Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. december 2020 10:23

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 22. december 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Startede med en osende bil - endte med fem sigtelser og en indkaldelse til syn

Mandag kl. 11.10 kørte en betjent i en patruljebil på Viborgvej i Aarhus V, da han bemærkede en forankørende bil, der osede meget. Han bemærkede også, at føreren af bilen sad med en mobiltelefon i sin ene hånd, og at hans sikkerhedssele hang bag ved ryggen.

Betjenten fik standset bilen og tog kontakt til den 27-årige mandlige fører. Han blev sigtet for overtrædelser af færdselsloven for at have anvendt håndholdt mobil under kørsel og for ikke at have anvendt sikkerhedssele. Den 27-årige mand blev også gjort bekendt med, at politiet ville indkalde bilen til syn, fordi den osede meget, og fordi forruden var smadret.

Betjenten bad herefter manden om at stige ud af bilen, da han gerne ville se lidt nærmere på den, hvilket fik den 27-årige til at fare ud af bilen, gå truende tæt på betjenten og råbe skældsord efter ham. Han blev derfor anholdt og sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Da betjenten ville lægge den 27-årige i håndjern, gjorde han dog kraftig modstand, men kort efter ankom en hundepatrulje til stedet, og de fik hjulpet deres kollega med at sætte håndjernene på. Den 27-årige mand blev herefter også sigtet for at modsætte sig anholdelse.

Politiet tog efterfølgende kontakt til den 24-årige kvinde, der stod som ejer af bilen, og oplyste hende om, at bilen ville blive indkaldt til syn, og at politiet ville foretage en ransagning af bilen. Under ransagningen fandt betjentene en peberspray, som den 24-årige kvinde nægtede at kende noget til. Hun oplyste, at den måtte tilhøre den 27-årige. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven, og pebersprayen blev beslaglagt.

**

 

Flere fyrværkeri-anmeldelser

Det seneste døgn har Østjyllands Politi modtaget flere anmeldelser fra borgere, der har følt sig generet af fyrværkeri, der er blevet skudt af, på trods af at det først er lovligt fra den 27. december. Størstedelen af anmeldelserne er fra Aarhus Kommune – heraf flere fra det vestlige Aarhus. Derudover er der også flere anmeldelser fra Randers Kommune og enkelte fra andre byer i politikredsen.

Flere af anmeldelserne går på, at det er meget unge mennesker eller børn, helt ned til 10 år, der affyrer fyrværkeri, og at det blandt andet sker i forladte skolegårde i Skæring, Viby, Tilst, Tranbjerg og Odder. Østjyllands Politi vil derfor gerne appellere til, at forældrene tager en snak med deres børn og unge om, at det fortsat ikke er lovligt at affyre fyrværkeri.

**

 

Brand i garage

Mandag kl. 07.12 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en garage på Vinkelvej i Nimtofte. En 16-årig dreng havde ligget og sovet på husets første sal, og var gået ned i stueetagen, hvor han kunne se, at der kom røg fra taget på garagen. Han løb ud og sparkede porten ind og fik trukket sin knallert ud. En 16-årige pige, der også havde sovet i huset, stod også op, ringede 112 og fik også hevet sin knallert ud fra garagen.

Da politiet ankom til stedet, havde brandvæsnet fået godt styr på branden og var i gang med efterslukningsarbejdet. Der var en del røg på stedet, og der var sket omfattende skader på tagkonstruktionen. Branden havde dog ikke nået at sprede sig til huset. Branden var formentlig startet på garagens 1. sal, men årsagen til branden er endnu ukendt. Ingen personer kom noget til i forbindelse med branden.

**

 

Bilen lugtede af hash

Mandag kl. 15.10 standsede en patrulje på Nydamsvej i Aarhus N en bil i forbindelse med en rutinekontrol. Da betjentene tog kontakt til den 21-årige mandlige fører af bilen, syntes de, at der kom en kraftig lugt af hash fra bilen, og de oplyse til den 21-årige fører, og den 20-årige mand på passagersædet, at de ønskede at visitere dem og ransage bilen.

I forbindelse med ransagningen af bilen fandt betjentene en pose med flere salgsposer indeholdende skunk og hash, og den 20-årige passager blev fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, som kunne stamme fra salg af narkotika. Den 20-årige mand blev derfor sigtet for forsøg på salg af narkotika.

**

 

Adventskrans i brand

Mandag kl. 23.23 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N var opstået brand i en adventskrans, fordi beboerne havde glemt at puste lysene ud, inden de var gået i seng. Den 46-årige kvindelige beboer havde selv fået slukket branden, men der var en del sodskader, og både kvinden og hendes to børn på 7 og 11 år var blevet kørt til skadestuen for at blive undersøgt for røgforgiftning. Den 46-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 09.45 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Søften, Hinnerup. En 35-årig kvindelig bilist kørte i 2. vognbane og ville overhale en bil, ført af en 38-årig kvinde, der kørte i 1. vognbane. Men i samme øjeblik trak den 38-årige kvinde ud i 2. vognbane, og der skete sammenstød mellem de to biler. Den ene vognbane i sydgående retning blev kortvarigt spærret, mens bilerne blev flyttet ud i nødsporet. Fire personer blev kørt til kontrol på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 10.39 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Hasle, Aarhus V. En 74-årig kvinde gik på en parkeringsplads, da en 27-årig mandlig bilist i en varevogn var ved at bakke og ikke så kvinden, der kom gående bag ved bilen. Kvinden blev væltet omkuld og endte inde under varebilen, men blev ikke kørt over af hjulene. Hun blev kørt til skadestuen og indlagt til observation for mulig hjernerystelse, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 11.05 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

Mandag kl. 19.20 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus V. En 41-årig mandlig bilist havde ikke nået at bremse ordentligt ned i krydset ved Herredsvejen og påkørte derfor en anden bil bagfra. Den 41-åriges bil holdt efterfølgende midt i krydset og kunne ikke umiddelbart flyttes, hvilket gav en del trafikale problemer. Manden fik efterfølgende hjælp til at få flyttet sin bil.

Natten til tirsdag kl. 00.02 blev en 40-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, kørsel frem for rødt lys og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Brabrand.

Tirsdag morgen kl. 05.02 skete der et færdselsuheld på Tongavej i Aarhus C. En 32-årig mandlig bilist kom kørende ad Marselis Boulevard, da han i kurven i krydset ved Østhavnsvej drejede til højre og, formentlig på grund af mudret vand på vejen, skred ud og endte i rabatten, hvor han påkørte et vejskilt. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Lappedykkervej i Mørke begået mellem fredag den 18/12 kl. 16.00 og mandag den 21/12 kl. 12.20
  • På Grønnegade i Aarhus C begået mandag den 21/12 mellem kl. 11. 00 og kl. 13.00
  • På Rosendalvej i Stavtrup, Viby J begået mandag den 21/12 kl. 20.00
  • På Voldbækvej i Brabrand begået mandag den 21/12 mellem kl. 16.00 og kl. 23.40

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.