Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

28. juni 2019 12:11

Døgnrapport for Østjyllands Politi fredag den 28. juni 2019

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstillede fredag kl. 10.00 en 23-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger. Han sigtes for at have begået røveri mod to unge mænd på 17 og 18 år tirsdag aften på gaden i Tranbjerg. Ved røveriet slog og sparkede han flere gange de to mænd og truede dem til at udlevere deres mobiltelefoner og nogle øl. Den 23-årige er desuden sigtet for vidnetrusler, da han truede med at skære halsen over på dem, hvis de fortalte noget til politiet. 

Det lykkedes i første omgang gerningsmanden at stikke af efter røveriet, men torsdag henvendte den 23-årige sig på politistationen i Aarhus i et helt andet anliggende. Da han svarede meget nøje til det signalement, der var givet af gerningsmanden ved røveriet, blev han anholdt og sigtet. 

De to unge mænd slap fra røveriet uden større skader. 

Den 23-årige nægter sig skyldig og kærede kendelsen om varetægtsfængsling. 

**

 

Sigtet for vold mod barn – havde våben i hjemmet

En 30-årig mand blev torsdag kl. 19.04 anholdt, efter at Østjyllands Politi havde fået en anmeldelse om, at han havde slået sin kærestes 4-årige søn i ansigtet med en flad lussing. Episoden skete onsdag under en køretur, og drengen pådrog sig et stort, rødt mærke på kinden. 

Under et besøg i en lejlighed i Randers C, hvor den 30-årige bor, fattede politiet mistanke til, at der var stoffer i lejligheden. Under en ransagning fandt betjentene en mindre mængde hash og en signalpistol. Ud over en sigtelse for vold, modtog den 30-årige derfor også sigtelser for besiddelse af euforiserende stoffer og for ulovlig våbenbesiddelse.  

**

 

Havde kokainposer og mange kontanter på sig

En 21-årig mand blev torsdag kl. 16.30 anholdt og sigtet for narkosalg, da han sad i sin bil på Ny Banegårdsgade i Aarhus C.  I bilen fandt politiet flere salgsposer med kokain og hash. Derudover blev den 21-årige også fundet i besiddelse af et større kontantbeløb, som blev beslaglagt, da vurderingen er, at de stammer fra narkosalget. En kniv blev også beslaglagt – den blev han sigtet for at besidde. 

**

 

Specialpatruljen beslaglagde skunk og doping

Østjyllands Politis specialpatrulje reagerede torsdag kl. 16.30 på et tip, der førte dem til en lejlighed i Aarhus V. Her foretog de en ransagning, som førte til fundet af en del skunk, noget kokain og forskellige former for doping. Den 27-årige beboer i lejligheden blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og dopingmidler. 

Klokken 21.35 var specialpatruljen på besøg på en adresse i Tranbjerg. Her fandt de både amfetamin og ecstacypiller, og en 29-årig kvinde og en 30-årig mand blev begge sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. 

**

 

Godt signalement ledte til anholdelse af motorcykeltyve

En kvik borger ringede til politiet, da han torsdag kl. 19.00 så to unge mænd trække en motorcykel væk fra dens plads på Viby Torv i Viby. Anmelderen var overbevist om, at mændene var i gang med at stjæle motorcyklen, og han gav et godt signalement af mændene. Da patruljen kom frem, var motorcyklen fundet af ejeren et stykke væk fra torvet. Der var skader på tændingslåsen, og den bar præg af, at nogen havde forsøgt at stjæle den. 

Betjentene kørte rundt i området og ikke langt derfra, traf patruljen to 17-årige drenge, der svarede meget nøje til anmelderens signalement. Begge blev anholdt og sigtet for tyveri. Deres forældre og de sociale myndigheder blev derefter underrettet.  

**

Børn drev til havs i gummibåd

En pige på 15 år og en dreng på 7 år fik sig noget af en forskrækkelse, da de torsdag kl. 16.15 drev alt for langt ud på havet, da de lå i en gummibåd ud for Dyngby Strand ved Odder. Båden drev omkring 6-700 meter ud på havet, og en 24-årig kvinde, der passede børnene forsøgte at svømme ud til dem. Redningsmandskabet blev tilkaldt, og en båd fra Sea Rangers i Aarhus fik reddet både børn og kvinde i land. Alle var uskadte. 

**

 

Hund reddet ud af varm bil

En bekymret borger ringede torsdag kl. 16.15 til politiet, da hun opdagede en afkræftet hund, der sad i en varm bil på Ordrupvej i Aarhus C. En patrulje blev sendt til stedet, og de kunne konstatere, at hunden så tydeligt mærket ud, og slet ikke reagerede, når de bankede på ruden. Ejeren blev flere gange forsøgt kontaktet, men da betjentene ikke kunne få fat på ham, valgte de til sidste at slå en rude i stykker og redde hunden ud. 

Den blev taget med på politistationen, hvor den 47-årige mand, der ejer hunden, senere kom og hentede den. Her blev han sigtet efter dyreværnsloven og kan nu se frem til en bøde for ikke at give sin hund ordentlige forhold i bilen. 

Til hundeejerne: Sørg for at rulle vinduerne ned i din bil, så hunden kan få luft. Parker dér, hvor der bliver ved med at være skygge, og stil vand frem til hunden. Læg evt. et telefonnummer i ruden, så man kan ringe til dig. 

Til jer, der ser en hund i nød i en bil: Forsøg gerne selv at finde ejeren. Står bilen foran et supermarked eller lignende, så få ejeren efterlyst via samtaleanlæg. Hvis du ikke kan få fat i ejeren, så ring til politiet via tlf. 114. Vurderer du, at hunden er i livsfare, kan du i yderste fald slå ruden ind. Men rådfør dig med politiet først – du kan risikere en sigtelse for hærværk, hvis det ikke kan bevises, at hunden var i livsfare. 

**

 

Brand i nedlagt landejendom

Torsdag morgen udbrød der brand i en nedlagt landejendom, der er under ombygning, på Lindevej i Jennum ved Spentrum. Anmeldelsen om branden kom ind kl. 7.34, og da brandvæsen og politi kom frem, stod der høje flammer op fra bygningen, der stort set nåede at udbrænde helt. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod. Ingen personer kom til skade ved branden. 

**

 

To anholdt på Klosterport efter uro

En 24-årig mand skabte torsdag aften så meget uro omkring Klostertorvet, at han endte med at blive anholdt. Ifølge flere vidner løb den 24-årige mand beruset rundt i bar overkrop og forsøgte at indlade sig i slagsmål med flere personer på stedet. Da politiet ankom anholdt de manden og sigtede ham for at forstyrre den offentlige orden. 

Under anholdelsen blandede en 30-årig mand sig og forsøgte gentagne gange at tage kontakt til den 24-årige. Til sidst valgte betjentene også at anholde den 30-årige og også sigte ham for forstyrrelse af den offentlige orden. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 12.19 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset på Thorvaldsensgade i Aarhus C. 

Torsdag kl. 16.30 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ny Banegårdsgade i Aarhus C. 

Torsdag kl. 20.09 skete der et færdselsuheld i krydset Ryhavevej/Viborgvej i Hasle. En 26-årig mandlig bilist ramte ind i en 51-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev kørt efterfølgende kørt til skadestuen, men slap umiddelbart uden større skader. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Grenåvej i Bjødstrup ved Rønde begået torsdag d. 27/6 mellem kl. 7.30 og kl. 14.00
På Rønvangen i Hinnerup begået mellem onsdag d. 26/6 kl. 10.00 og torsdag d. 27/6 kl. 21.15
På Boeslumvej i Villa ved Ebeltoft begået torsdag d. 27/6 mellem kl. 7.00 og kl. 21.19
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. januar 2021

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. januar 2021

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjylland politi, søndag den 17. januar 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds