Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

8. oktober 2020 10:26

Brug pæren og stop tyven

Den mørke tid er så småt begyndt. Derfor opfordrer Nordsjællands Politi borgerne til at indbrudssikre deres boliger.

Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til at sikre deres bolig mod indbrud nu, hvor den mørke tid så småt er er begyndt. Flere mørke timer giver nemlig indbrudstyvene gode arbejdsbetingelser, og derfor lyder et af rådene at sørge for, at der er lys både i og omkring boligen.

- Et mørkt hus signalerer ”ingen hjemme”. Derfor er det en god idé at anskaffe sig nogle tænd-og-sluk-ure, så der automatisk bliver tændt og slukket lys i forskellige dele af boligen, selvom man ikke er hjemme, siger vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston fra forebyggelsescentret i Nordsjællands Politi.

Ud over lys i boligen kan bevægelsessensorer, som tænder lys når nogen nærmer sig boligen udefra, også være med til at virke afskrækkende på ubudne gæster. Det gør det sværere for tyven at gemme sig og lettere for naboen at se, hvad der sker. 

Og netop naboer og godt naboskab er vigtigt for at undgå indbrud. Naboer, som holder øje med hinandens huse og eventuelt lægger en skraldepose i naboens skraldespand eller parkerer ved de huse, hvor der ikke er nogen hjemme, er med til at få flere huse på vejen til at se beboede ud. Og så skal man hilse på dem, som man ser i sit nabolag.

- Når man hilser, viser man også en eventuel tyv, at vedkommende er blevet set, og det kan få tyven til at opgive sit forehavende. Og så er det vigtigt, at man ringer til os, hvis man ser et indbrud, der er i gang eller opdager nogen i nabolaget, som opfører sig mistænkeligt, siger Brian Stybe Grayston.

Du kan finde flere råd til, hvordan du sikrer din bolig mod indbrud på www.botrygt.dk 
 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.