Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

2. juni 2023 11:55

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Northside-festival: 12 gæster taget med stoffer på sig

Årets NorthSide Festival begyndte torsdag, og Østjyllands Politi var også til stede for at være med til at sikre, at de mange tusinde festivalgæster på Eskelunden i Viby J kunne få en god og tryg oplevelse. 

Ud over patruljering i løbet af aftenen med uniformerede betjente var der også civilklædte betjente fra specialpatruljen på festivalpladsen. I løbet af aftenen sigtede specialpatruljen i alt 12 forskellige festivalgæster, der alle havde euforiserende stoffer på sig. 

Alle de sigtede var mænd, der enten havde mindre mængder hash eller kokain på sig. 

Blandt de sigtede var en 32-årig mand, der blev opdaget, mens han stod og røg en joint på pladsen. Han nægtede ad flere omgange at oplyse sit fulde navn og fødselsdato, og det endte derfor med, at han blev anholdt og taget med på stationen, så politiet kunne få fastlagt hans identitet. 

Til sidst opgav han sit navn og kunne få lov at gå fri igen – med både en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer og en sigtelse for at nægte at opgive sit navn til politiet. 

Bliver man som gæst på Northside taget med stoffer på sig, er festivalens politik, at man får klippet sit festivalarmbånd, bliver bortvist og ikke får lov at komme ind igen. 

Politiet var også opmærksomme på færdslen omkring festivalpladsen, men torsdag aften var der umiddelbart ikke større trafikale udfordringer. Åhavevej i Viby J er igen i aften spærret i tidsrummet fra kl. 23.00 til kl. 03.30. 

Østjyllands Politi vil også fredag og lørdag være til stede på og omkring festivalen. 

** 

 

Flere mænd sigtet for at ville sælge stoffer

Ved tre forskellige lejligheder anholdt Østjyllands Politi i det forgangne døgn mænd, der blev sigtet for at ville sælge narkotika.

En patrulje fik torsdag kl. 10.37 mistanke til et par mænd, der sad i en bil på en tankstation på Silkeborgvej i Åbyhøj. Da betjentene mistænkte, at der kunne være ulovlige stoffer i bilen, blev bilen ransaget, og de to mænd visiteret. 

I bilen fandt patruljen nogle salgsposer med hash, skunk og dolol-piller, som alle blev beslaglagt. 

Den 35-årige fører af bilen erkendte, at de euforiserende stoffer var hans, og han blev derfor sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg. 

Senere samme dag kl. 21.13 modtog en 21-årig mand samme sigtelse, da han blev standset i sin bil på Frijsenborgvej i Risskov. Under en ransagning af bilen fandt patruljen flere salgsposer med hash og skunk samt nogle hundrede kroner i kontanter. Både penge og stoffer blev beslaglagt. 

Natten til fredag kl. 00.30 fik en patrulje på Strømmen i Randers øje på en bil, hvor der sad nogle mænd og rodede med noget. Da betjentene kom hen til bilen, så de, at der mellem benene på en 18-årig mand på passagersædet lå nogle salgsposer med kokain. Under visitationen af manden fandt betjentene også nogle poser med kokain i hans lommer. Stofferne blev beslaglagt, og den 18-årige blev anholdt og sigtet. 

**

 

Borger hjalp med at standse spritbilist

En handlekraftig borger hjalp torsdag aften med at få standset en 28-årig mand, der kørte beruset rundt i sin bil på Ryhaven i Hasle. 

Borgeren kontaktede kl. 18.14 politiet og fortalte, at han havde set bilisten køre slingrende rundt i nabolaget, og da bilen på et tidspunkt holdt ind, kontaktede borgeren føreren af bilen og forsøgte at få bilnøglerne fra ham. 

Det fik bilisten til at løbe fra stedet, og borgeren ringede til politiet, der kort efter ankom. 

I mellemtiden var bilisten, der viste sig at være en 28-årig mand, kommet retur til bilen. Han virkede kraftigt beruset og havde svært ved at holde balancen, og en alkometertest viste da også en promille et stykke over det tilladte. 

Den 28-årige blev derfor anholdt af patruljen og sigtet for spritkørsel. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 10.25 skete der et færdselsuheld på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N. En 65-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 22-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 65-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Torsdag kl. 18.14 skete der et færdselsuheld på Skelagervej i Aarhus N. En 76-årig kvinde påkørte to træer og to parkerede biler, hvorefter hendes bil væltede om på siden. Hun måtte efterfølgende hjælpes ud fra bilen, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Da patruljen på stedet havde mistanke til, at kvinden kunne være påvirket af alkohol, blev hun sigtet for spritkørsel. Hun fik foretaget en blodprøve, der nu skal vise, om hun havde en promille over det tilladte.

Natten til fredag kl. 02.54 skete der et færdselsuheld på Ulstrup Skovvej ved Ulstrup. En 41-årig mand mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en hæk og nogle træer. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Da han ikke har kørekort, blev han sigtet for kørsel uden førerret. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ørbyvej i Risskov begået mellem fredag d. 26/5 kl. 12.00 og torsdag d. 1/6 kl. 15.00
På Glesborg Bygade i Glesborg torsdag d. 1/6 kl. 15.15
På Montanagade i Aarhus C onsdag d. 31/5 kl. 23.00 og torsdag d. 1/6 kl. 05.10
På Mariagervej i Randers C begået torsdag d. 1/6 mellem kl. 11.00 og kl. 17.22
På Byløkken i Risskov begået torsdag d. 1/6 kl. 23.51
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.