Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

10. august 2021 10:33

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. august 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 en 33-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for et røveri og frihedsberøvelse begået mod en 31-årig mand den 31. maj i år på Jægergårdsgade i Aarhus C.  

I forvejen sidder to andre mænd varetægtsfængslet for at have medvirket ved røveriet. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen. 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 en 52-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes blandt andet for vold ved mandag at have slået og sparket sin kvindelige kæreste adskillige gange og for at have slået og sparket to mænd, der forsøgte at hjælpe kvinden. 

Det var mandag kl. 14.21, at et vidne ringede til politiet og fortalte, at en mand overfaldt en kvinde på gaden ved et busstoppested på Hammelvej i Bøstrup ved Langå. Ifølge sigtelsen råbte han af kvinden og slog hende flere gange i ansigtet og på kroppen, holdt hende ned mod jorden og rev hende i håret. 

To mænd på 31 og 59 år, der befandt sig i området, greb ind og forsøgte at standse overfaldet. Det fik den 52-årige til at sparke den 59-årige i maven og slå den 31-årige i maven, inden han gik fra stedet. 

Mens politiet var på stedet, kom den 52-årige tilbage. Her begyndte han at råbe af patruljen og gå aggressivt hen imod dem. Han blev derfor anholdt og visiteret, og i hans ene lomme fandt betjentene en kniv, og han blev derfor ud over voldsforholdene sigtet for overtrædelse af knivloven. Under anholdelsen råbte han flere trusler mod betjentene, og det gav ham en sigtelse mere.  

Den 52-årige var få timer inden episoden blevet løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom for vold. 

Han fremstilles i retten med henblik på varetægtsfængsling. 

Ingen af de forurettede i sagen kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

To mænd forsøgte at flygte fra politiet – anholdt og sigtet

En patrulje blev mandag kl. 21.25 opmærksom på en bil, der kørte lidt usikkert på Marienlystvej i Aarhus V. I krydset ved Paludan-Müllers Vej kørte bilisten frem for fuldt stop, og betjentene satte derfor blinket til for at få bilisten til at stoppe. Han fortsatte dog sin kørsel og først lidt længere fremme på Torpevænget, holdt han ind til siden. 

Her blev den 25-årige bilist siddende på førersædet, mens en 23-årig mand, der sad på passagersædet, sprang ud og stak af til fods. En af betjentene løb efter ham og kunne se, at han havde en knivlignende genstand i hånden. Det lykkedes til sidst betjenten at indhente den 23-årige, som blev lagt i håndjern på Rydevænget. 

Da han ikke havde genstanden i hånden længere, blev en hundepatrulje tilkaldt, og politihunden snusede sig gennem den 23-åriges flugtrute. I et buskads fandt den en kniv, der så ud til, at den var blevet kastet derind. 

Den 23-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. 

Tilbage i bilen blev den 25-årige bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, ligesom han blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at køre frem for fuldt stop.  

**

 

Ældre kvinder snydt af svindlere

Østjyllands Politi modtog mandag eftermiddag endnu en anmeldelse om en ældre kvinde, der var blevet snydt af en mand, der udgav sig for at være fra banken. 

Denne gang var det en 79-årig kvinde fra Åbyhøj, der blev udsat for bedrageriet. En mand ringede til hende og udgav sig for at være fra banken. Han fortalte den 79-årige, at hun skulle have et nyt kreditkort og narrede nogle oplysninger ud af hende. 

Kort efter ankom en mand fra ”banken” for at hente kvindens kreditkort. Der nåede at blive hævet nogle tusinde kroner på kvindens kort, inden hun fik det spærret. 

En 73-årig årig kvinde fra Randers kontaktede også politiet mandag og fortalte, at hun i lørdags var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra Digitaliseringsstyrelsen. Han forklarede, at nogen havde forsøgt at hæve penge på kvindens konto, og at han derfor skulle bruge hendes NemID-koder for at spærre hendes konto. 

Kvinden læste flere koder op i telefonen, men efter samtalen blev hun alligevel mistænksom og fik spærret sit NemID-nøglekort og sin bankkonto. 

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor ældre mennesker bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller lignende. 

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. 

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Brand i container

Østjyllands Politi fik mandag kl. 22.30 en anmeldelse om, at der var brand i en affaldscontainer på Sigridsvej i Brabrand. 

Brandvæsnet fik efter få minutter slukket ilden, der ikke nåede at brede sig yderligere. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå brandårsagen. 

**

 

Færdsel

Mandag kl. 17.48 blev en 53-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Maarup Kirkevej på Samsø. 

Mandag kl. 19.38 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Skovlundsvej i Skødstrup. En 20-årig kvindelig bilist svingede til venstre ind foran en bil ført af en 64-årig mand, som ikke kunne nå at bremse. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 20-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Mandag kl. 23.17 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Kærtoften i Aarhus V. 

Natten til tirsdag kl. 00.14 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Bøsbovej i Randers SV. 

Natten til tirsdag kl. 00.17 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 34-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 46-årig mand. Den 46-årige havde en trailer på sin bil, og den løsrev sig ved sammenstødet og endte midt på vejen. Umiddelbart efter sammenstødet ramte en 40-årig mandlig bilist ind i den løsrevne trailer. Ingen af de involverede kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 34-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Natten til tirsdag kl. 02.09 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Aarhus N. 

Natten til tirsdag kl. 4.34 skete der et færdselsuheld på Langenæs Allé i Aarhus C. En bilist ramte ind i tre biler, der holdt parkeret i båse langs vejen. Bilisten kørte herefter fra stedet uden at give sig til kende. Østjyllands Politi forsøger nu at finde frem til, hvem der kørte bilen. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Hobrovej i Randers C begået mandag den 9/8 kl. 17.54

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.