Spring til hovedindhold

Forslag

Undgå at blive et muldyr

Et muldyr er en person, der stiller sin konto til rådighed for kriminelle, som dermed kan sløre de finansielle spor fra en kriminel handling.

I nogle tilfælde ved muldyrene dog ikke, at pengene kommer fra en kriminel handling, og de kommer utilsigtet til at medvirke til hvidvask, hvilket er ulovligt.

 

Brug af muldyr foregår ofte på den måde, at muldyret får indsat penge på sin konto, og derefter skal føre pengene videre til en ny konto, hæve kontanter eller købe en bestemt vare eller gavekort for et tilsvarende beløb.

 

Rekrutteringen af muldyr foregår på mange forskellige måder, og kan fx ske ved, at fremmede eller bekendte beder om hjælp til at hæve kontanter, fordi de har glemt deres betalingskort, eller bede om at "låne" en konto til et beløb, fordi deres egen er spærret.

Gode råd fra politiet
Stil ikke din konto til rådighed for andre, og oplys ikke dine bankoplysninger til nogen, medmindre det er nogen, du kender eller har tillid til.
Hvis du mistænker, at du medvirker til kriminalitet, så stop straks enhver bankoverførsel. Kontakt din bank, tjenesten du brugte til overførslen og politiet.
Bliver du kontaktet af fremmede, der ønsker at gøre brug af din konto eller beder dig foretage kontanthævninger, råder vi dig til at sige nej. Bliver du utryg ved situationen, kan du sige, at du skal nå en aftale og desværre ikke har tid til at hjælpe, at du ikke har dit betalingskort på dig, eller at du ikke har MobilePay.

Er skaden sket?

Hvis du er blevet udsat for økonomisk svindel på nettet, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld

Forslag