Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. oktober 2020 16:19

Tempo i minkaflivning i Nordjylland øges

Arbejdet med at aflive mink i nordjyske besætninger for at undgå smittespredning og sikre folkesundheden foregår i et myndighedssamarbejde, der er koordineret fra Den Lokale Beredskabsstab (LBS). Senest er udenlandsk personale hyret ind til at bistå med aflivningen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Aflivningen af mink er godt i gang på de nordjyske minkfarme, og det er det arbejde, som blandt andet udenlandsk arbejdskraft bidrager til, fortæller lederen af Den Lokale Beredskabsstab, politiinspektør Ole Kristensen, der tilføjer, at antallet af aflivede mink øges løbende.   
 
Politiinspektøren kan dog ikke sige noget om, hvor lang tid arbejdet med at aflive mink tager i Nordjylland, men myndighederne arbejder målrettet på at få inddæmmet og begrænset smittespredningen, hvorfor man gør, hvad man kan for at øge tempoet i aflivningen af mink.   

”Vi er som myndigheder afhængige af bistand fra personale udefra for at kunne løse denne opgave,” pointerer politiinspektøren, der understreger, at myndighederne arbejder intensivt med sikkerheds- og renseprocedurer for de pågældende medarbejdere. 

”Vi tager risikoen for smitte alvorligt,” understreger Ole Kristensen. 

 

Solide sikkerheds- og renseprocedurer 

Det udenlandske personale bor derfor forskellige steder i Nordjylland, mens de udfører deres arbejde på minkfarmene, og Ole Kristensen forventer, at de skal arbejde på minkfarmene i mindst en måneds tid, men det kan man ikke på nuværende tidspunkt sætte præcis tid på.  

”Det, jeg dog kan sige, er, at vores opgave i samarbejde med kommuner og andre myndigheder er at sikre solide sikkerheds- og renseprocedurer omkring arbejdet – og alle er underlagt de samme restriktioner som resten af samfundet i forhold til at følge sundhedsmyndighedernes råd og vejledninger i forbindelse med arbejdet,” siger Ole Kristensen.

 

Ole Kristensen understreger, at hele indsatsen foregår i et tæt myndighedssamarbejde i Den Lokale Beredskabsstab (LBS), og det er nødvendigt med et effektivt samarbejde dér for at sikre, at hele indsatsen foregår så betryggende som muligt, blandt andet har Beredskabsstyrelsen opstillet rensestationer, mens Forsvaret står for transport af de arbejdende teams på minkfarmene. Derudover rådfører man sig løbende med bl.a. sundhedsmyndighederne og Fødevarestyrelsen via Den Lokale Beredskabsstab, så man er klar til at håndtere nye situationer, der måtte opstå. 

Pressens kontaktperson: 

* Ole Kristensen, politiinspektør, Nordjyllands Politi, 5121 9432

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.