Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

16. april 2019 13:58

Kvinde varetægtsfængslet for omfattende internetbedrageri

En 40-årige kvinde fra Vesthimmerland blev i dag ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet i foreløbig to uger, sigtet for i hundredvis af bedrageri-forhold begået via internettet.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Den ansvarlige efterforskningsleder, politikommissær Troels Jul Kjærgaard, oplyser, at politiets efterforskning stadig er i gang, men indtil videre har efterforskerne identificeret over 180 bedrageri-forhold begået af denne ene kvinde.

”Der er ingen tvivl om, at der er tale om ganske omfattende tilfælde af bedrageri,” fastslår Troels Jul Kjærgaard, der understreger, at beløbsstørrelsen endnu er ukendt, men der er bedraget for ’ikke under 300.000 kr.’ 

Af hensynet til efterforskningen kan politikommissæren ikke gå i detaljer med omstændighederne af, hvordan de konkrete tilfælde af internet-bedrageri er foregået. 

”Men det, vi kan sige, er, at vi sigter den pågældende person for at have begået bedrageri via blandt andet salgsannoncer på forskellige internetmedier, hvor den mistænkte har solgt varer til en lang række personer i hele landet uden reelt at være i besiddelse af disse varer,” siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard. 

Anholdelsen af kvinden skete i går, 15. april 2019 kl. 10:30, på en adresse  i Midtjylland efter en kort, men intens efterforskning af en gruppe efterforskere fra Nordjyllands Politi. De fik opbakning fra det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet, benævnt LCIK. 

”Via centrets hjælp fik vi lynhurtigt opsamlet og koordineret de mange anmeldelser fra de forurettede, der kom fra hele landet, således at vores efterforskere i Nordjylland efter en uges intenst arbejde kunne skride til anholdelse af den mistænkte,” forklarer Troels Jul Kjærgaard.  

I de kommende uger efterforsker Nordjyllands Politi videre, ligesom man skal have etableret kontakt til flere af de mange forurettede. 

Derfor kan efterforskningslederen heller ikke udelukke, at der, som efterforskningen skrider frem, kommer flere anmeldelser i sagen. 

Politiet har på nuværende tidspunkt ingen yderligere oplysninger i sagen. 

Pressens kontaktperson i sagen er:
Troels Jul Kjærgaard, politikommissær, Nordjyllands Politi, 5162 3906
 

Af en tidligere version fremgik det, at der var sket varetægtsfængsling i fire; det er retteligt foreløbig i to uger. Nordjyllands Politi beklager fejlen. 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

19. april 2024

Nordjyllands Politi

Tungvognskontrol på E45 viser plads til forbedringer

Tungvognscenter Nord afholdte, sammen med en række aktører, tungvognskontrol torsdag den 18. april 2024 nord for Randers på motorvej E45. Kontrollen afslørede plads til forbedringer.

18. april 2024

Nordjyllands Politi

Grundlovsforhør efter knivstik i Nørresundby

Der var formentlig tale om et sammenstød internt i det kriminelle miljø, da en 38-årig mand kort efter midnat, den 18. april 2024, blev stukket i brystet. Episoden fandt sted i et boligkvarter i Nørresundby. En 45-årig mistænkt blev kort efter hændelsen anholdt; han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag.

12. april 2024

Nordjyllands Politi

To mænd anholdt for indbrud

Nordjyllands Politi skred i nat, den 12. april 2024, til anholdelse af to mænd, som politiet mistænker for at stå bag flere tilfælde af indbrudskriminalitet begået forskellige steder i politikredsen i løbet af de sidste måneder.