Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

7. juni 2023 11:22

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. juni 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Knallertindsats på Djursland: Ni tunede knallerter standset

Færdselssektionen ved Østjyllands Politi foretog tirsdag en større indsats rettet mod ulovlige knallerter på Djursland og fik under kontrollen assistance fra nogle kolleger fra Nordjyllands Politi. 

Kontroltrykket blev primært lagt på vejene og byerne omkring Grenaa, hvor Østjyllands Politi har fået mange henvendelser fra borgere, der er utrygge ved alt for vild og voldsom knallertkørsel. 

Under indsatsen standsede betjentene ni knallerter, der viste sig at være tunet til at kunne køre hurtigere end tilladt. To af dem havde fået sat en ny cylinder på, der gør motoren så kraftig, at de reelt fremstår som motorcykler. I begge tilfælde blev ”knallerterne” beslaglagt, og førerne blev sigtet for at køre motorcykel uden førerret og for manglende registrering og forsikring. 

En 14-årig dreng fik også taget sin knallert, efter han forgæves havde forsøgt at køre fra en patrulje i Ørum Djurs. Knallerten viste sig at være tunet, og den blev beslaglagt til nærmere undersøgelse, og drengens forældre blev underrettet. 

I Grenaa blev en 17-årig ung mand standset på en meget hurtig knallert, og han blev bedt om at trække den op på et rullefelt, så politiet kunne måle hastigheden. Mens han gik mod rullebåndet, bemærkede betjentene, at han havde travlt med at pille ved noget på knallerten. Det viste sig at være en skjult kontakt, der ved aktivering bevirkede, at den kunne køre over det dobbelte af det tilladte. 

Mens færdselsbetjentene foretog kontrol blev der også sigtet flere bilister, der overtrådte færdselsloven. Otte fik et klip for at benytte håndholdt mobil under kørslen, og derudover blev der skrevet nogle hastighedssager. 

**

 

Målt til tårnhøj promille – fik mors bil beslaglagt

En opmærksom borger kontaktede tirsdag kl. 17.29 politiet og fortalte, at han kørte bag en slingrende bil i Højbjerg, og at han mistænkte, at føreren var påvirket. 

En patrulje blev sat i kontakt med anmelderen, der guidede dem på rette vej, og kort efter kunne han meddele betjentene, at den slingrende bilist var holdt ind på en tankstation på Rosenvangs Allé i Højbjerg. 

Netop da patruljen nåede frem til tankstationen, var bilisten i færd med at køre fra stedet. Føreren, en 49-årig mand, blev dog hurtigt standset. Han virkede særdeles påvirket af alkohol og havde en flaske sprut i bilen, og da han pustede i politiets alkometer, viste det en promille et godt stykke over 2,0. 

Den 49-årige blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel, og da han er frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. 

Når man kører bil med så høj en promille, betragtes det som vanvidskørsel, og derfor blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Bilen tilhører den 49-åriges mor, som blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden kørekort. 

**

 

Ældre kvinde franarret penge

En 85-årig kvinde fra Aarhus blev tirsdag aften franarret nogle tusinde kroner i kontanter. 
Ifølge kvinden havde en mand ringet til hende og lokket hende til at lægge kontanterne i en kuvert og herefter lægge kuverten ud under dørmåtten uden for døren i opgangen. 

Kort tid efter var kuverten blev taget. 

Den 85-årige havde umiddelbart svært ved at forklare, hvordan manden havde snydt hende, men Østjyllands Politi har tidligere set lignende sager, hvor ældre kvinder er blevet ringet op og narret af svindlere, der udgiver sig for at være fra banken, fra politiet eller fra andre myndigheder. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om, at man aldrig skal give sit kreditkort, penge eller koder væk til andre på den måde. 

**

 

Fandt doping i bilen

En patrulje standsede tirsdag kl. 15.55 en bil i et rutinetjek på Ydervangen i Randers NV, og det viste sig at være en god idé. Bag rattet sad 34-årig mand, som virkede meget nervøs ved politiets tilstedeværelse, og da betjentene mistænkte, at han havde stoffer i bilen, blev den ransaget, og den 34-årige blev visiteret. 

Bag i bilen lå en pose fyldt med flere hundrede dopingenheder, og betjentene fandt også nogle tusinde kroner i kontanter. Både dopingpræparater og kontanter blev beslaglagt, og den 34-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af doping med henblik på salg. 

**

 

Fartkontrol ved vejarbejde – 19 bilister sigtet

Tirsdag aften og natten til onsdag foretog Færdselssektionen hos Østjyllands Politi endnu en fartkontrol ved vejarbejdet på Østjyske Motorvej nord for krydset med Herningmotorvejen.

Denne gang blev 19 bilister målt til at køre for stærkt i tidsrummet mellem kl. 22.00 og kl. 03.00, hvor omkring 1200 biler passerede. 

Én af de 19 bilister kørte så meget for stærkt, at vedkommende står til en betinget frakendelse af kørekortet. 3 andre bilister kan se frem til et klip i kørekortet, mens de resterende alene står til en bøde. 

På strækninger med vejarbejde er der dobbelttakst på bøderne, og hvis man eksempelvis når op på en hastighed på over 71 km/t, hvor fartgrænsen er 50 km/t, står man til en betinget frakendelse af kørekortet. 

Ved vejearbejdet på Østjyske Motorvej har politiet flere gange konstateret, at alt for mange bilister kører med for høj fart, og derfor er der foretaget flere fartkontroller på stedet. 

Østjyllands Politi vil også fremadrettet løbende foretager målinger ved vejarbejdet. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 09.20 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV. 

Tirsdag kl. 13.36 skete der et færdselsuheld på Flintbakken i Rostved ved Rønde ved afkørslen fra Grenåvej. En 69-årig mandlig bilist kom kørende på Flintbakken, da en bilist, der netop var kørt ad afkørslen fra Grenåvej ramte ind i siden på hans bil. Bilisten, der ramte ind i den 69-åriges bil, kørte efterfølgende fra stedet. Den 69-årige blev kørt til behandling på hospitalet, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Lidt tid efter anmeldelsen fandt en patrulje den bil, der havde været involveret ved uheldet, og ved siden af bilen stod en 23-årig mand. Han forklarede, at det var ham, der havde lejet bilen, men han nægtede at have kørt den og påstod, at nogen havde stjålet den og kørt i den. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Tirsdag kl. 15.16 skete der et færdselsuheld på Bernhardt Jensens Boulevard i Aarhus C. En 58-årig mandlig lastbilchauffør var ved at svinge ind på Ølandsgade, da han ved et uheld kom til at ramme ind i et lyssignal. Chaufføren kom umiddelbart ikke til skade. En tekniker blev tilkaldt for at reparere lyssignalet, der gik i stykker ved sammenstødet. 

Tirsdag kl. 17.52 skete der et færdselsuheld på Sonnesgade i Aarhus C. En 57-årig mandlig bilist kørte ud fra en p-kælder og ramte ind i en 23-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 17.56 skete der et færdselsuheld i krydset Banegårdspladsen/Park Allé i Aarhus C. En 24-årig mandlig cyklist blev ramt af sidespejlet på en bil og væltede. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 24-årige mand, der kørte bilen, blev sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken. 

Tirsdag kl. 18.18 skete der et færdselsuheld i krydset Østervold/Dytmærsken i Randers C. En 27-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 42-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 19.17 skete der et færdselsuheld i krydset Skejbygårdsvej/Skejbyvej i Risskov. En 48-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 64-årig kvinde, der kom cyklende ligeud. Cyklisten blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Åvænget i Egå begået mellem mandag d. 5/6 kl. 10.00 og tirsdag d. 6/6 kl. 17.00
På Samuel Morses Vej i Aarhus N tirsdag d. 6/6 kl. 22.32Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

27. september 2023

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af dagens døgnrapport 27. september 2023

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.