Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

22. januar 2019

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 22. januar 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

Fremstilling i Aarhus

Særlig Efterforskning Vest fremstiller tirsdag kl. 13.00 en 37-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Den 37-årige fremstilles på baggrund af en af europæisk arrestordre.  Da anklagemyndigheden anmoder om lukkede døren, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere p.t. 

 

**

 

Mange tons skrot stjålet fra virksomhed

Ukendte gerningsmand har på et tidspunkt mellem fredag eftermiddag og mandag morgen stjålet to containere med omkring 24 ton rustfrit stål fra en virksomhed på Aahavevej i Odder. 

Østjyllands Politi fik anmeldelsen mandag morgen, da medarbejderne mødte ind på job. Her kunne de se, at et hegn var klippet op og en lastvogn havde kørt rundt på pladsen og taget containere med stålskrot. 

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, der har set mistænkelig adfærd omkring Aahavevej i weekenden. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

Dreng blev bange for mand i stationcar

En 11-årig dreng blev søndag kl. 11.30 kontaktet af en fremmed mand på Bjørnkærvej ved Randers NV. Drengen forklarede til sin far, at han var ude at gå en tur, da en stationcar kørte op på siden af ham. 

Herefter rullede en mand vinduet ned og spurgte to gange insisterende, om han ville med op at køre en tur. Det sagde drengen nej til. Herefter gik han hurtigt hjem. 

Episoden fik familien til mandag morgen at anmelde forholdet til politiet. 

Manden beskrives som: 

 • Ca. 50 år
 • Fedladen
 • Lys i huden
 • Skaldet

Østjyllands Politi hører gerne fra manden, hvis der eventuelt er sket en misforståelse eller fra vidner, der har en idé om, hvem manden er. 

 

**

Brand i bygning i Randers

Østjyllands Politi fik natten til tirsdag kl. 3.41 en anmeldelse om, at der var brand i en bygning på Skolevej i Randers C. Det viste sig, at branden var opstået i stueetagen, der huser en klinik.

 

Klinikken fik store brand- og sodskader, ligesom der også kom skader på første sal, men ingen personer kom til skade ved branden. Østjyllands Politi efterforsker nu brandårsagen, der endnu er ukendt. 

**

Unge mænds fjollerier fik politiet til at rykke ud

Østjyllands Politi fik mandag kl. 21.03 en anmeldelse fra en borger, der fortalte, at fem mænd netop havde tæsket en sjette på Fuglebakkevej i Aarhus V og herefter smidt ham i bagagerummet på en bil.

 

Bilen var nu kørt for stedet. Anmeldelsen fik politiet til hurtigt at starte en efterforskning op og undersøge sagen nærmere. 

Bilens registreringsnummer blev sendt rundt til patruljerne, og kort efter fik en patrulje øje på bilen, som to mænd på 20 og 21 år befandt sig i. Der lå dog ingen person i bagagerummet. 

Mændene blev kortvarigt anholdt til afhøring. Begge forklarede, at de var seks venner, der skulle ud at køre, men der var kun plads til fem. Derfor havde de for sjov kæmpet om, hvem der skulle ligge i bagagerummet. 

Den kamp tabte en 19-årig mand, som politiet lidt efter også fik fat i. Han bekræftede historien om slåskampen for sjov, og alle mænd slap uden videre tiltale. 

**

 

28-årig mand uden kørekort mistede sin bil

En patrulje fra Østjyllands Politi valgte mandag kl. 11.46 at beslaglægge en 28-årig mands bil, da de standsede ham på Langgade i Randers. 

Betjentene kunne genkende den 28-årige, da de kørte forbi ham, og da de vidste, at han var frakendt kørekortet, vendte de om og fik dirigeret ham ind til siden. 

Da det var tredje gang inden for tre år, at den 28-årige blev standset uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på at få den konfiskeret. Da den 28-årige virkede narkopåvirket, blev han også sigtet for narkokørsel. 

**

Ukendt mand kravlede ind af vindue i privat hjem

En 76-årig kvinde ringede mandag kl. 12.47 til politiet, da hun netop havde haft en ubuden gæst i sit hjem på Møllehaven i Ebeltoft. 

Kvinden forklarede, at hun var på badeværelset, da hun hørte en lyd fra soveværelset. Da hun gik derind, så hun en mand stå derinde lige inden for det åbne vindue. Kvinden råbte, at manden skulle gå ud, og hun viste ham ud af døren, mens han sagde ”I’m sorry”.  

Umiddelbart var der ikke stjålet noget fra kvindens hjem. 

Manden beskrives som:

 • Ca. 20-25 år
 • Brun hud - mulat
 • Ca. 180 cm høj, spinkel
 • Kort, afro-kruset hår
 • Talte engelsk
 • Iført sort dynjakke med syninger på tværs, bukser med små prikker/nister i stof 

**

 

Ubuden gæst stjal pung fra 80-årig kvinde

En fremmed mand gik mandag omkring kl. 17.30 ind hos en 80-årig kvinde på Rosengade i Grenaa via en ulåst dør. Pludseligt opdagede kvinden, at nogen puslede rundt i soveværelset, og da hun gik derind, så hun en mand stå derinde med hendes pung.

 

Hun råbte, at hun ville ringe efter politiet, og det fik manden til at skynde sig ud. Med sig havde han pungen, der indeholdt nogle kontanter. 

Kvinden beskriver manden som:

 • Ca. 20-22
 • Ca. 180-185 cm
 • Brun i huden
 • Sort, kort hår
 • Smal i hovedet og tynd
 • Talte dansk med accent
 • Iført sort, tyk dynjakke

  **

Kvinde overraskede indbrudstyve

En 74-årig kvinde overraskede mandag kl. 15.35 to fremmede, unge mænd, der gik rundt i hendes hjem på Sensommervej i Hjortshøj. 

Mændene var sandsynligvis kravlet ind af et åbentstående vindue, da kvinden hørte dem gå rundt i sin entré. Hun råbte af dem, og det fik dem til at løbe fra stedet og ud i en bil og køre af sted. 

Den ene mand beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende, brun i huden
 • Lav
 • Ca. 20-25 år 
 • Iført mørkt tøj

Den anden mand var også mellemøstlig af udseende og iklædt mørkt tøj

Umiddelbart havde mændene ikke nået at stjæle noget på stedet. 

**

Patrulje tog fælgetyv på fersk gerning

En 30-årig mand blev natten til tirsdag kl. 2.17 overrasket af en patrulje på Ægirsvej i Randers NV, mens han var i færd med at stjæle fælge fra en bil. En opmærksom borger opdagede tyveriet og ringede til politiet, der sendte en patrulje til stedet. 

Patruljen kørte til stedet uden udrykning for ikke at gøre opmærksom på dem selv, og da betjentene sneg sig hen til bilen, så de den 30-årige sidde ved bilen, mens han var ved at liste en fælge af. 

Da han så betjentene, begyndte han at løbe, men han var ikke hurtig nok til at undslippe. Han blev anholdt på stedet og sigtet for forsøg på tyveri. 

**

Færdsel

Mandag kl. 06.56 skete der et færdselsuheld i krydset Harlev Kirkevej/Stillingvej i Gl. Harlev. En 35-årig kvindelig bilist holdt i venstre svingbane og lagde an til at svinge ned ad Harlev Kirkevej, da hun fortrød og pludselig trak ud mod højre, så den 50-årig kvindelige bilist, der kørte bagved, ikke kunne nå at undvige. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. 

Mandag kl. 08.05 skete der et færdselsuheld på Skæring Havvej i Egå. En 51-årig mandlig lastbilchauffør havde glemt helt at sænke kranen på sin lastbil, så den stødte ind i gangbroen ved Skæring Hedevej/Skæring Havvej. Ved påkørslen faldt der en del betonstykker af broen og ned på kørebanen. Den 51-årige mand har forklaret til politiet, at han ikke var i tvivl om, at han havde påkørt broen, men han troede ikke, der var sket nogen skade og han var derfor kørt videre. Han er sigtet for ikke at have efterkommet anvisningerne. 

Mandag kl. 08.56 skete der et færdselsuheld på den nordjyske motorvej ved Randers. En 60-årig mandlig bilist kørte i grøften, hvorefter bilen rullede om på taget. Den 60-årige mand kom selv ud af bilen. 

Mandag kl. 09.10 skete der et færdselsuheld på Mosealléen i Tilst. En 52-årig mand blev set køre uforsvarligt og ramte ind i flere biler, inden han blev standset af nogle borgere, der kontaktede politiet. Betjentene troede i første omgang, at manden var spirituspåvirket, men alkometertesten var negativ. Forklaringen var formentlig, at manden havde fået en form for ildebefindende. 

Mandag kl. 09.18 skete der et glatføreruheld på Nordkystvejen i Allingåbro. En bil var kørt i grøften, og en 59-årig kvindelig bilist var derfor kørt ind til siden. Bagved kørte en 20-årig kvindelig bilist, der på grund af glat føre ikke kunne nå at bremse hurtigt op, og hun påkørt derfor bilen med den 59-årige kvinde bag rattet. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet mellem de to biler, og de kunne begge køre fra stedet. 

Mandag kl. 10.36 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Vestervej i Tilst. En 42-årig lastbilchauffør ville foretage en u-vending i krydset, da han overså en bil, med en 44-årig kvinde bag rattet, der var på vej ligeud i krydset. Kvinden kunne ikke undgå at påkøre lastbilen. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, men ingen personskade. Den 42-årige lastbilchauffør blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og da han var bulgarsk statsborger, uden bopæl i Danmark, indvilligede han i at betale en bøde på 1300 kroner på stedet.   

Mandag kl. 11.32 skete der et færdselsuheld på Dytmærsken i Randers. En 58-årig kvinde krydsede vejen til fods, og da hun var ca. halvvejs i krydset, kom en 76-årig kvindelig bilist kørende fra højre. Den 58-årige kvinde blev forskrækket, da hun så bilen og faldt på jorden og fik en hudafskrabning på albuen. Kvinden blev efter alt at dømme ikke ramt af bilen. 

En 19-årig mandlig bilist blev mandag kl. 19.54 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Ørsted. 

En 27-årig mandlig bilist blev mandag kl. 23.23 anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenå. 

En 38-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 00.16 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset på Mariagervej i Randers NV. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 11 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

 • På Villadsgyde i Ebeltoft begået mellem mandag d. 14/1 kl. 14.00 og mandag d. 21/1 kl. 10.00
 • På Bredgade i Grenaa begået mellem fredag d. 18/1 kl. 12.00 og mandag d. 21/1 kl. 10.20
 • På Møllehaven i Ebeltoft begået mandag d. 21/1 kl. 12.42
 • På Silkeborgvej i Brabrand begået søndag d. 20/1 mellem kl. 15.30 og kl. 16.00
 • På Højgårdsvej i Gjerlev begået mellem onsdag d. 16/1 kl. 12.00 og mandag d. 21/1 kl. 13.30
 • På Flintebakken i Risskov begået mandag d. 21/1 mellem kl. 12.00 og kl. 13.00
 • På Søgade i Grenaa begået mandag d. 21/1 mellem kl. 6.30 og kl. 16.00
 • På Gammel Stillingvej i Harlev begået mandag d. 21/1 mellem kl. 8.30 og kl. 16.30
 • På Rosengade i Grenaa begået mandag d. 21/1 mellem kl. 17.25 og kl. 17.39
 • På Flinthøjen i Hinnerup begået mandag d. 21/1 kl. 18.15
 • På Thetisvej i Randers SØ begået mandag d. 21/1 mellem kl. 16.30 og kl. 20.40
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

18. august 2019

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi søndag d 18 august 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

17. august 2019

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag 17 august 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands Politikreds.

16. august 2019

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 16. august 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Afvis cookies