Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Nyhed

24. januar 2020 11:39

Sur uge for skolepatruljerne

Det regner, blæser og er koldt om morgenen her i januar. Alligevel står de nordsjællandske skolepatruljer hver morgen ved skolerne og hjælper deres skolekammerater sikkert og trygt over vejen. I uge 5 er vejret ekstra surt, og derfor vil Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner gerne anerkende skolepatruljernes store indsats.

Uanset vejret står landets skolepatruljer året rundt klar hver morgen ved skolerne for at hjælpe de andre skolebørn trygt og sikkert over vejen. Det er så flot en indsats, at de nordsjællandske kommuner, Nordsjællands Politi, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring vil gøre noget særligt for skolepatruljerne netop nu, hvor vejret plejer at vise sig fra sin sureste side. 

 

Skolepatruljerne skal hyldes

Med kampagnen ”Den Sureste Uge” opfordres alle til at hylde, rose og forkæle skolepatruljerne for deres indsats i løbet af uge 5. I Trafiknetværk Nordsjælland, som er et tværgående samarbejde mellem de nordsjællandske kommuner og Nordsjællands Politi, blev man hurtigt enige om, at skolepatruljerne fortjener at blive hyldet for deres indsats. Hele uge 5 vil mange tusinde skolepatruljeelever derfor kunne opleve, at politi og vejmyndigheder kommer forbi for at anerkende deres indsats. Flere steder får eleverne overrakt en pangfarvet halsedisse, som kan holde vinterkulden ude, et takkebrev, eller også bliver de budt på varm kakao eller morgenmad. 

- Selvfølgelig skal eleverne hyldes for deres store indsats. Hver dag uanset vejret tager skolepatruljerne et stort ansvar, når de hjælper deres skolekammerater sikkert over vejen. Deres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne, og det er både vi i Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner meget taknemmelige for, fortæller politikommissær Kenneth Grønberg fra Nordsjællands Politi. 

 

Elever vokser med opgaven

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har gennemført blandt 2.854 skolepatruljeelever, siger næsten ni ud af ti, at de er glade for at være skolepatrulje, og at det, der betyder allermest for dem, er, at de har hjulpet andre i trafikken. Desuden siger over halvdelen af eleverne, at de er blevet mere ansvarsbevidste og bedre til at passe på sig selv i trafikken, fordi de er med i en skolepatrulje. Og noget, som sikkert vil glæde mange forældre: 36 procent af eleverne svarer, at de er blevet bedre til at stå tidligt op på grund af deres arbejde i skolepatruljen.

- Skolepatruljernes arbejde gavner på mange planer. Vi håber, at mange vil gøre noget godt for skolepatruljerne, når de møder dem i løbet af ugen. Om ikke andet kan et stort smil eller nogle venlige ord gøre det sjovere at være skolepatrulje i en årstid, hvor vejret ofte viser sig fra sin sure side, siger seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik Liv Knoblauch Kofoed-Jensen.

 

Om kampagnen ”Den Sureste Uge”

Se kampagnefilmen ”Den Sureste Uge”, der opfordrer alle til at hylde og rose de skolepatruljer, som man kender eller møder på sin vej via linket her. Se også mere om kampagnen ”Den Sureste Uge” her.

 

Fakta om skolepatruljerne

Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
Det er primært eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
En skolepatrulje arbejder hver morgen og møder tidligere end de andre elever.
Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og eleverne lærer blandt andet om færdselsloven.
Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Kontaktinformation vedrørende "Den Sureste Uge"

Kommunikationsenheden i Nordsjællands Politi, tlf.: 4133 1576.

Katrine Kjærbo, Trafiknetværk Nordsjælland, Områdeleder Trafik, vej og Parkering, Helsingør Kommune, tlf.: 2531 2455. 

Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder, Rådet for Sikker Trafik, tlf. : 2572 7110.

Information om, hvilke dage skolerne får besøg, kan fås ved at kontakte den pågældende kommune direkte. 

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere nyheder

3. september 2020

Nordsjællands Politi

Dødsfald i misbrugsmiljø vækker bekymring

Nordsjællands Politi er bekymret over, at der i løbet af en uge er sket tre dødsfald i misbrugsmiljøet i Lyngby

18. august 2020

Nordsjællands Politi

Usædvanligt pengetransaktionsmønster vakte mistanke: 42-årig mand dømt for flere tilfælde af blandt andet medvirken til voldtægt af filippinske børn under 12 år

En 42-årig mand blev den 15. juli idømt tre års fængsel ved Retten i Lyngby for blandt andet medvirken til voldtægt af filippinske børn under 12 år og medvirken til pornografisk optræden af filippinske børn mellem 12 og 18 år. Politiet kom på sporet af sagen efter en indberetning fra en pengeoverførselsvirksomhed, der bemærkede et mistænkeligt mønster.

11. august 2020

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi indfører tidsbegrænset opholdsforbud i Dyrehaven

Nordsjællands Politi indfører tidsbegrænset opholdsforbud i Dyrehaven fredag den 14. august 2020 fra kl. 14 til kl. 24