Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

4. december 2019 14:50

To mænd anholdt i stor indbrudssag


I de sidste uger har Nordjyllands Politi efterforsket massivt mod de indbrud, der er sket i Hjørring-området. Og de mange tip fra borgerne i området førte til, at Nordjyllands Politi i går aftes, 3. december 2019, kunne anholde to mænd i sagen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Mikkel Brügmann. 

Gennembruddet i efterforskningen kom, da politiet til pressen frigav et billede fra efterforskningen af et specifikt køretøj, hvor man ved samme lejlighed efterlyste vidner i forbindelse med de mange indbrud i og omkring Hjørring. Og det gav pote, da flere borgere – men især én – henvendte sig med gode oplysninger til politiet. 

 

To mænd sigtet – skal fremstilles

Disse informationer førte til, at Nordjyllands Politi fik viden om yderligere et køretøj, der kunne være interessant for efterforskningen. Og det pågældende køretøj blev da også i går bragt til standsning i Sønderjylland, hvorved det dog lykkedes to personer at stikke af fra stedet til fods.

”Men oplysningerne førte også til, at vi kunne rette vores mistanke mod en lejlighed i Vrå. Her traf vi to litauiske mænd. De pågældende mænd er nu anholdt, og vi har sigtet dem for medvirken til indbrud i villaer i Hjørring,” siger politikommissær Mikkel Brügmann. 

De to mænd, der er henholdsvis 37 og 43 år, fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring i dag, d. 4. december 2019, kl. 15.00 
 

Efterforskningen fortsætter 

Politikommissæren understreger, at der fortsat pågår et større stykke efterforsknings-arbejde i sagen, der blandt andet skal afdække de implicerede personers indbyrdes forhold, ligesom det skal undersøges i hvilket omfang, de kan knyttes til de enkelte indbrud i Hjørring. 

Mikkel Brügmann retter i forbindelse med sagen en stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen. 

”Uden alle disse henvendelser ville det ikke have været muligt for os at iværksætte de hastige efterforskningsskridt, der førte til først eftersættelsen i Sønderjylland og derpå til anholdelserne af to mistænkte i Vrå. Borgernes årvågenhed har i den grad bidraget til, at vi kan skride til anholdelse.” 

Politiet har på nuværende tidspunkt ingen yderligere informationer vedr. sagen. 

 

Pressens kontaktperson: 

Mikkel Brügmann, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5154 9858 
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.