Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Efterlysning

17. marts 2020 11:10

Nordsjællands Politi efterlyser to formodede tyve og voldsmænd

Natten til lørdag den 1. februar blev to unge mænd udsat for både vold og tyveri på Ølstykke Station, og Nordsjællands Politi efterlyser nu de to formodede gerningsmænd.

Episoden fandt sted lørdag den 1. februar omkring klokken 03.30, da en 20-årig mand opdagede, at han havde fået frastjålet sin telefon, mens han blundede i toget fra København mod Frederikssund. En anden passager gjorde ham opmærksom på, at de to personer, som formentlig havde stjålet telefonen, stadig befandt sig i toget. På Ølstykke Station stod de dog af, og den 20-årige mand fulgte efter for at konfrontere dem med tyveriet med hjælp fra en 16-årig bekendt.

I mellemtiden var de to formodede gerningsmænd i rask gang på vej væk, men de to unge mænd fik alligevel hurtigt kontakt til dem. Her opstod der så tumult, som afstedkom, at den 20-årige fik flere knytnæveslag i ansigtet. Samtidig blev den 16-årige skubbet ned på skinnerne og fik efterfølgende flere spark i hovedet, mens han forsøgte at komme op på perronen igen. De formodede gerningsmænd løb herefter fra stedet og stjal på vejen også den 16-åriges skoletaske og computer.

- Vi vil meget gerne have en snak med de to mænd, for der er tale om en grov forbrydelse, hvor to unge mænd bliver overfaldet, selv om de egentlig bare gerne ville have den stjålne telefon tilbage. Det er selvfølgelig uacceptabelt både at stjæle og begå vold, og derfor vil vi naturligvis gerne finde frem til gerningsmændene, fortæller politikommissær i Nordsjællands Politi Jørgen Lyster.

Ud over billederne har vi også skriftlige signalementer af de to formodede gerningsmænd:

 

A:

Mand
Østeuropæisk af udseende
20-35 år
180-185 cm
Almindelig af bygning
Hvid i huden
Talte østeuropæisk, 
Var iført sort hue med hvid skrift på siden, sort mellemlang dynejakke med lysebrun pelskrave, lyse jeans med hul på højre ben samt brune støvler.
Medbragte sort rygsæk med hvide striber ved skulderstropperne og også en rød stribe på. 

 

B:

Mand
Østeuropæisk af udseende
20-35 år
170-180 cm
Muskuløs af bygning
Hvid i huden
Brunt, kort hår
Grove ansigtstræk
Talte østeuropæisk
Var iført sort bomberjakke med lynlås samt en lynlås på venstre overarm, mørkegrå jeans og sorte Nike-sko med hvidt logo og hvid sål. 

- Vi har forsøgt at få identificeret de to formodede gerningsmænd, som vi har modtaget overvågningsbilleder af fra toget. Det har vi blandt andet gjort ved at efterlyse dem internt i politiet og ved at vise billederne af dem i lokalområdet. Det har dog ikke båret frugt, og vi håber derfor, at vi med efterlysningen her kan få kontakt til borgere, som ved, hvem de to mænd er, slutter Jørgen Lyster.

Borgere, som har informationer om episoden eller kan genkende en eller begge de formodede gerningsmænd, kan kontakte Nordsjællands Politi på mail ksc017@politi.dk eller telefon 114.

Nordsjællands Politi har af hensyn til efterforskningen ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

Gerningsmand A.1

 

Gerningsmand A.2

 

Gerningsmand B.1

 

Gerningsmand B.2

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere efterlysninger

23. september 2020

Nordsjællands Politi

Alle er identificeret: Nordsjællands Politi efterlyser gerningsmænd til overfald i S-tog

Unge mænd efterlyses i forbindelse med et overfald i S-togslinje A i juni måned

22. juli 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi efterlyser kvinde, der muligvis forhindrede seksuelt overgreb

Fredag aften den 12. juni 2020 blev en ung kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse på et offentligt toilet på Posen i Hillerød, og Nordsjællands Politi efterlyser nu et kvindeligt vidne, som muligvis var medvirkende til, at hændelsen ikke udviklede sig yderligere.

12. maj 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi efterlyser mand, der befamlede kvinde i skridtet

Nordsjællands Politi efterlyser den formodede gerningsmand til en hændelse, hvor en 24-årig kvinde blev befølt i skridtet i et S-tog