Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

29. oktober 2020 16:19

Tempo i minkaflivning i Nordjylland øges

Arbejdet med at aflive mink i nordjyske besætninger for at undgå smittespredning og sikre folkesundheden foregår i et myndighedssamarbejde, der er koordineret fra Den Lokale Beredskabsstab (LBS). Senest er udenlandsk personale hyret ind til at bistå med aflivningen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Aflivningen af mink er godt i gang på de nordjyske minkfarme, og det er det arbejde, som blandt andet udenlandsk arbejdskraft bidrager til, fortæller lederen af Den Lokale Beredskabsstab, politiinspektør Ole Kristensen, der tilføjer, at antallet af aflivede mink øges løbende.   
 
Politiinspektøren kan dog ikke sige noget om, hvor lang tid arbejdet med at aflive mink tager i Nordjylland, men myndighederne arbejder målrettet på at få inddæmmet og begrænset smittespredningen, hvorfor man gør, hvad man kan for at øge tempoet i aflivningen af mink.   

”Vi er som myndigheder afhængige af bistand fra personale udefra for at kunne løse denne opgave,” pointerer politiinspektøren, der understreger, at myndighederne arbejder intensivt med sikkerheds- og renseprocedurer for de pågældende medarbejdere. 

”Vi tager risikoen for smitte alvorligt,” understreger Ole Kristensen. 

 

Solide sikkerheds- og renseprocedurer 

Det udenlandske personale bor derfor forskellige steder i Nordjylland, mens de udfører deres arbejde på minkfarmene, og Ole Kristensen forventer, at de skal arbejde på minkfarmene i mindst en måneds tid, men det kan man ikke på nuværende tidspunkt sætte præcis tid på.  

”Det, jeg dog kan sige, er, at vores opgave i samarbejde med kommuner og andre myndigheder er at sikre solide sikkerheds- og renseprocedurer omkring arbejdet – og alle er underlagt de samme restriktioner som resten af samfundet i forhold til at følge sundhedsmyndighedernes råd og vejledninger i forbindelse med arbejdet,” siger Ole Kristensen.

 

Ole Kristensen understreger, at hele indsatsen foregår i et tæt myndighedssamarbejde i Den Lokale Beredskabsstab (LBS), og det er nødvendigt med et effektivt samarbejde dér for at sikre, at hele indsatsen foregår så betryggende som muligt, blandt andet har Beredskabsstyrelsen opstillet rensestationer, mens Forsvaret står for transport af de arbejdende teams på minkfarmene. Derudover rådfører man sig løbende med bl.a. sundhedsmyndighederne og Fødevarestyrelsen via Den Lokale Beredskabsstab, så man er klar til at håndtere nye situationer, der måtte opstå. 

Pressens kontaktperson: 

* Ole Kristensen, politiinspektør, Nordjyllands Politi, 5121 9432

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

15. januar 2021

Nordjyllands Politi

Så du spøgelsesbilisten i morges? Så ring 114

Nordjyllands Politi efterlyser nu vidner i forbindelse med den trafikulykke, som blev anmeldt her til morgen, d. 15. januar 2021 kl. 0330, syd for afkørsel 30 i det sydgående spor, dvs. ud for Støvring i Rebild Kommune. På stedet skete et alvorligt sammenstød mellem to personbiler – hvoraf den ene tilsyneladende kørte i det forkerte spor, altså mod færdselsretningen.

14. januar 2021

Nordjyllands Politi

Indbrudstyv anholdt efter hurtig efterforskning

Natten mellem mandag og tirsdag, d. 11. – 12. januar 2021, var der indbrud på Hobro Postkontor i Adelgade. Ved indbruddet blev der stjålet flere forsendelser, mobiltelefoner og kontorudstyr, men man kunne ikke konstatere, hvordan det var lykkedes for gerningsmanden at komme ind.

13. januar 2021

Nordjyllands Politi

2.166 hastighedssager: "Det går alt for stærkt for alt for mange"

Ned, ned, ned. Farten skal ned. Det er den livsvigtige formaning fra Færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi, der i årets første uge har noteret hele 2.166 hastighedsovertrædelser i politikredsen. Kontrollerne var en del af en national indsats.