Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

10. september 2020 12:01

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 10. september 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Stjal køretøj og brugte pulverslukker som våben

En beboer på Hevring Møllevej ved Hevring ringede onsdag kl. 10.24 til politiet og fortalte, at to mænd havde stjålet en gator – et lille terrængående køretøj – fra hans grund. Manden havde fanget tyvene på fersk gerning, men da han forsøgte at tilbageholde dem, tømte de en pulverslukker i hovedet på ham og kørte fra stedet i gatoren. Det viste sig, at mændene også havde brudt ind i huset og gennemrodet stueetagen. 

Flere patruljer kørte til stedet, og de fik øje på de to mænd på Rougsøvej omkring Holbæk. Mændene drejede gatoren ind på en majsmark, og en politihund blev sendt efter. Under jagten sprøjtede mændene hunden i hovedet med pulverslukkeren, men kort efter væltede vognen, og hunden fik fat i en 31-årig mand, som den holdt i skak, indtil betjentene kom frem. 

Den anden mand tog flugten til fods, og patruljerne mistede ham af syne – men de fik kort efter fat i ham. En kvik borger ringede nemlig til politiet, da han netop havde mødt en mistænkelig mand, der spurgte om et lift på Voer Færgevej tæt på majsmarken. 

En patrulje kørte derhen og efter lidt søgen, fandt de en 18-årig mand, som lå og gemte sig i skovbunden tæt på vejen. Han blev ligesom sin makker anholdt. 

Begge er foreløbigt sigtet for indbrud og tyveri. Derudover er den 18-årige sigtet for vold ved at have at have sprøjtet med pulverslukkeren. Den 31-årige, der kørte gatoren, er sigtet for narko-og spritkørsel, da politiet mistænker ham for at have været påvirket under kørslen. 

Der kan komme yderligere sigtelser, når rapporterne er skrevet færdige. 


**

 

Afsløret af civile betjente

Onsdag kl. 23.55 bemærkede en civil patrulje på Elrovej i Randers NV en motorcykel, der kom kørende på tværs af vejen foran patruljebilen. Motorcyklen kørte ned i en skakt, hvor den standsede, hvorefter en mand kom op fra skakten og gik i retning mod patruljebilen. Da manden så betjentene, begyndte han at rode i sine lommer og kort efter smed han en ukendt genstand ind under en parkeret bil og fortsatte hastigt videre. 

Betjentene fik tilbageholdt den 29-årige mand, der kun kunne se til, mens betjentene fandt de plader hash, han havde smidt ind under bilen. Manden blev sigtet for salg af narkotika, og betjentene besluttede også at kigge nærmere på hans bopæl. 

Her fandt betjentene noget mere hash, i en mindre mængde, og den 29-årige blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika. Desuden blev der fundet en springkniv, hvorfor han også blev sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Løb fra politiet, men blev stoppet af et hundebid

Onsdag kl. 23.53 bemærkede en hundepatrulje på Tværmarksvej i Risskov en gruppe unge, der stod samlet omkring en bil. Betjentene ville kigge nærmere på, hvad de unge mennesker foretog sig, og kørte derfor op ad indkørslen til en spejderklub, hvor en af personerne spottede dem og straks løb hen til en motorcykel, som han løb væk med. 

Betjentene steg ud af bilen og råbte til manden med motorcyklen, at han skulle standse og blive på stedet, da der ellers ville blive sendt en politihund efter ham. Dette ignorerede manden, og den ene betjent satte derfor efter til fods, mens kollegaen fik lukket hunden ud af bilen. 

Undervejs kunne betjenten høre, at manden forgæves forsøgte at få startet motorcyklen, men den væltede og han fortsatte i stedet til fods. Han nåede dog kun til Vejlby Vænge før han blev indhentet af politihunden, der holdt fast i ham, indtil betjenten ankom. 

Den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved ikke at have efterkommet politiets anvisninger. Da betjenten førte den anholdte tilbage til politibilen begyndte en anden person at blande sig, og han fik besked på at tie stille og forlade stedet. Dette efterkom han dog ikke, og han begyndte i stedet at råbe trusler efter politimanden. 

Der blev tilkaldt flere patruljer til stedet, og på baggrund af politimandens beskrivelse fandt en anden patrulje frem til den 18-årige mand, der havde fremsat trusler mod betjenten. Han blev anholdt og sigtet for trussel mod polititjenestemand. Den efterladte motorcykel tog betjentene med på politistationen til nærmere undersøgelse. 

**

 

Brand i maskinhus

Natten til torsdag kl. 01.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et maskinhus på Rude Havvej i Odder. Da politiet ankom til stedet var der ingen synlige flammer at se, men kun noget røg fra tagryggen af maskinhuset, og der var umiddelbart ingen fare for spredning. Inde i maskinhuset stod der to traktorer, en mejetærsker og en sprøjtemaskine. 

Den ene traktor var helt udbrændt, mens den anden havde fået varmeskader. Det formodes, at branden er startet i den udbrændte traktor, men det er endnu uvist, hvordan branden er opstået. Ingen personer kom til skade ved branden.  


**

Sigtet for at stjæle bilnøgle efter skænderi

En 53-årig mand kontaktede onsdag kl. 15.20 politiet og fortalte, at hans bil holdt midt på vejen på Finlandsgade i Aarhus N, og at han ikke kunne flytte den. En anden bilist havde nemlig stjålet hans bilnøgle. 

Ifølge den 53-åriges forklaring havde han påtalt en anden mands kørsel, og det havde gjort den anden så sur, at han havde kørt ind foran den 53-årige og spærret vejen for ham. Herefter havde manden flået den 53-åriges bildør op og revet bilnøglerne ud af tændingen, inden han kørte derfra i sin egen bil.  

Flere vidner havde set episoden og havde noteret nummerpladen på bilen med den hidsige mand. Via nummerpladen og vidnernes signalement af manden fandt Østjyllands Politi frem til en 22-årig mand, som blev sigtet for at have stjålet bilnøglen, der dog ikke var at finde nogen steder. 

Den 53-årige fik efter noget tid skaffet en reservenøgle til bilen, så han kunne komme videre. 

**

 

Kvinde og datter måtte springe til side: Bilist sigtet

En chokeret kvinde ringede onsdag kl. 20.12 til politiet og fortalte, at en mand havde været lige ved at køre hende og hendes datter ned, da de var ude at gå en tur med hunden på Æblehaven i Hornslet. 

Lige omkring krydset Æblehaven/Alpedalen kom en bil kørende bag dem i meget høj fart. Bilen skred ud og havde retning direkte imod mor og datter, der sprang til side i græsset. Bilen fortsatte ind i en lygtepæl, der væltede ved sammenstødet. Herefter kørte bilisten fra stedet. 
Heldigvis kom ingen til skade ved episoden. 

Ud fra kvindens forklaring fandt Østjyllands Politi frem til en 18-årig mand, som erkendte at han havde kørt bilen, og at han havde taget fejl af speeder og bremse. Han var gået i panik efter påkørslen af lygtepælen og derefter kørt fra stedet. 

Han blev sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og helbred med sin kørsel. 

**

 

Slagsmål for sjov blev pludselig alvor

En bytur tirsdag nat i Aarhus endte helt galt for to mænd på 24 og 46 år. Mændene havde festet sammen hele natten, da de tidligt onsdag morgen omkring kl. 6.45 på vej op til banegården i Aarhus begyndte at slås for sjov. 

Efter lidt tid udviklede slagsmålet sig pludseligt til at være alvor, og en kvinde tilkaldte politiet, da hun så de to mænd slå og sparke hinanden. Da politiet kom frem til Banegårdspladsen blødte begge mænd fra ansigtet, og den 24-årige var så beruset, at han blev kørt til skadestuen til observation. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Hans 46-årige ven blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Samme sigtelse kan den 24-årige forvente at få. 

**

 

Anholdt for lommetyveri på togstation

En 20-årig mand blev onsdag kl. 20.00 anholdt og sigtet for at have stjålet en mobiltelefon fra en 56-årig mand på Randers Station. Den 56-årige havde snakket med den 20-årige på perronen og kort efter deres samtale, opdagede han, at hans mobiltelefon, der havde ligget i den ene lomme, var væk. 

Den 56-årige ringede derfor til politiet, og da patruljen kom frem, udpegede han den 20-årige, som stadig sad på stationen. Da han så politiet, forsøgte han at stikke af, men betjentene var hurtigere og fik indhentet ham og lagt ham i håndjern. 

Han blev anholdt og visiteret, og betjentene fandt seks forskellige mobiltelefoner på ham. De er nu blevet beslaglagt, mens politiet undersøger, hvor de stammer fra, og hvem ejerne er. 

**

 

Bil brændt af på mark

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 7.17 en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der stod på en mark på Estruplundvej i St. Sjørup ved Ørsted. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, men bilen nåede at brænde helt ud. 

Det lykkedes dog politiet at aflæse nummerpladen og fik kontakt til bilens ejer. Han troede, at bilen holdt parkeret, hvor han havde sat den i Randers og havde ikke opdaget, at den var blevet stjålet. 

Et par vidner så omkring kl. 7.00 to mænd stå ved bilen på marken. 

Det ene vidne gav følgende signalement af den ene mand: 

Dansk af udseende
Ca. 180-190 cm høj, spinkel
Ca. 30 år
Iført brune shorts og t-shirt

Det andet vidne beskrev en af mændene som: 

Dansk af udseende
Ca. 25 år
Slank 
Mellemlangt, mørkt hår
Iført camouflage-agtigt tøj

Har du oplysninger om bilbranden eller de to mænd, kan du kontakte Østjyllands Politi via tlf. 114. 

**

 

Fremmed mand satte sig ind i bil i tomgang

En kvinde fik sig onsdag morgen noget af en forskrækkelse, da hun onsdag kl. 8.10 sad i sin bil ved sit hus på Elmevej i Hammel. Bilen stod i tomgang i indkørslen, mens kvinden sad med sin datter på bagsædet og ventede på, at hendes kæreste kom ud. 

Pludseligt åbnede en fremmed mand ifølge kvindens forklaring bildøren og satte sig ind bag rattet. Kvinden råbte af ham, og da han fandt ud af, at han ikke var alene i bilen, sprang han ud og løb hurtigt fra stedet. 

Kvinden kontaktede kort efter politiet, da patruljerede i området for at finde manden. Det lykkedes dog ikke i første omgang. 

Kvinden har givet følgende signalement af manden: 

Østeuropæisk af udseende, lys hud
Ca. 28-32 år
Ca. 175 cm høj
Kort, brunt hår
Iført mørk bluse og mørke joggingbukser


**

 

Brand i villa i Randers

Politi og brandvæsen blev onsdag kl. 16.10 sendt til en brand i en villa på Yrsavej i Randers. 
Røgdykkere gik ind i huset, og det stod hurtigt klart, at beboerne hjemme. Branden blev slukket, og ingen personer kom til skade. Der skete dog store materielle skader i huset. 

Brandårsagen er endnu ukendt. 

**

Brand opstået under madlavning 

En beboer i en lejlighed på Vibyvej i Åbyhøj var onsdag aften ved at lave mad, da der pludseligt gik ild i gryden på komfuret. Branden bredte sig og forårsagede en del røg, og kl. 18.44 blev politi og brandvæsen tilkaldt. Alle beboerne i opgangen blev evakueret, og branden blev slukket. Ingen personer kom umiddelbart til skade. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 12.44 skete der et færdselsuheld i krydset Sjællandsgade/Vester Boulevard i Randers NV. En 46-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i et vejskilt ved siden af vejen. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.10 skete der et færdselsuheld på Møgelvangsvej i Havndal. En 34-årig mandlig bilist kørte ind i en 51-årig mandlig bilist. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.13 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Dirch Passers Gade i Aarhus C. En 57-årig kvindelig bilist og en 66-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af dem kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.25 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Stensagervej i Viby. 

Onsdag kl. 17.53 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i nordgående retning ved Hinnerup. En 21-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte autoværnet, hvorefter han kørte i rabatten i modsatte side. Han kom umiddelbart ikke noget til. 

Onsdag kl. 19.50 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Koralvej i Bønnerup Strand begået onsdag d. 9/9 kl. 9.26
På Klosterport i Aarhus C begået fredag d. 14/8 mellem kl. 8.00 og kl. 16.20
På Kornmarken i Hammel begået onsdag d. 9/9 mellem kl. 17.45 og kl. 18.00
På Rosenvangs Allé i Højbjerg begået onsdag d. 9/9 mellem kl. 8.00 og kl. 18.40
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds