Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

15. oktober 2021 11:25

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. oktober 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 09.30 i Retten i Aarhus en 18-årig mand, der sigtes for at have besiddet en større mængde kokain med henblik på videresalg.

Den 18-årige mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede kendelsen til landsretten. Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 i Retten i Randers en 26-årig mand, der sigtes for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Den 26-årige mand blev torsdag eftermiddag på en adresse i Randers C fundet i besiddelse af større mængder hash, adskillige ulovlige piller samt et stort kontantbeløb.

På adressen befandt sig også en 21-årig kvinde, der ligeledes blev sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Kvinden blev løsladt af politiet efter afhøring.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus gav 48 sigtelser

Torsdag eftermiddag og aften var Østjyllands Politis færdselsafdeling forbi Ringvejen og det vestlige Aarhus i forbindelse med en færdselsindsats. Det blev til en række sager, særligt hastighedssager, og i alt 44 personer kørte hjem med en sigtelse.

Blandt sagerne kan nævnes en 27-årig billist, der måtte aflevere bilen til politiet, idet han for sjette gang blev taget i at køre bil selvom han var frakendt førerretten. En 22-årig billist måtte af med kørekortet, da han blev taget i at køre i narkopåvirket tilstand og tale i mobiltelefon samtidig. Sidstnævnte koster nemlig et klip i kørekortet, og da han havde en del af dem i forvejen, fik han inddraget sit kørekort på stedet.

I alt blev 44 bilister sigtet for følgende 48 overtrædelser:

  • 31 hastighedssager – heraf 3 til betinget frakendelse og 20 til klip i byzone med tilladt 50 km/t
  • 10 fik klip for brug af håndholdt mobiltelefon
  • 3 kørte uden sikkerhedssele
  • 1 kørte narkopåvirket
  • 1 kørte over for rødt lys
  • 1 kørte for tæt på forankørende
  • 1 kørte selvom førerret var frakendt

**

Specialpatruljen på narkokontrol på Samsø

Østjyllands Politis specialpatrulje var torsdag en tur på Samsø, da man havde fået oplysninger om, at der på forskellige adresser på øen blev opbevaret narkotiske stoffer.

På en adresse i Tranebjerg traf patruljen husets beboer, som blev foreholdt oplysninger om, at der skulle være narkotika på stedet. Beboeren fremviste selv en klump hash, som han blev sigtet for at besidde. Der blev under ransagningen ikke fundet yderligere narko på adressen.

Patruljen fortsatte videre til Kolby, hvor betjentene også havde mistanke om, at der blev opbevaret narko. Da specialpatruljen kom frem, kunne betjentene tydeligt lugte hash fra to kollegieværelser. Ved kontakt til beboerne blev de sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved det ene værelse blev en kvinde sigtet for besiddelse af en mindre mængde skunk, og et andet sted blev en mandlig beboer sigtet for besiddelse af både skunk og hash. Begge parter erkendte forholdet.

Efterfølgende tog betjentene til Brundby, hvor en mand blev sigtet for besiddelse af en større mængde hash, og til en adresse ved Besser, hvor en mand blev fundet i besiddelse af lægemidler, som han ikke havde recept på. Tabletterne blev herefter konfiskeret.

På baggrund af torsdagens fund på flere forskellige adresser på øen planlægger specialpatruljen flere besøg i nærmeste fremtid.

**

Indbrudstyv anholdt halvanden time efter indbrud

Torsdag kl. 09.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der havde været en ubuden gæst på en af Aarhus Kommunes lokaliteter i Tilst. En fremmed mand havde skaffet sig adgang til et kontor og to værelser, hvorfra han havde ståljet nogle tasker og diverse elektronik.

På baggrund af den efterfølgende efterforskning og et muligt signalement af gerningsmanden fandt betjentene frem til en 27-årig mand, der kl. 11.35 blev anholdt og sigtet for indbruddet, hvilket han erkendte. Han blev da også fundet i besiddelse af noget af det elektronik, der var blevet stjålet ved indbruddet, og det blev leveret tilbage til rette ejermænd.

**

Betalte med falske dollars

Torsdag kl. 15.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en butiksvagt i Viby-centeret, der havde tilbageholdt en mand, der var blevet taget i at betale med falske amerikanske dollars. Da politiet ankom til stedet, blev den 50-årige mand sigtet for pengefalsk.

Det viste sig, at han også var eftersøgt til fogedretten, og han fik derfor lov til at tilbringe aftenen og natten på politigården, så han kunne få et lift til fogedretten fredag morgen.

**

Glemt gryde udløse brandalarm

Torsdag kl. 18.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand på et kollegie på Mindegade i Aarhus C. En beboer kunne lugte røg og noget brændt materiale og havde hørt en brandalarm, der hylede fra 1. sal. Beboeren havde banket på, hvor alarmen lød, men der var ingen der svarede, og døren var låst.

Da politi og brandvæsen ankom, stod der allerede en del beboere ude foran opgangen, og det blev sikret, at alle var kommet ud. Herefter fik brandvæsnet sparket døren ind til den pågældende lejlighed, hvor der var meget kraftig røgudvikling, men umiddelbart ingen flammer.

Det stod hurtigt klart, at røgen kom fra komfuret, hvor der stod en tændt gryde med kogende vand og en plastik-si, der var ved at smelte. Gryden blev taget af komfuret, der blev slukket, og der kom styr på røgen. Der skete umiddelbart ikke nogen skade på lejligheden.

Værelsets 24-årige mandlige beboer ankom kort efter til stedet, og det skal nu afklares, om der er grundlag for at sigte ham for overtrædelse af beredskabsloven.

**

Tre ud af fire sigtet for besiddelse af narkotika

Torsdag kl. 22.08 standsede en patrulje en bil ved Circle K på Silkeborgvej i Aarhus C i forbindelse med en rutinekontrol. I bilen sad fire unge mænd, og der lugtede af hash. På det forreste passagersæde sad en 20-årig mand og røg en joint, da betjentene tog kontakt til ham. Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

En af de andre passagerer, en 20-årig mand, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og blev også sigtet for narkobesiddelse. Føreren af bilen, en 22-årig mand blev også sigtet for besiddelse af narkotika, da der i forbindelse med ransagning af hans bil blev fundet flere små poser med skunk og hash.

**

Færdsel

Torsdag kl. 10.26 blev en 17-årig dreng sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert, da han blev standset af en patrulje ved krydset Kattegatvej/Hovedvejen i Enslev ved Grenaa. Knallerten blev på et rullefelt målt til at kunne køre 74,5 km/t. Knallerten blev taget med at politiet til nærmere undersøgelse.

Torsdag kl. 14.24 skete der et færdselsuheld i krydset Drammelstrupvej/Aarhus Landevej i Tirstrup ved Ebeltoft. En 46-årig bulgarsk lastbilchauffør kom kørende ad Aarhus Landevej, da han, på grund af uopmærksomhed og manglende afstand til forankørende, overså en bil, ført af en 42-årig mand, der holdt stille og afventede modkørende trafik, før han kunne svinge til venstre. Lastbilchaufføren kørte ind i den forankørende bil og påkørte efterfølgende autoværnet, hvorefter den væltede. Lastbilen fik dog lov til at blive liggende og blev først bjerget i løbet af aftenen og natten, hvor det forstyrrede trafikken mindst muligt. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade som følge af uheldet, men den 46-årige bulgarske lastbilchauffør blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende og for manglende agtpågivenhed og fik en straksbøde på 2000 kroner.

Torsdag kl. 15.53 skete der et færdselsuheld på Kirkegade i Randers C. En 38-årig mandlig bilist kom kørende ad Kirkegade, da han blev påkørt bagfra af en knallert, der havde kørt på baghjul og efterfølgende kørte fra stedet. Politiet blev kort tid efter kontaktet af en mand, der oplyste, at hans 17-årige søn lige var kommet hjem og havde fortalt, at han havde været involveret i et færdselsuheld. Der blev aftalt at far og søn tog ned til uheldsstedet og tog kontakt til de betjente, der arbejde med sagen. Den 17-årige dreng blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til den forankørende bil. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til fredag kl. 04.05 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Fischersgade i Randers C. En 20-årig mand, der sad som passager i bilen blev desuden anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, da han ikke ville efterkomme politiets anvisninger om at blive inde i bilen under politiforretningen.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Hviddingvej i Nørbæk ved Fårup begået mellem onsdag den 13/10 kl. 18.00 og torsdag den 14/10 kl. 07.00
  • På Søren Møllers Gade i Randers C begået mellem onsdag den 13/10 kl. 18.00 og torsdag den 14/10 kl. 16.15

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

18. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

17. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 17. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.