Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. oktober 2019 11:40

Døgnrapport for Østjyllands Politi tirsdag den 22. oktober 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 9.30 en 74-årig mand fra Aarhus-egnen, der sigtes for seksuelle overgreb mod en pige. Da anklageren vil anmode om lukkede døre, er der ikke yderligere.

**

 

57-årig mand afgået ved døden i færdselsuheld ved Følle

Mandag kl. 13.29 skete der et alvorligt færdselsuheld på Århusvej ved Følle, hvor to biler, ført af henholdsvis en 57-årig mand og en 41-årig kvinde, stødte frontalt sammen. Som følge af uheldet er den 57-årige mandlige bilist afgået ved døden. De pårørende er underrettet. Den 41-årige kvindelige bilist har blandt andet fået benbrud, men er ikke i kritisk tilstand.

I forbindelse med uheldet var Århusvej spærret mellem Ugelbølle og Følle nogle timer mandag eftermiddag. En bilinspektør skal nu undersøge den nærmere årsag til uheldet.

**

 

Tyveri af flasker fra campingplads ledte til tyvekoster

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 13.19 en anmeldelse fra en campingplads i Glesborg på Norddjurs. Ejeren af campingpladsen havde set en mand luske rundt på campingpladsen og fylde ting i en trillebør.

En patrulje rykkede hurtigt ud til stedet, hvor de fandt en 47-årig tysk statsborger, der var i færd med at flytte 20 flasker sodavand og 2 poser med tomme flasker fra trillebøren og over i sin bil. Den 47-årige forklarede selv, at han var taget til campingpladsen for at vaske sit tøj. Der havde han set flaskerne i forteltet, og havde taget dem sammen med nogle karklude og ruller med uåbnede plastsække.

Den 47-årige viste sig at være eftersøgt i forbindelse med en bøde for berigelse. Betjentene på stedet kørte herefter manden til sin bopæl, hvor de blandt andet fandt en plæneklipper, en herrecykel, 3 gasflasker, 2 motorsave, diverse håndværktøj, 1 støvsuger, 4 dunke med benzin og olie, sikkerhedsbukser og sikkerhedsstøvler. Den 47-årige erkendte at have stjålet disse ting fra flere forskellige adresser.

Den tyske mand blev anholdt og sigtet for flere forhold af tyveri samt ulovlig omgang med tyvekoster. Udlændingestyrelsen skal nu tage stilling til, om han er egnet til udvisning.

**

 

Stjålne alterstager fundet igen

Vor Frue Kirke i Aarhus fik i fredags stjålet to store og meget gamle alterstager. Tirsdag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en antikvitetshandler, som fortalte, at han havde fået indleveret stagerne. En patrulje har nu kørt alterstagerne tilbage til kirken. Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem gerningsmanden er og skal nu have en snak med den mistænkte.

**

 

Kvinde råbte ukvemsord af betjente

Mandag kl. 15.19 blev en patrulje fra Østjyllands Politi kaldt til en adresse i Havndal, hvor en 55-årig mand ønskede assistance, da en 51-årig kvinde nægtede at forlade hans bopæl. Da betjentene ankom til stedet fandt de kvinden i et busskur, hvor de oplyste hende om, at hun ikke var ønsket på den 55-åriges adresse. Kvinden var meget utilfreds med politiets tilstedeværelse.

De samme betjente stødte senere på dagen igen på den 51-årige, på vej ind i en have i samme kvarter. Da betjentene tog kontakt til kvinden, smed hun en øldåse fra sig og råbte ”Luk røven”. Kvinden blev hurtigt højtråbende og udadreagerende, og blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Kvinden virkede beruset og var fortsat udadreagerende og blev derfor taget med til stationen til afhøring. Under transporten råbte den 51-årige kvinde fortsat ukvemsord til de to betjente. Hun blev ud over overtrædelse af ordensbekendtgørelsen derfor sigtet for at fornærme politiet.

**

 

Mulig narkosælger ville løbe fra hundepatrulje

Sent mandag aften blev en 19-årig mand anholdt og sigtet for besiddelse af narko. Den 19-årige var passager i en bil, der holdt på en parkeringsplads. Den 19-årige forsøgte at flygte til fods fra stedet, da en hundepatrulje ankom, men nåede ikke langt. På manden fandt betjentene flere små pakkede poser med en mindre mængde narko. Den 19-årige blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

**

 

Den mobile politistation holder i Ørum

Den mobile politistation kører i dag til Ørum, hvor betjentene Martin og Emil står klar til en snak. Alle er velkomne til at kigge forbi. Den mobile politistation står i byen omkring kl. 14-18.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 06.57 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i sydgående retning ved Søften, da 3 biler ført af hhv. en 42-årig mand, en 46-årig mand og en 27-årig mand, kørte sammen i den tætte morgentrafik. Der var betydelig materiel skade men umiddelbart ingen personskade.

Mandag kl. 07.21 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved Viby. En varevogn, ført af en 63-årig mand, påkørte en personbil med en 42-årig kvindelig bilist, hvorefter den 42-årige påkørte en 35-årig kvindelig bilist. Den 35-årige blev tilset på hospitalet, men ingen kom umiddelbart til skade.

Mandag kl. 07.28 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Højbjerg. En 35-årig mandlig bilist skulle dreje til højre ved Skåde Skole, da han ramte en 19-årig mandlig cyklist, der kom med høj hastighed. Den 19-årige slap umiddelbart uden større skader. Den 35-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 08.00 skete der et færdselsuheld i Tranbjerg i krydset mellem Trankær Mosevej og Tingskov Alle. En 24-årig kvindelig bilist skulle svinge til venstre ad Tingskov Alle og overså en personbil, der kom kørende ad Trankær Mosevej. Ingen kom umiddelbart til skade i uheldet.

Mandag kl. 12.56 skete der et færdselsuheld i Aarhus V i krydset mellem Herredsvej og Hasle Ringvej. En mandlig bilist kørte øjensynligt over for rødt lys i højresvingsbanen og påkørte herved en bil med en 30-årig kvindelig bilist. Der var ikke umiddelbart personskade.

Mandag kl. 15.00 skete der et færdselsuheld på Sønder Allé i Aarhus. En 58-årig mandlig bilist ramte en 44-årig kvindelig cyklist. Den 58-årige forklarede, at kvinden pludselig var kørt ud foran hans bil, da han ville dreje til højre for grøn pil. Den 44-årige kvinde blev kørt på skadestuen.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 9 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Orionsvej i Højbjerg begået søndag den 20/10 kl. 20.00
  • På Dalgårdsparken i Hornslet begået mandag den 21/10 mellem kl. 06.30 og kl. 14.30
  • På Haldsøvej i Risskov begået mellem fredag den 18/10 kl. 15.00 og mandag den 21/10 kl. 15.30
  • På Skovvangsvej i Aarhus Nord begået mandag den 21/10 mellem kl. 08.15 og kl. 15.10
  • På Jegstrupvænget i Tranbjerg begået mandag den 21/10 mellem kl. 05.00 og kl. 16.50
  • På Vindrosen i Risskov begået mandag den 21/10 mellem kl. 07.20 og kl. 17.00
  • På Nordvangsvej i Egå begået mellem torsdag den 17/10 kl. 08.00 og mandag den 21/10 kl. 17.43
  • På Nyløkkevej i Malling begået mandag den 21/10 mellem kl. 10.00 og kl. 10.30
  • På Fyrreparken i Ebeltoft begået torsdag den 17/10 kl. 09.00 og kl. 23.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 16. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.