Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

14. april 2021 18:13

To nye nærstationer åbner i Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi åbner to nye nærstationer i politikredsen. De skal ligge i Aars og i Brønderslev. Og de vil have en åbningstid for borgerbetjening på 15 timer om ugen samt en fast medarbejderstab tilknyttet. Forventningen er, at de åbner i løbet af 2021.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Nordjyllands Politi har valgt de to placeringer i Aars og i Brønderslev ud fra en politifaglig analyse, hvor man har kigget på borgernes aldersfordeling, befolkningsprognose, kriminalitet og antallet af politiforretninger og borgerhenvendelser. 

 

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen er tilfreds med, at Nordjyllands Politi har fået mulighed for at lægge nærstationerne i netop Aars og Brønderslev. 

”Det er vigtigt, at vi får etableret de nye nærstationer dér, hvor mange nordjyder får gavn af vores tilstedeværelse – og dermed kommer til at opleve en øget tryghed og et mere synligt lokalt politi,” understreger politidirektøren.  

Politikredsen råder i forvejen over lokaler i både Aars og i Brønderslev, og man er nu ved at undersøge, hvordan disse eksisterende rammer kan tilpasses, så de kan leve op til kravene til moderne nærstationer. 

”Vi skal blandt andet sikre ordentlige adgangsforhold til borgerne og etablere de rette faciliteter til medarbejderne,” uddyber politidirektøren.

 

Bemanding på fem politifolk 

Nærstationerne slår efter planen dørene op i løbet af 2021, og de bliver bemandet med fem fast tilknyttede lokalbetjente. 

”De skal blandt andet udføre opsøgende politiarbejde, borgerservice og være synlige i nærmiljøet,” siger Anne Marie Roum Svendsen, der i samme åndedrag tilføjer, at beredskabet – dvs. politiets kørende patruljer – også vil kunne gøre brug af de nye nærstationer til eksempelvis afhøringer eller til møder.   

Den ugentlige åbningstid på nærstationerne bliver mindst 15 timer. 

Etableringen af de to nye nærstationer i Nordjylland skal ses i sammenhæng med flerårsaftalen 2021-2023 for politiet, hvor et nært og synligt politi er højt prioriteret, hvilket blandt andet udmønter sig i åbningen af nærstationer på landsplan.

 

Læs mere i Justitsministeriets pressemeddelelse

 

Pressens kontaktperson

* Christian Brinck, kommunikationsrådgiver, Nordjyllands Politi, tlf. 5135 6716

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Efterforskning i drabssag fortsætter – 17-årig varetægtsfængslet

Den 17-årige unge mand, der sent i går aftes, den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, er i dag, den 12. marts 2024, blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024. Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring. Fængslingen blev kæret til Landsretten.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

En person mere anholdt i alvorlig voldssag – en mand eftersøges fortsat

Yderligere én af de oprindeligt tre mænd, der den 19. februar 2024 blev efterlyst i offentligheden – fordi de sættes i forbindelse med voldeligt overfald i Aalborg – blev i går aftes anholdt af politifolk i Sydøstjyllands Politi.

12. marts 2024

Nordjyllands Politi

Drab i Hjallerup: Tryghedsskabende tiltag iværksættes – efterforskning fortsætter – grundlovsforhør

Nordjyllands Politi vil i løbet tirsdagen være synligt til stede i Hjallerup, hvor en 13-årig pige mandag aften blev dræbt. To formodede gerningspersoner blev kort efter anholdt. Den ene – en 13-årig pige – er blevet løsladt, mens en 17-årig ung mand fortsat er i politiets varetægt.