Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

29. september 2022 11:42

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. september 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 10.30 en 28-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Kvinden, der blev anholdt onsdag, sigtes for forud for den 23. september 2021 på en adresse i Aarhus Vest at have været i besiddelse af over et kilo heroin med henblik på videreoverdragelse. 

Kvinden blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til den 13. oktober. Hun nægter sig skyldig og tog forbehold for at kære kendelsen. 

To mænd på 26 og 28 år har siden den 23. juni i år siddet varetægtsfængslet i samme sag. 

Grundlovsforhøret blev afholdt bag lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen. 

** 

Formodet narkobilist påkørte biler i Aarhus

En patrulje fik onsdag kl. 17.30 mistanke til to mænd, der kørte i en bil på Ringgadebroen i Aarhus, og betjentene tændte derfor udrykningssignalerne for at bringe bilen til standsning. 

Bilisten ignorerede dog blinkene og fortsatte med at køre rundt ad flere veje i Aarhus C med en patruljebil lige bag sig. Flere patruljer blev tilkaldt, og ved krydset Læssøeesgade/Hedemannsgade satte en patrulje deres bil på tværs af vejen for at få stoppet bilisten. 

Her ramte bilisten ind i to parkerede biler, inden han ramte ind i patruljebilen og standsede. 

Herefter blev den 24-årige fører og den 23-årige passager anholdt. 

Den 24-årige mand viste sig at være frakendt førerretten, og da han virkede påvirket af stoffer, blev han både sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Derudover blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash på sig. 

Den 23-årige havde ikke noget ulovligt på sig og blev løsladt uden sigtelser. 

Ingen personer kom noget til i forbindelse med eftersættelsen.  

**

 

Vanvidskørsel: Kvindelig bilist målt med høj promille

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 00.12 en anmeldelse om, at en kvindelig bilist var kørt ind i en bil, der holdt parkeret på Vestergade i Hadsten. 

Da patruljen kom frem, befandt den 41-årige bilist sig stadig på stedet, og da hun virkede kraftigt påvirket af alkohol, blev hun bedt om at puste i et alkometer. Promillen indikerede, at hun havde en promille et godt stykke over 2,0. 

Kvinden, der i øvrigt er frakendt kørekortet, blev anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret. 

Kørsel med en promille over 2,0 betegnes som vanvidskørsel, og derfor blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Det viste sig, at det er kvindens 45-årige mand, der ejer bilen, og han blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden kørekort. 

Kvinden fik foretaget en blodprøve, der skal vise den præcise promille. 


**

 

Sigtet for at sælge ulovlige piller

Onsdag kl. 21.18 opdagede en patrulje en mand, der stod og udvekslede noget med en mand i en bil på en p-plads på Hasle Centervej i Aarhus V. 

Da betjentene fik mistanke til, at der var tale om en narkohandel, tog de kontakt til den 24-årige mand i bilen, og den 23-årige mand, som stod ved siden af. 

Under visitationen af den 23-årige fandt betjentene en del tramadol-piller, en mindre mængde hash og nogle tusinde kroner i kontanter. I den 24-åriges bil lå nogle enkelte tramadolpiller, som patruljen mistænkte, at han lige havde købt af den 23-årige. 
Den 23-årige blev sigtet for salg af euforiserende stoffer, mens den 24-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Havde hash, knojern og kniv i bilen

Fire unge mænd blev natten til torsdag kl. 2.33 standset i en bil på Rytoften i Hasle, og da betjentene kunne lugte hash, da de kom hen til bilen, blev alle fire visiteret og bilen blev ransaget. 

En 20-årig mand havde en mindre mængde hash og en kniv i sin bæltetaske, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af knivloven. 

En 19-årige mand havde et knojern på sig, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

Både stoffer og våben blev beslaglagt. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 8.26 skete der et færdselsuheld i krydset Tranekærsgade/Nordgade i Randers NV. En 39-årig mand foretog et højresving på sin knallert og ramte ind i en bil ført af en 53-årig mand. Den 39-årige mand væltede ned på asfalten og pådrog sig nogle mindre skader. 

Onsdag kl. 15.15 skete der et færdselsuheld i krydset Strandvejen/Sumatravej i Aarhus C. En 47-årig kvindelig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 17-årig dreng, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 15.51 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Frichs Vej/Ringgaden i Aarhus C. En 20-årig mandlig bilist foretog et højresving ind foran en 44-årig mandlig cyklist, der ramte ind i bilen. Cyklisten pådrog sig nogle skader og blev kørt på skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld i krydset Knudrisgade/Østboulevarden i Aarhus C. Her ramte en 32-årig mandlig bilist ind i en 24-årig kvinde, der var ved at krydse vejen til fods. Kvinden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved sammenstødet. Hun blev efterfølgende sigtet for ikke at have benyttet sig af det fodgængerfelt, der er i krydset. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 19.30 blev en 36-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Lervangen i Randers NØ. 

Natten til torsdag kl. 1.22 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Fuglebakkevej i Aarhus V. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kristtornvej i Aarhus N begået onsdag d. 28/9 kl. 10.53
På Linde Allé i Åbyhøj begået onsdag d. 28/9 kl. 21.20
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag