted i april, fandt Nordjyllands Politi en del tyvekoster.

24. juni 2022

Nordjyllands Politi

Opdatering i sagen om knivstikkeri i Vejgaard

Nordjyllands Politi har, sent i aftes, løsladt de fire anholdte i sagen om det knivstikkeri på Hadsundvej i Vejgaard i Aalborg, som politiets patruljer rykkede ud til natten til torsdag. Sigtelserne opretholdes. Politiet efterlyser fortsat vidner, der bedes ringe 114 med oplysninger i sagen.

Forslag