Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. maj 2019 11:21

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 2. maj 2019


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi


Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 14.00 den 28-årige mand, der i sidste uge forgæves blev forsøgt fremstillet sigtet for drab på to personer på en adresse i Sabro. Det vurderes nu, at den 28-årige mand er i stand til at møde i Retten.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Den mobile politistation

Torsdag kører den mobile politistation til Trige, hvor den vil stå omkring kl. 14-18. Alle er velkomne til at komme forbi og få en snak med vores to betjente, om hvad der rører sig i Trige, eller stille spørgsmål til dem.  

**

 

Filmede politiet mens han kørte bil: Anholdt med narko på sig

En 20-årig mand gjorde onsdag kl. 10.35 kraftigt opmærksom på sig selv, da han kørte forbi en patrulje, der  stod på Silkeborgvej i Brabrand. Betjentene var i gang med noget andet arbejde, da de opdagede manden, som sad bag rattet i en bil og filmede dem med sin mobiltelefon, mens han langsomt kørte forbi. 

Patruljen kørte derfor efter manden og standsede ham på Møldrupvej. Her blev han sigtet for at bruge mobiltelefon under kørslen. Da betjentene bad om at se den 20-åriges kørekort, måtte han erkende, at han ikke havde noget. Det fik patruljen til at kigge nærmere på bilen, og de fandt hurtigt fire poser kokain.  Den 20-årige blev anholdt og en narkohund blev tilkaldt. Den snusede sig frem til yderligere seks poser med kokain gemt i bilen. Efter fundet besluttede politiet at ransage mandens lejlighed, og her fandt de salgsposer med skunk, vægte og en del tusinde kroner i kontanter. Alt sammen blev beslaglagt. 

På stationen viste en test, at den 20-årige var påvirket af kokain, og derfor fik han, ud over sigtelser for narkosalg og besiddelse af narko, også en sigtelse for narkokørsel. 

Til sidst ringede politiet til den 20-åriges mor og sigtede hende for at have overladt sin bil til sin søn, selvom han ikke har kørekort. 

**

 

88-årig kvinde snydt af falske plejere

En 88-årig kvinde, der bor på Stampmøllevej i Odder, fik onsdag kl. 17.54 besøg af det, hun troede var to kvinder fra hjemmeplejen. Den ene kvinde ledte den 88-årige ud i køkkenet, hvor hun blev afledt. Da kvinderne forlod hjemmet, opdagede den ældre beboer, at der manglede et mindre kontantbeløb og nogle private papirer. 

Den 88-årige kunne give et signalement af den ene kvinde. Hun beskrives som: 

Dansk af udseende, lys hud
40-45 år
170-175 cm
Sort, mellemlangt hår  samlet med hårelastik 
Talte dansk
Iført sort/gråt halstørklæde viklet om hovedet, mørk frakke, lyserød hættetrøje og blå jeans 
Medbragte en lysebrun skuldertaske

Østjyllands Politi opfordrer til at være kritisk, hvis man får besøg af firmaer og offentlige myndigheder uden forudgående aftale. Bed om id og ring evt. til virksomheden eller kommunen for at tjekke, om de har sendt en medarbejder til adressen. 

**

 

Mistænkelig mand løb væk fra brændende bil

En bilbrand, der brød ud kl. 20.52 på en parkeringsplads på Højlyngen i Aarhus, blev formentligt påsat af en mand, som blev set flygte fra stedet. Bilen udbrændte helt og skadede også bilen ved siden af. Vidner så en mand løbe hurtigt fra stedet. Han løb mod syd ad Højlyngen og videre mod Fuglebakkevej. Da politiet kom frem, fandt de en grøn benzindunk tæt på bilen. 

Den flygtende mand beskrives som: 

30-35 år
Ca. 175-185 cm høj
Brun i huden
Sort hår
Havde muligvis fuldskæg og håret sat op i en knold i nakken
Iført sort hættetrøje og sorte joggingbukser
Havde formentligt en grøn benzindunk 

Østjyllands Politi hører meget gerne fra evt. vidner, eller folk der har en formodning om, hvem gerningsmanden kan være. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

**

 

Specialpatrulje fandt hash efter tip

Østjyllands Politis specialpatrulje var onsdag kl. 22.10 på uanmeldt besøg i en lejlighed i Randers C, hvor de havde fået et tip om, at der skulle være euforiserende stoffer. På stedet traf de en 22-årig kvinde og en 22-årig mand, der straks erkendte, at de havde flere gram hash liggende i sofaen. Det blev beslaglagt, og manden blev sigtet for besiddelse af hash. Under den efterfølgende ransagning blev der ikke fundet yderligere ulovlige stoffer. 

**

 

Brand i forladt industribygning

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 12.32 en anmeldelse om, at der var brand i en forladt industribygning på Vikærsvej i Risskov. Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol, så der opstod umiddelbart kun mindre sodskader på bygningen.  Årsagen til branden er endnu ukendt, men de foreløbige undersøgelser tyder på, at den kan være påsat. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 07.25 skete der et færdselsuheld på Århusvej ved Trustrup. En 68-årig mandlig bilist kørte af ukendte årsager over i modsatte vognbane, hvor han kørte frontalt sammen med en lastbil ført af en 62-årig mand. Den 68-årige mand og hans 68-årige hustru blev begge tilset af ambulancepersonale på stedet og blev kørt til skadestuen til observation for lettere smerter. Den 68-årige mand blev sigtet for at have kørt i medicinpåvirket tilstand, da det viste sig, at han kort forinden havde taget en beroligende pille, som havde gjort ham sløv. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og hovedvejen blev spærret, mens oprydningsarbejdet stod på.

Onsdag kl. 7.55 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i Aarhus V. En 22-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 66-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 16.09 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Højkolvej i Aarhus V. En 34-årig kvindelig bilist drejede ind foran en 48-årig kvinde, der kom cyklende ligeud og ramte ind i bilen. Cyklisten slap umiddelbart uden skader. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Kolt Østervej i Kolt begået mellem tirsdag d. 30/4 kl. 23.30 og onsdag d. 1/5 kl. 7.30
På Rødkildevej i Randers NØ begået mellem fredag d. 1/2 kl. 00.00 og tirsdag d. 23/4 kl. 00.00



Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.