Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

15. februar 2019 15:09

Nordsjællands Politi pågriber bedrageribande

Fem mænd er blevet anholdt for at begå bedrageri mod to kvinder på henholdsvis 78 og 95 år ved at udgive sig for at være fra bagmandspolitiet og på den måde franarre dem værdier for et samlet beløb på nærved to millioner kroner.

Nordsjællands Politi har over en periode efterforsket en sag, hvor en 78-årig kvinde i løbet af 14 dage blev truet og franarret værdier for ca. 1,3 millioner kroner af personer, som påstod at komme fra bagmandspolitiet. I forbindelse med efterforskningen af forholdet vedrørende den 78-årige kvinde blev Nordsjællands Politi opmærksom på, at en 95-årig kvinde netop på tilsvarende måde var ved at få franarret værdier for 450.000 kroner.

Efterforskningen afslørede i første omgang deltagelse i bedrageriet fra tre personer i alderen 16-18 år, og ved en hurtig indsats blev de tre personer anholdt onsdag den 6. februar i området omkring den 95-årige kvindes bopæl. Med denne indsats forhindrede politiet, at værdierne kom i gerningsmændenes varetægt.

Efterfølgende afslørede den fortsatte efterforskning, at endnu to mænd på 18 og 21 år havde taget del i bedrageriet mod de ældre kvinder, og at de formentlig begge havde en betydelig rolle deri. Nordsjællands Politi fandt derefter frem til de to mænds opholdssteder, og de blev anholdt henholdsvis mandag den 11. februar og onsdag den 13. februar.

- Af hensyn til de ældre kvinders sikkerhed kan jeg ikke komme ind på de nærmere omstændigheder i sagen, men jeg kan dog sige, at jeg er meget tilfreds med, at det lykkedes os at forhindre, at en ældre kvinde mistede sine værdier, udtaler sektionsleder i afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Michael Gaml.

De fem mænd blev dagen efter deres respektive anholdelser alle fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre. De tre første anholdte blev idømt 14 dages varetægtsfængsling, den 18-årige blev idømt ni dage, og den 21-årige blev idømt fire uger. Der er nedlagt navneforbud i sagerne.

- Generelt er det uacceptabelt at berige sig selv ved at snyde andre, men vi ser meget alvorligt på denne type sager, da det omhandler ældre og sårbare personer. I den aktuelle sag ved vi, at de ældre i flere dage har gået alene med et pres om igen og igen at skulle skaffe værdier til gerningsmændene uden at turde involvere deres pårørende, og det er uacceptabelt, slutter Michael Gaml.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som pårørende til ældre mennesker er opmærksom på, hvad der rører sig omkring dem og særligt deres økonomiske forhold for at sikre, at de ikke udsættes for bedrageri.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.