Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

6. september 2021 12:16

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 6. september 2021


Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 en 18-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder ved at have været i besiddelse af to skarpladte pistoler og en revolver. 

I samme sag sidder en 17-årig ung mand p.t. varetægtsfængslet. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.15

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 12.15 en 46-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hun sigtes for butikstyveri ved søndag at have stjålet 10 parfumer fra Magasin i Aarhus C. 

En vagt kontaktede kl. 13.30 politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt en kvinde, som han havde set putte flere parfumer i sin taske, inden hun forsøgte at forlade butikken uden at betale. 

En patrulje kørte til stedet, og den 46-årige kvinde blev anholdt og sigtet. 

Da den 46-årige tidligere er dømt for ligeartet kriminalitet, fremstilles hun i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. 

**

 

Sigtet for grov vold efter overfald

Østjyllands Politi fik natten til mandag kl. 1.20 en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet af en anden mand på Frederiks Allé i Aarhus C. Under overfaldet skulle der være brugt en kniv. 

En patrulje kørte til stedet, hvor vidner udpegede en 20-årig mand som gerningsmanden. Han blev anholdt og sigtet for grov vold. På gaden lå en kniv, som politiet beslaglagde til nærmere undersøgelse. 

En 32-årig mand havde pådraget sit et mindre snitsår på sin hånd, som skulle være forårsaget af den 20-årige, som havde stukket ud efter ham – angiveligt på grund af nogle uoverensstemmelser.  

Den 20-årige havde selv nogle knubs i ansigtet, men hverken han eller den 32-årige var kommet alvorligt til skade. 

Mens politiet var på stedet, begyndte to mænd på 26 og 27 år at blande sig, og efterkom ikke betjentenes anvisninger om at gå længere væk fra gerningsstedet. De blev til sidst anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen for at klarlægge de nærmere omstændigheder. 

**

 

Mand taget på fersk gerning – sigtet for forsøg på tyveri

En vaks borger kontaktede søndag kl. 18.00 politiet og fortalte, at han netop havde set en mand gå rundt på Sjællandsgade i Randers C, hvor han tog i døren til flere lejligheder. Til sidst havde manden fundet en dør, der var ulåst, hvorefter han gik ind i lejligheden. 

En motorcykelbetjent var i området og ankom hurtigt til stedet. Han gik ind i lejligheden, hvor den 91-årig kvinde, som bor på stedet, stod ved siden af en 31-årig mand. 

Den 91-årige fortalte, at hun havde opdaget, at manden var lusket ind og var begyndt at rode i hendes håndtaske. Hun havde netop råbt ham an, da betjenten var ankommet. 

Betjenten anholdt derfor den 31-årige og sigtede ham for forsøg på tyveri. 

**

 

Sigtet for vold og hærværk efter færdselsuheld

En patrulje kørte søndag omkring kl. 11.30 til et mindre færdselsuheld på Århusvej tæt på Grenaa. Her traf de en 63-årig mand, som fortalte, at en bilist havde været utilfreds med hans kørsel, var kørt ind foran ham og havde lavet en hård opbremsning, så den 63-årige var kørt op bag i hans bil. 

Herefter var manden gået hen til den 63-åriges bil og havde slået sideruden i stykker, hvorefter han havde slået den 63-årige med knyttet næve. Efterfølgende var han kørt fra stedet. 

Den 63-årige havde noteret nummerpladen på bilen, og det lykkedes hurtigt politiet at finde frem til en 42-årig mand fra Grenaa, som blev sigtet for vold og hærværk. 

**

 

Blev sur efter beslaglæggelse af penge – og fik endnu en sigtelse

En patrulje standsede søndag kl. 22.06 en 32-årig mandlig bilist i en rutinekontrol ved en p-plads på Ringvej Syd i Viby. Da det lugtede af hash fra bilen, besluttede betjentene at ransage bilen og visitere manden. 

Gemt i bilen lå en pose med noget hash, og i lommen havde den 32-årige flere tusinde kroner i kontanter. Han blev på baggrund af fundene sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.  

Ud over stofferne blev pengene også beslaglagt, da betjentene mistænkte at de stammede fra narkosalg. 

Da den 32-årige fandt ud af, at kontanterne blev beslaglagt, blev han rasende og råbte adskillige ukvemsord efter patruljen. Han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale mod politiet. 

**

 

Brand i pizzeria i Lystrup

Natten til mandag kl. 1.21 rykkede politi og brandvæsen ud til en brand i et pizzeria på Sønderskovvej i Lystrup. Da patruljen kom frem, var der flammer og røg omkring indgangspartiet, men brandvæsnet fik slukket branden, inden den nåede at brede sig yderligere. 

Østjyllands Politi kan ikke udelukke, at branden kan være påsat, og bygningen er derfor afspærret mandag, mens politiet foretager tekniske undersøgelser på stedet. 

**

 

Brand i ejendom 

Politi og brandvæsen rykkede søndag kl. 13.01 ud til en brand i en ejendom på Amtsvejen i Støvring ved Randers NØ. Beboerne i huset var hurtigt ude, og ingen kom til skade ved branden, der nåede at forårsage en del skader. 

Brandårsagen er endnu ikke fastslået, men de foreløbige undersøgelser tyder på, at branden er opstået ved en pillesilo. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 14.52 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tinesvej i Aarhus N. Under en ransagning af bilen fandt betjentene noget skunk og nogle tusinde kroner i kontanter – både stoffer og penge blev beslaglagt, og den 19-årige blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**
 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Ingrid Marie Vej i Randers SØ begået mellem lørdag d. 4/9 kl. 23.30 og søndag d. 5/9 kl. 4.00
På Toggerbovej i Knebel begået onsdag d. 1/9 kl. 12.00 og søndag d. 5/9 kl. 11.15
På Borup Byvej Randers NV begået mellem torsdag d. 2/9 kl. 16.00 og søndag d. 5/9 kl. 12.00
På Markedsgade i Grenaa begået mellem lørdag d. 4/9 kl. 21.00 og søndag d. 5/9 kl. 13.00
På Vestergade i Randers C begået mellem lørdag d. 4/9 kl. 16.00 og søndag d. 5/9 kl. 15.30

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag