Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Efterlysning

13. december 2019 07:16

Vidner søges i forbindelse med vanvidskørsel i Helsingør

Nordsjællands Politi efterlyser vidner til en episode i Helsingør lørdag den 7. december 2019, hvor en 53-årig mand forsøgte at køre fra politiet og undervejs forvoldte fare for andres liv og førlighed.

Natten til lørdag den 7. december 2019 måtte Nordsjællands Politi eftersætte en bilist, som ikke efterkom en anmodning om at standse sin bil på Kongevejen i Helsingør. Føreren af bilen, en koksgrå Audi Avant stationcar, forsøgte i stedet at køre fra politiet og var i sit forsøg ved at påkøre flere modkørende bilister samt cyklister, inden han kørte galt og blev anholdt. Nordsjællands Politi vil nu gerne i kontakt med de borgere, som måtte undvige for ikke at blive påkørt.

- Selv om vi selv bevidnede bilistens kørsel under eftersættelsen, vil vi gerne styrke sagen imod ham, idet der var tale om fuldstændig hensynsløs og uacceptabel kørsel, som forvoldte fare for andres liv og førlighed. Derfor vil vi gerne i kontakt med personer, som var enten vidner til kørslen eller selv var nødt til at undvige for ikke at blive påkørt af bilen, fortæller efterforskningsleder, politikommissær Jakob Rahbek.

Klokken 01.25 den pågældende nat eftersatte en patrulje fra Nordsjællands Politi den koksgrå Audi, da føreren af bilen ikke efterkom anmodningen om at standse. Eftersættelsen skete i sydlig retning på Kongevejen og fortsatte gennem Gurre, Nygaard, Skibstrup, Saunte og videre ad Nrd. Strandvej, hvor patruljen bemærkerede flere modkørende bilister, som måtte undvige for ikke at køre frontalt sammen med Audien.

Eftersættelsen sluttede i krydset ved Kronborgvej og Sct. Anna Gade, da den 53-årige fører kørte galt klokken 01.35. Han blev derefter anholdt og sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed. Et alkometer viste efterfølgende, at manden formentlig havde kørt bil med en alkoholpromille over det tilladte, hvilket han også blev sigtet for, og dette var muligvis grunden til, at han ikke ønskede at stoppe ved politiets henvendelse.

Den 53-årige blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 19. december 2019. 

- Med varetægtsfængslingen har vi fået tid til at arbejde videre med efterforskningen af sagen, og selv om vi allerede har talt med enkelte vidner, vil vi gerne i kontakt med flere. Blandt andet vil vi gerne høre fra nogle unge mennesker, som kom gående på fortovet på Kronborgvej, kort inden bilen forulykkede, slutter politikommissær Jakob Rahbek.

Borgere, der var vidner til vanvidskørslen, kan kontakte Nordsjællands Politi på telefon 114. 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere efterlysninger

23. september 2020

Nordsjællands Politi

Alle er identificeret: Nordsjællands Politi efterlyser gerningsmænd til overfald i S-tog

Unge mænd efterlyses i forbindelse med et overfald i S-togslinje A i juni måned

22. juli 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi efterlyser kvinde, der muligvis forhindrede seksuelt overgreb

Fredag aften den 12. juni 2020 blev en ung kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse på et offentligt toilet på Posen i Hillerød, og Nordsjællands Politi efterlyser nu et kvindeligt vidne, som muligvis var medvirkende til, at hændelsen ikke udviklede sig yderligere.

12. maj 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi efterlyser mand, der befamlede kvinde i skridtet

Nordsjællands Politi efterlyser den formodede gerningsmand til en hændelse, hvor en 24-årig kvinde blev befølt i skridtet i et S-tog