Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. august 2019 10:25

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 2. august 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11. 00 i Retten i Aarhus en litauisk mand på 31 år der i onsdags i Kvickly Mega Syd, 8260 Viby J. blev pågrebet i at stjæle varer til en samlet værdi af 6.547 kr (se nedenstående fra torsdagens døgnrapport). Manden erkendte tyveriet og vedtog en bøde, hvorfor hans forhold blev forelagt Udlændingestyrelsens udvisningsvagt. Udlændingestyrelsen besluttede at manden skal udvises af Danmark og meddeles et indrejseforbud gældende 2 år. Han fremstilles i dag med anmodning om at blive fængslet i fire uger, så politiet har mulighed for at effektuere Udlændingestyrelsens udvisningsbeslutning.

 

Fra torsdagens døgnrapport: Butikstyv stoppet i Kvickly

Onsdag kort før kl. 11.30 gik alarmen ved kasselinjen i Kvickly i Mega Syd i Viby J. En medarbejder råbte til en kollega, at han skulle standse manden, der var på vej ud. De to medarbejder satte begge i løb efter manden, der blev stoppet ved forretningens udgang og førte ham med ind i baglokalet, hvorfra de ringede efter politiet.

Den 31-årige mand fra Litauen blev fundet i besiddelse af nogle varer, som han ikke havde betalt for, og han blev derfor sigtet for butikstyveri. Da han er udenlandsk statsborger fik han en straksbøde på 4.500 kroner. Han er foreløbigt tilbageholdt af politiet i op til 3x24 timer, mens sagens bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.30 i Retten i Randers en 45-årig mand, der sigtes for unddragelse af forældremyndighed ved at være rejst til Irak med sin 16-årige datter, på trods af at datteren er tvangsanbragt udenfor hjemmet.

 

Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om sagen. 

**

 

Stjal fra politibil

Natten til fredag kl. 05.35 stod en patrulje og talte med en dørmand ved Åboulevarden i Aarhus, da en mand kom løbende hen til betjentene og fortalte, at han netop havde set to mænd kravle ind i patruljebilen, der holdt parkeret på den anden side af åen. Betjentene løb hen til patruljevognen og kunne se to personer, der var på vej væk fra bilen. Betjentene råbte dem an, hvilket fik personerne til at sætte i løb.

Betjentene løb efter, og undervejs kastede den ene af personerne et politi-stop-skilt og patruljevognens kikkert fra sig, hvorefter han blev anholdt. På den anden side af åen fik den anden betjent anholdt den anden person, der blandt andet blev fundet i besiddelse af patruljevognens alkometer, en tusch og noget håndsprit.

De to godt berusede mænd på 24 og 26 år fik nu ekstra tid til at studere en patruljebil indefra på køreturen ned til politigården, hvor de fik lov at overnatte i kælderen. De blev begge sigtet for tyveri fra bil.

**

 

Brand på bilværksted

Torsdag kl. 14.17 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand på et værksted på Ravnsøvej i Risskov. En 23-årig medarbejder på stedet havde formentlig spildt noget brandbar væske på gulvet, som han var begyndt at tørre op, da der, af pt. ukendte årsager, pludselig opstod en eksplosionsagtig brand. Den 23-årige fik store brandskader flere steder på kroppen og er blevet overført til Rigshospitalets brandsårsafdeling for at få behandling.

Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, men på grund af den megen røg og dampene fra de brandbare væsker har det endnu ikke været muligt for politiet at undersøge stedet nærmere. Arbejdstilsynet blev orienteret om hændelsen og vil formentlig også i løbet af fredag iværksætte en undersøgelse.

**

 

Påstod at samle ind til døve børn

25-årig mand blev torsdag kl. 13.30 kontaktet af en mand foran Domkirken på Store Torv i Aarhus. Manden viste den 25-årige et dokument, hvor der på dårligt skrevet dansk stod, at han samlede ind til et hjem for døve børn. På papiret stod der en række danske navne og ud for hvert navn stod der et beløb på omkring 200 kroner.

Den 25-årige skrev også sit navn på dokumentet og gik hen til en hæveautomat for at hæve 200 kroner til manden. Da han havde givet ham pengene, skrev manden +200 kroner ud for det allerede skrevne beløb, men det ville den 25-årige ikke betale, og manden gik derfor fra stedet. Den 25-årige var efterfølgende blevet mistænkelig og tvivlede på rigtigheden af indsamlingen og kontaktede derfor politiet.

Manden beskrives som:

  • Østeuropæisk af udseende
  • 25-30 år gammel
  • 175-180 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Mørk i huden og med kort, sort hår og sort skæg
  • Var i ført mørkt tøj
  • Medbragte en indsamlingsblanket

Østjyllands Politi har tidligere haft lignende sager, hvor udenlandske personer udgiver sig for at være indsamlere. Politiet opfordrer til, at man blot ignorerer dem og ikke skriver under på noget eller giver dem penge. Ring gerne til politiet på 114, hvis du ser sådanne indsamlere og noter signalement på personer og eventuelle biler.

**

Færdsel

Torsdag kl. 18.30 skete der et færdselsuheld på Højkolvej i Hasle i Aarhus V. En 19-årig mandlig bilist var kommet kørende ad Højkolvej og skulle fortsætte ligeover i krydset ved Østrevej. Den 19-årige overholdt ikke sin vigepligt og kørte ud i krydset, hvor han stødte sammen med en anden bil, ført af en 63-årig kvinde, der kom kørende ad Østrevej. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 19-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 21.50 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Torsdag kl. 23.00 blev en 25-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Asavænget i Randers NV.

Natten til fredag kl. 01.10 skete der et færdselsuheld på Åboulevarden/Telefonsmøgen i Aarhus C. En bilist var på vej ud fra et parkeringshus, da han ramte ind i en betonpille, hvorefter han forsvandt fra stedet og efterlod sin skadede bil. Betjentene noterede bilens registreringsnummer og tog hen til ejerens adresse, hvor de traf ejerens 22-årige søn, der havde kørt bilen. Han virkede påvirket af spiritus og/eller narkotika og blev indledningsvist sigtet for ikke at have overholdt sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld og kørt med på politigården.

Natten til fredag kl. 02.55 blev en 30-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Åboulevarden i Aarhus C.

Natten til fredag kl. 03.30 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Banegårdsgade i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

  • På Havrebakken i Aarhus N begået mellem onsdag den 31/7 kl. 15.00 og torsdag den 1/8 kl. 09.30
  • På Mejlbyvej i Hårup, Hjortshøj begået mellem onsdag den 31/7 kl. 12.00 og torsdag den 1/8 kl. 15.20
  • På Fornæsvej i Risskov begået fredag den 2/8 kl. 01.03

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

15. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

14. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. april 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

13. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds