Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

31. august 2020 12:28

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 31. august 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 en 22-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for voldtægt begået mod en 21-årig kvinde lørdag morgen i en lejlighed i Aarhus.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

14 klip i kørekortet en regnvåd fredag aften

Fredag aften var Færdselssektionen på besøg i Aarhus Vest for at sikre, at alle kørte pænt i det regnvåde sommervejr. Det var det desværre ikke alle der gjorde, og nogle måtte have en del hjælp til at forstå reglerne.

Kl. 21.42 kørte en 30-årig mandlig knallertfører over for rødt lys i krydset mellem Skanderborgvej og Viby Ringvej, så en patrulje, der var på vej over for grønt lys, var tæt på at påkøre ham. Situationen blev ikke bedre af. At den 30-årige ikke havde lys på knallerten, der var meget svær at se i let regn og mørke. Da betjentene standsede ham viste det sig desuden, at han både var kraftigt beruset og påvirket af narko.

I alt blev det til 21 sigtede og 28 sigtelser:

  • 13 for hastighedsovertrædelser – heraf 10 så grove, at de udløste klip i kørekortet
  • 1 betinget frakendelse af kørekort pga. fart – 94 km/t. hvor tilladte var 50 km/t
  • 3 for at køre over for rødt lys, som også giver et klip
  • 2 ulovlige overhalinger
  • 1 brug af håndholdt mobil, som ligeledes giver klip
  • 7 blandede sigtelser til knallertførere

En enkelt patrulje lagde også vejen forbi Odder, hvor der på strækningen mellem Odder og Hundslund er klaget over, at mange kører alt for stærkt. Det blev desværre også bekræftet denne gang. En 24-årig mandlig bilist blev med laser målt til at køre hele 170 km/t på en strækning hvor man må køre 80 km/t. Den 24-åriges kørekort blev naturligvis inddraget på stedet. Det er dog langt fra første gang, at der målt alt for høje hastigheder på strækningen.

Vi vender snart tilbage på begge strækninger.


**

 

Nikket skalle af ukendt gerningsmand

En 53-årig mand blev søndag aften udsat for vold på en sti mod Baunehøj i Hasselager. Den 53-årige forklarede, at han omkring kl. 23.00 kom gående på stien. Her så han en mand og en kvinde komme kørende og parkere deres bil omkring stiens udmunding, hvor en større gruppe mennesker stod forsamlet.

Kvinden fra bilen løb hen til den 53-årige, mens manden gik hen mod gruppen af mennesker. Kvinden sagde, at hun ville have et bollede af den 53-årige, hvilket han dog ikke ønskede. Kvinden vendte sig og gik, men pludselig kom manden løbende og tildelte den 53-årige en skalle. Den 53-årige var ikke klar over hvorfor.

Politiet har en god formodning om, hvem gerningsmanden er.


**

 

Anholdt for at nægte at forlade stedet

Natten til mandag kl. 01.10 kørte en patrulje til banegårdspladsen i Aarhus, hvor en 60-årig mand ikke ville forlade stedet og ikke ville følge stedets retningslinier. Den 60-årige sad på en bænk og rød. Vagten havde flere gange fortalt ham, at det måtte han ikke, og havde bedt ham om at gå, hvilket han dog nægtede.

Da betjentene ankom nægtede den 60-årige fortsat både at gå og at følge retningslinierne og blev i stedet vred og råbte af betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden.


**

To anholdt i forbindelse med butikstyveri

Søndag morgen kl. 08.35 kørte en patrulje til Netto på Randersvej i Aarhus N, hvor der var anmeldelse om et butikstyveri. Gerningsmanden var løbet fra stedet, men to personer, som gerningsmanden havde fulgtes med, skulle stadig opholde sig uden for butikken.

Da betjentene ankom til stedet udpegede ekspedienten to mænd, der var på vej væk fra butikken. Betjentene henvendte sig til de to mænd, der var henholdsvis 28 og 26 år. De virkede påvirkede af stoffer, talte sløvt og sløret og blev hurtigt tiltagende ophidsede. De havde bestemt ikke lyst til at tale med politiet.

Den 28-årige var iført en skudsikker vest, som var synlig igennem hans trøje. Han blev meget aggressiv, da betjenten førte ham hen mod patruljevognen og sendte flere skældsord mod dem. Da han blev anholdt kæmpede han yderligere imod og forsøgte at sparke ud efter betjentene. Den 28-årige blev sigtet for fornærmelser med polititjenestemand, for at lægge hindringer i vejet for politiets arbejde, for vold mod politiet og for at bære skudsikker vest uden tilladelse.

Den 26-årige var ligeledes meget opfarende. Betjentene fandt to skruetrækkere på ham, som han selv forklarede, skulle bruges til selvforsvar, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Da den 28-årige nogle timer senere blev løsladt, varede det dog kun i ganske kort tid. Kl. 15.55 blev han nemlig anholdt igen og sigtet for fornærmelser mod politiet, da han stillede sig op uden for politigården og gav sig til at råbe fornærmelser.

 

**

 

Brand var blot røg fra røgeovn

Landbetjenten på Samsø fik søndag kl. 09.15 en anmeldelse via 112, om at der kom røg fra et hus på Torup Møllevej. Anmelderen mistede herefter forbindelsen og kunne derfor ikke fortælle yderligere. Betjentene kørte til stedet, men det viste sig, at husets ejer blot havde tændt op i røgeovnen, og at der ingen fare var på færde.


**

 

Gik igennem kasselinie med vodka under armen

En 58-årig mand blev søndag kl. 15.55 anholdt og sigtet for butikstyveri i en Rema1000 i Aarhus C. Manden havde taget 6 dåseøl, men stoppede kort før kassen og tog en flaske vodka ind i sin jakke under armen. Herefter gik han til kassen, betalte for de seks øl og skulle til at gå ud af butikken med vodkaen under armen, da personalet tilbageholdt ham og ringede efter politiet.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På udbyhøjvej i Randers NØ begået søndag d. 30/8 mellem kl. 00.00 og kl. 05.00
På Strandmarksvej i Risskov begået mellem d. 28/8 kl. 20.00 og d. 30/8 kl. 17.00
På Bredgade i Malling begået søndag d. 30/8 mellem kl. 12.20 og kl. 18.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

26. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.