Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

5. august 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 5. august 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 44-årig mand, der sigtes for røveri, vold og frihedsberøvelse begået mod en 42-årig mand fredag den 12. juli i Aarhus. En 39-årig medgerningsmand sidder allerede varetægtsfængslet i samme sag.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Politiaktion i Bispehaven søndag eftermiddag

Østjyllands Politi gennemførte søndag eftermiddag i Bispehaven en større politiaktion, der førte til anholdelse af en 27-årig mand, der foreløbigt er sigtet for trusler på livet. Sagen er nu blevet juridisk vurderet, og da der ikke er grundlag for at fremstille den 27-årige mand i grundlovsforhør, er han blevet løsladt igen. Han er dog fortsat sigtet i sagen.

**

 

Slåskamp udviklede sig til knivstik

Østjyllands Politi fik søndag kl. 19.48 en anmeldelse om, at en 18-årig mand var blevet stukket med kniv ved Slotslyngen i Aarhus V. De 18-årige har forklaret til politiet, at han sad med nogle venner på en bænk i et grønt område bag Slotslyngen, da en 16-årig bekendt kom hen til dem.

De to drenge skulle angiveligt have sloges lidt, da den 16-årige pludselig stak den 18-årige i ryggen med en mindre kniv, hvorefter han forlod stedet. Den 18-årige blev kørt til skadestuen, hvor han blevet behandlet for et overfladisk sår og syet med et par sting.

En patrulje kørte hjem til den 16-årige dreng og fik kontakt til hans mor, der oplyste, at drengen var på sit værelse. Hun fremviste desuden en lille urtekniv, der angiveligt var den, drengen havde stukket den 18-årige med. Den 16-årige blev anholdt og sigtet for grov vold, hvorefter han, sammen med sin mor, blev kørt til afhøring på politigården.

**

 

Brand i café på Samsø

Østjyllands Politi fik søndag kl. 06.10 en anmeldelse om, at der var brand i en café på Langgade i Tranebjerg på Samsø. Landbetjenten kørte til stedet og fik kontakt til brandvæsnet, der kunne oplyse, at branden formentlig var opstået i noget træ og muligvis en parasol, der stod udenfor cafeen.

Varmen fra ilden havde sprunget flere ruder, og flammerne havde fået fat i dele af bygningen og taget, men brandvæsnet fik ilden under kontrol, og kl. 09.30 var branden slukket, og brandvæsnet kunne forlade stedet igen. Da det endnu var uklart, hvordan branden var opstået, blev stedet spærret af, indtil der kan laves en egentlig brandundersøgelse af stedet.

**

 

Musik til ulempe medførte tumult

Søndag aften holdt en gruppe unge fest på Vesterbro i Havndal i sådan en grad, at en af naboerne flere gange havde bedt de unge om at skrue ned for musikken, uden at det havde haft nogen effekt. Ifølge den 50-årige nabo var flere af de unge også kommet over på hans grund, og ved 23-tiden ringede han efter politiet.

Den 50-årige nabo har forklaret til politiet, at der opstod noget uoverensstemmelse mellem ham og gruppen af unge, da han bad dem om at forlade hans grund. Begge parter var meget ophidsede, og der opstod noget tumult, hvorefter den 50-årige gik ind i sit hus og låste døren.

Fra sit vindue kunne han se, at en dreng samlede en håndfuld sten op og kastede dem mod hans hoveddør, hvilket gav to stenslag i døren, idet ruden punkterede. Da drengen efterfølgende løb hen for at ville sparke på døren, åbnede den 50-årige døren, og drenge gik tilbage til gaden, hvorefter politiet ankom.

Betjentene fik kontakt til den 16-årige dreng, der erkendte at have kastet med sten mod døren, og han blev sigtet for hærværk.

**

 

Hærværk mod parkerede biler i Viby

Søndag kl. 09.22 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om hærværk mod flere biler, der holdt parkeret på Morbærvej i Viby J. Tre biler havde fået smadret en siderude med en ukendt genstand, hvorefter gerningsmanden/-mændene havde rodet i bilerne. Hærværket er formentlig sket natten mellem lørdag og søndag, hvor et vidne blev vækket af sin hund, der gøede. Vidnet havde i den forbindelse set tre mænd i alderen 20-30 år på stedet, men kunne ikke beskrive dem nærmere.

**

 

Afbrænding af grene gav meget røg

Landbetjenten på Samsø blev søndag kl. 13.40 kaldt ud til en brand bag apoteket på Langgade i Tranebjerg. Anmelderen omlyste, at nogen angiveligt havde antændt et større bål til stor gene for naboerne. Landbetjenten tog kontakt til en 34-årig mand, der boede på stedet, og som erkendte, at det var ham, der havde afbrændt en større bunke grene, men at det havde medført noget mere røg, end han havde forventet. Han ville med det samme sørge for at få slukket ilden.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 09.29 skete der et færdselsuheld på Nordre Strandvej i Risskov. En 75-årig kvindelig bilist holdt parkeret og skulle sætte i gang fra vejsiden, men da hun trak ud fra kørebanen, overså hun en knallert ført af en 53-årig mand. Der skete sammenstød mellem de to parter, og knallertføreren fik nogle knubs og blev kørt til kontrol på skadestuen. Den 75-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have orienteret sig godt nok, inden hun kørte ud på vejen.

Søndag kl. 14.53 skete der færdselsuheld på Horsensvej i Odder. En 55-årig kvinde kom cyklende ind i rundkørslen ved Horsensvej, da hun blev påkørt af en bil, ført af en 73-årig kvinde, der fra rundkørslen svingede til højre ad Houvej. Den 55-årige kvinde blev behandlet for en muligt forstuvet ankel. Den 73-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Søndag kl. 16.53 skete der et færdselsuheld på Rådhusgade i Odder. En 63-årig mand kom kørende på motorcykel ad Rådhusgade, da han formentlig ramte bagenden af en bus, hvorefter motorcyklen væltede og kurrede hen ad asfalten. Den 63-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for brud på ben og kraveben.

Søndag kl. 22.15 blev en 44-årig mandlig anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mellemstrupvej i Grenaa.

Natten til mandag kl. 02.26 blev en 28-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Rådmands Boulevard i Randers C.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Havvejen på Samsø begået søndag den 4/8 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
  • På Bækhusvej i Aarhus N begået mellem fredag den 12/7 kl. 00.00 og søndag den 4/8 kl. 22.35
  • På J.L. Heibergs Vej i Åbyhøj begået mandag den 5/8 kl. 04.47

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 18. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 17. februar 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

16. februar 2020

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands politi søndag den 16. februar 2020.

Her finder du et udddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies