Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

4. august 2020 14:19

Politiet takker – grov voldssag opklaret efter henvendelser

Efter omtale i pressen har Nordjyllands Politi modtaget mange henvendelser fra offentligheden om en grov voldssag fra Christiansgave i Hjørring den 27. juni 2020. Det har ført til, at de formodede gerningsmænd nu er fundet og sigtet. Politiet takker for hjælpen.

Lørdag d. 27. juni 2020 kl. 23.45 blev to unge mænd udsat for grov vold i Christiansgave i Hjørring, da de opfordrede en gruppe på fire unge personer til at stoppe med at drille et pindsvin. De to mænd blev slået med knytnæve og med en flaske i ansigtet, og den ene af de forurettede fik som følge knust tre af sine tænder.  

Nordjyllands Politi ønskede offentlighedens hjælp til at fastlægge identiteten på de formodede gerningsmænd i sagen og efterlyste dem derfor i en pressemeddelelse den 1. juli 2020. Her opfordrede man også vidner og andre med oplysninger i sagen til at kontakte politiet.

Det fik mange til at reagere.

 

Afgørende oplysninger kom frem

Leder af lokalpolitiet i Hjørring og Jammerbugt vicepolitiinspektør Sune Myrup fortæller, at presseomtalen førte til ganske mange henvendelser i sagen med mange brugbare oplysninger, der gjorde det muligt for efterforskerne at finde frem til centrale vidner og dernæst de formodede gerningsmænd.

”Derfor vil vi gerne takke offentligheden for de mange henvendelser, som faktisk har været afgørende for, at vi kunne opklare sagen,” understreger Sune Myrup. ”– Det er et godt eksempel på, hvorfor man skal kontakte politiet, når man ligger inde med viden i en sag. Hellere en gang for meget end for lidt.” 

Nordjyllands Politi aflyser hermed efterlysningen fra den 1. juli 2020. To unge mænd er sigtet for vold i sagen, som nu afventer anklagemyndighedens vurdering.

 

Pressens kontakt i sagen:

Sune Myrup, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi, tlf. 4030 9359
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.