Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

16. januar 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 16. januar 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 i Retten i Aarhus to personer, en kvinde på 25 år og en mand på 34 år, der begge er rumænske statsborgere. De er sigtet for butikstyveri mod to forretninger i Bruuns Galleri i Aarhus.

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 18.19 kaldt til en tøjforretning i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt to butikstyve. Den ene af medarbejderne forklarede, at han dagen forinden var gjort bekendt med, at man på overvågningsvideo havde set to personer, der stjal tøj fra butikken. Tirsdag eftermiddag så han så de samme to personer i butikken, og han kontaktede derfor butiksvagterne, der kom og tilbageholdt de to personer, indtil politiet ankom.

De to personer var på videovervågning også set stjæle tøj fra en anden butik i centeret dagen forinden, så de sammenlagt havde stjålet tøj for 13.650 kroner. De blev begge anholdt og sigtet for butikstyveri ved brug af en såkaldt ”russerpose”, der sikrer, at alarmerne ikke går af, når man forlader butikken.

 

Opdatering: De fik begge en straksdom på 30 dages fængsel og blev udvist af landet med indrejseforbud i seks år. De modtog dommen og blev begge fortsat varetægtsfænglset efterfølgende, hvilket de heller ikke kærede. 

 

**

 

Resultat af sidste uges færdselsindsats på skolevejene

I sidste uge gennemførte politiet målrettet færdselskontrol af trafikanternes adfærd ved skoleveje rundt omkring i landet. I Østjyllands politikreds gennemførte færdselspolitiet 59 kontroller ved de østjyske skoler, hvor i alt 648 trafikanter blev standset, hvilket gav 218 sager i alt.

• 119 blev sigtet for at køre for stærkt
• 14 børn var ikke fastspændt
• 21 cyklister/knallerter kørte mod kørselsretningen, ni kørte på fortovet og 12 kørte ind, hvor der var indkørsel forbudt
• 13 havde forkert eller mangelfuld lygteføring
• Herudover blev der skrevet 30 øvrige sager om blandt andet brug af mobiltelefon, manglende kørekort, kørsel frem for gult/rødt lys og andre færdselsovertrædelser

På landsplan blev der samlet set konstateret mere end 3900 færdselsforseelser på skolevejene.

**

 

Overfaldet af vred bilist

En 24-årig kvinde kørte tirsdag eftermiddag ved 17-tiden bil med sin veninde på Skanderborgvej i retning mod Viby Torv. Kvinden har forklaret til politiet, at de undervejs flere gange blev chikaneret af en anden bil, der kørte ind foran dem, så den 24-årige kvinde var nødt til at lave flere hårde opbremsninger. Da de holdt i krydset ved Viby Ringvej/Vestergårdsvej holdt den anden bil igen foran dem, og den 24-årige kvinde tog sin mobiltelefon frem for at tage et billede af den.

Pludselig steg den kvindelige fører af bilen foran ud og gik hen til den 24-åriges bil, åbnede fordøren og begyndte at sparke kvinden på benene og slog hende i ansigtet med en knytnæve og kradsede hende i hovedet. Derefter blokerede hun døren med benet, så den 24-årige kvinde ikke kunne lukke den og hun begyndte at slå på sideruden med en metalgenstand. Hun råbte ”Er I ikke klar over, hvem jeg er”, hvorefter hun gik tilbage til sin bil og kørte fra stedet.

Den 24-årige kvinde har oplyst til politiet, at hun aldrig har set kvinden før. Hun beskriver hende som:

 • 20-25 år
 • 165-170 cm
 • Mulat af udseende
 • Blond, farvet hår med mørke hårrødder
 • Talte med arabisk accent
 • Var iført en sort jakke med brun pelskrave og muligvis ”bamsesko” 

Østjyllands Politi vil gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have overværet episoden ved Vestergårdsvej/Viby Ringvej. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

 

Havde fået ny bil – så tog politiet den

En 31-årig mand nåede ikke at være ejer af sine nye bil særlig længe, før politiet tog den fra ham. Lokalpolitiet i Aarhus Vest var blev opmærksomme på, at den 31-årige mand havde anskaffet sig en ny bil, men da de lokale betjente samtidig vidste, at han var frakendt førerretten og flere gange er taget for at køre bil i frakendelsestiden, så blev jagten på den nye bil sat ind.

Tirsdag eftermiddag blev den 31-årige set køre i bilen, og tirsdag aften kl. 20.18 fandt en patrulje bilen, der holdt på Silkeborgvej i Åbyhøj. Den 31-årige befandt sig i nærheden, og betjentene tog kontakt til ham og oplyste om, at han endnu engang var sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han var set køre bilen tidligere på dagen, og at politiet nu ville beslaglægge bilen med henblik på konfiskation.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 05.38 skete der et solouheld på Rosenholmvej i Mørke. En 43-årig kvindelig bilist forulykkede ved en jernbaneviadukt ved Termestrup på grund af glat føre. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 06.58 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus Nord. En 48-årig kvindelig bilist kom kørende ad Marienlystvej i retning mod Paludan-Müllers Vej, da hun ved T-krydset Marienlystvej/Paludan-Müllers Vej stødte sammen med en 25-årig mandlig cyklist. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, men slap umiddelbart uden skader.

Tirsdag kl. 09.25 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En rumænsk lastbil med hænger begyndte at slingre og påkørte autoværnet, hvorefter lastbilen sad fast. Den 51-årig rumænske fører af lastbilen rekvirerede selv Falck til at komme og trække lastbilen fri. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 11.00 skete der et solouheld på Nordkystvejen i Allingåbro. En 77-årig mandlige bilist kørte til højre ad Nordkystvejen i en rundkørsel, hvorefter bilen, formentlig på grund af glat føre, kom i skred og havnede i rabatten, hvor den væltede om på siden. Manden var fastklemt i selen, men blev hjulpet ud af en ambulance, der tilfældigvis passerede uheldsstedet. Han slap umiddelbart uskadt fra uheldet.

Tirsdag kl. 12.24 skete der et færdselsuheld på Hvidstenvej i Spentrup. En 81-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og endte inde i en have. Han blev, sammen med bilens 76-årige kvindelige passager, kørt til kontrol på skadestuen. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved uheldet.

Tirsdag kl. 15.18 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Trige. En 46-årig mandlig bilist kom kørende ad Trige Centervej og drejede til venstre ud på Randersvej, hvor han kørte ind i siden på en anden bil, ført af en 56-årig kvinde. Den anden bil blev i den forbindelse skubbet ind i en tredje bil, ført af en 59-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. Den 46-årig mand, der var skyld i uheldet, blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Natten til onsdag kl. 01.18 standsede en patrulje en bil på Jernaldervej i Hasle for at foretage en rutinekontrol af bil og fører. Da patruljen tog kontakt til bilens 24-årige fører viste det sig, at han var frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Skovlundgårdsvej i Viby begået mellem fredag den 11/1 kl. 15.00 og søndag den 13/1 kl. 15.00
 • På Skæring Hedevej i Egå begået mellem mandag den 14/1 kl. 15.50 og tirsdag den 15/1 kl. 09.25
 • På Skæring Hedevej i Egå begået mellem mandag den 14/1 kl. 09.00 og tirsdag den 15/1 kl. 12.55
 • På Sletterhagevej i Risskov begået mellem søndag den 6/1 kl. 16.00 og tirsdag den 15/1 kl. 14.30
 • På Sabro Skolevej i Sabro begået tirsdag den 15/1 mellem kl. 07.30 og kl. 17.15
 • På Petersminde i Randers SØ begået tirsdag den 15/1 mellem kl. 17.30 og kl. 21.30
 • På Skansevej i Fannerup, Kolind begået mellem tirsdag den 15/1 kl. 20.00 og onsdag den 16/1 kl. 05.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

6. juni 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi den 6. juni 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

5. juni 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 5. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

4. juni 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 4. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies