Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

24. januar 2020 11:39

Sur uge for skolepatruljerne

Det regner, blæser og er koldt om morgenen her i januar. Alligevel står de nordsjællandske skolepatruljer hver morgen ved skolerne og hjælper deres skolekammerater sikkert og trygt over vejen. I uge 5 er vejret ekstra surt, og derfor vil Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner gerne anerkende skolepatruljernes store indsats.

Uanset vejret står landets skolepatruljer året rundt klar hver morgen ved skolerne for at hjælpe de andre skolebørn trygt og sikkert over vejen. Det er så flot en indsats, at de nordsjællandske kommuner, Nordsjællands Politi, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring vil gøre noget særligt for skolepatruljerne netop nu, hvor vejret plejer at vise sig fra sin sureste side. 

 

Skolepatruljerne skal hyldes

Med kampagnen ”Den Sureste Uge” opfordres alle til at hylde, rose og forkæle skolepatruljerne for deres indsats i løbet af uge 5. I Trafiknetværk Nordsjælland, som er et tværgående samarbejde mellem de nordsjællandske kommuner og Nordsjællands Politi, blev man hurtigt enige om, at skolepatruljerne fortjener at blive hyldet for deres indsats. Hele uge 5 vil mange tusinde skolepatruljeelever derfor kunne opleve, at politi og vejmyndigheder kommer forbi for at anerkende deres indsats. Flere steder får eleverne overrakt en pangfarvet halsedisse, som kan holde vinterkulden ude, et takkebrev, eller også bliver de budt på varm kakao eller morgenmad. 

- Selvfølgelig skal eleverne hyldes for deres store indsats. Hver dag uanset vejret tager skolepatruljerne et stort ansvar, når de hjælper deres skolekammerater sikkert over vejen. Deres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne, og det er både vi i Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner meget taknemmelige for, fortæller politikommissær Kenneth Grønberg fra Nordsjællands Politi. 

 

Elever vokser med opgaven

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever, siger næsten ni ud af ti, at de er glade for at være skolepatrulje, og at det, der betyder allermest for dem, er, at de har hjulpet andre i trafikken. Desuden siger over halvdelen af eleverne, at de er blevet mere ansvarsbevidste og bedre til at passe på sig selv i trafikken, fordi de er med i en skolepatrulje. Og noget, som sikkert vil glæde mange forældre: 36 procent af eleverne svarer, at de er blevet bedre til at stå tidligt op på grund af deres arbejde i skolepatruljen.

- Skolepatruljernes arbejde gavner på mange planer. Vi håber, at mange vil gøre noget godt for skolepatruljerne, når de møder dem i løbet af ugen. Om ikke andet kan et stort smil eller nogle venlige ord gøre det sjovere at være skolepatrulje i en årstid, hvor vejret ofte viser sig fra sin sure side, siger seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik Liv Knoblauch Kofoed-Jensen.

 

Om kampagnen ”Den Sureste Uge”

Se kampagnefilmen ”Den Sureste Uge”, der opfordrer alle til at hylde og rose de skolepatruljer, som man kender eller møder på sin vej via linket her. Se også mere om kampagnen ”Den Sureste Uge” her.

 

Fakta om skolepatruljerne

Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
Det er primært eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
En skolepatrulje arbejder hver morgen og møder tidligere end de andre elever.
Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og eleverne lærer blandt andet om færdselsloven.
Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Kontaktinformation vedrørende "Den Sureste Uge"

Kommunikationsenheden i Nordsjællands Politi, tlf.: 4133 1576.

Katrine Kjærbo, Trafiknetværk Nordsjælland, Områdeleder Trafik, vej og Parkering, Helsingør Kommune, tlf.: 2531 2455. 

Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder, Rådet for Sikker Trafik, tlf. : 2572 7110.

Information om, hvilke dage skolerne får besøg, kan fås ved at kontakte den pågældende kommune direkte. 

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

11. marts 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi ophæver lukning af rocker-/ bandetilholdssted

Nordsjællands Politi har ophævet forbuddet mod ophold på Oldenvej 17, st. tv., 3490 Kvistgård.

27. februar 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi forlænger lukningen af rocker/- bandetilholdssteder

Forbuddet mod at opholde sig i ét rocker/bande tilholdssted i Nordsjællands Politikreds er i dag blevet forlænget med yderligere 14 dage.

22. februar 2024

Nordsjællands Politi

Vedr. anmeldelser om børn antastet af person i varebil

Nordsjællands Politi har modtaget et stort antal henvendelser i forbindelse med efterforskningen i en sag, hvor politiet har modtaget en anmeldelse om, at to drenge var blevet antastet af en mand i en varebil. Desværre har ingen af de mange henvendelser og forskellige efterforskningsskridt pt. givet resultater i forhold til den aktuelle anmeldelse. Nordsjællands Politi har taget initiativ til et møde med skoledirektørerne i politikredsen, for at orientere om politiets arbejdei den type sager og medvirke til at skabe større tryghed for børnene, deres forældre og i skolerne.