Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

28. marts 2019 11:39

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 28. marts 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.00 en 32-årig mand og en 41-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. De blev anholdt onsdag eftermiddag og sigtet for at ville sælge en større mængde amfetamin, som politiet fandt på en adresse i Mejlby. 

Da anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, ønsker Østjyllands Politi p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

Efter mange borgerhenvendelser: Færdselsbetjente på knallertaktion

Østjyllands Politis færdselssektion gennemførte onsdag en målrettet kontrol mod ulovlige knallerter. Baggrunden var, at en del borgere har henvendt sig til politiet, fordi de er utrygge, når knallerter kører vildt og alt for hurtigt i deres nabolag. 

I Odder og oplandet omkring standsede politiet fem ulovlige knallerter. Fire af dem var tunet til at køre for stærkt, og en havde en bremse, der ikke virkede. I Hårup og Mejlby fik politiet fat i en enkelt tunet knallert, mens de ikke traf ulovlige knallerter i Hadsten og Hadbjerg, hvor de også var til stede. 

Østjyllands Politi vil fortsætte med at have fokus på ulovlige knallerter. Ulovlige knallerter giver stor utryghed blandt borgerne, og i statistikkerne er knallerterne overrepræsenteret i færdselsuheld med dræbte og tilskadekomne. 

**

 

Tre kvinder anholdt efter aktion mod bordel

Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager var onsdag eftermiddag på aktion med Skattestyrelsen og Projekt Menneskehandel, og de tog bl.a. på besøg på en adresse i Randers SV.  Her traf de tre kvinder på 38, 46 og 48 år, som ikke har arbejdstilladelse i Danmark. Den ene kvinde forsøgte at stikke af via en bagdør, men dér ventede en betjent på hende. Det er politiets overbevisning, at de tre kvinder har drevet bordelvirksomhed på adressen, og derfor har arbejdet ulovligt i landet. 
Den 38-årige og den 48-årige kvinde sigtes desuden for ulovligt ophold i Danmark. 

Alle er nu fængslet på Udlændingeloven med henblik på, at de senere skal fremstilles i retten. Formentligt sker det fredag. 
Center for Menneskehandel har vurderet, at kvinderne ikke er ofre for menneskehandel. 

**

 

Kvinde og mand sigtet for falsk anmeldelse af voldtægt

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 19.23 en anmeldelse om, at en kvinde var forsøgt voldtaget, og at gerningsmanden nu blev tilbageholdt på Park Allé i Aarhus. Da patruljen kom frem, stod en 43-årig mand og en 26-årig kvinde med en 25-årig mand, som de samstemmende fortalte havde forsøgt at voldtage kvinden. De forklarede, at manden havde trukket kvinden om bag et busskur, hvor han havde trukket bukserne af hende. Den 43-årige mand, der er kæreste med den 26-årige, kom dog til stedet og fik forhindret voldtægten, fortalte de. 

Den 25-årige havde dog en noget anden forklaring, og han havde tilmed optagelser på sin mobiltelefon, der underbyggede hans forklaring. Han havde mødt de to personer ved busstoppestedet, hvor de skændtes meget højlydt. Han spurgte kvinden, om hun var ok, og det fik både mand og kvinde til at blive aggressive og true ham. På et tidspunkt spyttede kvinden ham i ansigtet. Til sidst råbte kvinden, at hun var blevet voldtaget, hvorefter hun ringede til politiet. 

Ud fra forklaringerne, vidneafhøringerne og optagelserne på mobiltelefonen blev den 26-årige kvinde og den 43-årige mand begge anholdt og sigtet for falsk anmeldelse, og kvinden blev sigtet for vold ved at have spyttet på den 25-årige. 

**

 

Fuld og hidsig bargæst anholdt i Aarhus

En 24-årig mand havde natten til torsdag fået så meget at drikke på en beværtning på Åboulevarden i Aarhus, at han næsten ikke kunne stå. Det forhindrede ham dog ikke i at være særdeles aggressiv over for både andre gæster og for en dørmand. Dørmanden valgte til sidst at tilbageholde ham, indtil politiet kom frem og tog sig af den 24-årige, der blev anholdt og sigtet for brud på restaurationsloven. 

**

Jernrør, peberspray, penge og hash fundet i visitationszonen 

Østjyllands Politi er meget synlige i visitationszonen i Aarhus med mange patruljer, der løbende visiterer mistænkelige personer eller ransager biler. 
Onsdag var ingen undtagelse. 

En 20-årig mand blev kl. 17.58 sigtet for at være i besiddelse af et våben, da en patrulje fra fandt et jernrør bag i hans bil. Den 20-årige holdt på Kappelvænget i Aarhus V, og det var under ransagningen af bilen, at betjentene opdagede jernrøret. Manden erkendte, at jernrøret var hans.

Kl. 18.30 traf en patrulje en anden bil med en 21-årig mand, som havde gemt noget hash i handskerummet. Det blev han sigtet for at besidde.  

Kl. 00.54 mødte nogle betjente på Kappelvænget en 28-årig mand, som de også visiterede. Han var i besiddelse af en del kontanter, som politiet endte med at tage de fleste af. Manden skyldte nemlig mange penge til Skat. 

Umiddelbart efter var Østjyllands Politi på besøg i nogle lokaler på Kappelvænget, hvor nogle mistænkelige mænd befandt sig. I lokalerne fandt betjentene bl.a. en peberspray og nogle piller, som blev beslaglagt. Ingen af mændene ville vedkende sig fundene. 

 

**

 

19-årig mand anmeldte groft røveriforsøg

En 19-årig mand anmeldte natten til torsdag kl. 00.37, at han i Aarhus midtby netop var blevet tæsket af en gruppe på fem mænd, der ville have ham til at give ham penge eller værdier. Den 19-årige havde en del skrammer og knubs, da politiet kom frem. Han fortalte, at han kl. 00.15 stod og ventede på letbanen ved Dokk1, da en bil pludseligt holdt ind til siden. 

Fem unge mænd steg ud og løb hen imod ham. Han blev bange og løb væk, men blev indhentet foran Kupé tæt på Mindet. Her råbte mændene, at han skulle give dem sine ting og penge.  Da den 19-årige fortalte, at han ikke havde nogen penge, begyndte gruppen at slå ham gentagne gange. Efter mændene stak af fik den 19-årige kontaktet en ven og politiet. 

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der har set overfaldet i Aarhus. Oplysninger kan gives via tlf. 114. 

Den 19-årige beskriver mændene som: 

Mellemøstlig af udseende, brun hud

18-22 år

185-190 cm, spinkel,

Kort, sort hår - armycut meget kort ved ørerne

Smalle, spidse øjenbryn

Iført grønligt Adidas træningstøj og Adidas-sko

Talte dansk

B:

Mellemøstlig af udseende, brun hud

18-20 år

Sort hår

Iført grønligt Adidastøj fra top til tå, muligt mørke sko

Talte dansk

C:

Mellemøstlig af udseende, brun hud

18-20 år,

Sort hår

Iført grønligt Adidastøj og mørke sko

Talte dansk

D:

Mellemøstlig af udseende, brun hud

18-20 år

Sort hår

Iført rød Gucci-jakke med Gucci-logoer over det hele både foran og bagpå.

E:

Mellemøstlig af udseende, brun hud

18-20 år,

Sort hår

Iført sort Armani -"bomberjakke" eller pilotjakke i nylon, hoftelang.

Talte dansk

**

Busrude ramt af sten

En bus, der kørte på Karen Blixens Boulevard i Brabrand, blev onsdag kl. 20.55 ramt af en sten, der smadrede den ene siderude. En passager i bussen så en gruppe på 4-5 drenge på 10-12 år kaste noget mod bussen, hvorefter de løb fra stedet. Ingen personer blev ramt. Østjyllands Politi er nu ved at efterforske sagen nærmere. 

**

Færdsel

Onsdag kl. 8.30 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Aarhus N. En 38-årig kvindelig bilist ramte op bag en bil ført af en 40-årig mand, der efterfølgende ramte op bag i en 26-årig mands bil. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. 

Onsdag kl. 17.40 skete der et færdselsuheld på Laksegade i Randers NØ. En 42-årig kvindelig bilist ramte ind i en parkeret bil. Hun kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 20.22 skete der et færdselsuheld på Jelshøjvej i Mårslet. En 28-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og kørte i grøften, hvor hun ramte et træ. Hun kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade ved uheldet. 

Onsdag kl. 21.22 skete der et færdselsuheld på Grådalsvej i Borre ved Bjerringbro. Fem unge mennesker kørte galt i en bil, som røg af vejen ud over en å og ramte ind i en grøft. Fire passagerer blev kørt til hospitalet. De er uden for livsfare. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Strandvejen i Rønde begået onsdag d. 27/3 kl. 7.40
På Østerløkken i Tilst begået onsdag d. 27/3 mellem kl. 9.00 og kl. 14.00
På Roukær Allé i Højbjerg begået mellem mandag d. 4/3 kl. 16.00 og onsdag d. 27/3 kl. 13.00
På Niels Ebbesens Vej i Randers begået onsdag d. 27/3 mellem kl. 7.30 og kl. 15.15
På Villavej i Langå begået onsdag d. 27/3 mellem kl. 11.00 og kl. 19.05
På Annettevej i Brabrand begået onsdag d. 27/3 mellem kl. 19.45 og kl. 20.00
På Haslegårdsvænget i Hasle begået onsdag d. 27/3 mellem kl. 18.30 og kl. 21.40
På Allingevej i Aarhus V begået onsdag d. 27/3 mellem kl. 18.15 og kl. 22.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. marts 2024.

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

28. marts 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport

"Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024 Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds"

27. marts 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.