Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

11. juni 2020 13:08

Dømt efter to år på flugt fra politiet

I december 2017 blev en dengang 51-årig tyrkisk mand varetægtsfængslet in absentia sigtet for salg af narkotika. I denne uge blev han, knap 2½ år senere, idømt fem års fængsel ved Retten i Randers og udvisning af landet for bestandig.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Sagen mod den nu 53-årige mand, der er tyrkisk statsborger, begyndte helt tilbage i 2016, hvor det daværende Task Force Vest havde afdækket, at den tyrkiske mand den 22. april på en tankstation i Langå havde overdraget mindst et kilo amfetamin til en dengang 42-årig mand fra Langå med henblik på videresalg til en større personkreds.

Politiet forsøgte efterfølgende at finde den tyrkiske mand på diverse adresser i Aarhus-området og på Djursland, som manden havde haft en form for tilknytning til. I oktober 2017 fik politiet så oplysninger om, at manden angiveligt var rejst til Tyrkiet, hvor han skulle være flyttet ind hos sine forældre.

 

Fængslet in absentia

Den 22. december 2017 blev den dengang 51-årige, tyrkiske mand varetægtsfængslet in absentia. Han blev samtidig efterlyst internationalt, og det var den efterlysning, der gav pote knap to år senere, da manden i oktober 2019 pludselig dukkede op i lufthavnen i Hamborg, hvor han var på vej til at rejse ud af Tyskland.

”Jeg kan med tilfredshed konstatere, at det internationale system virker efter hensigten, så man kan bringe de sigtede hjem og få afgjort sagerne, selvom de har været på flugt i længere tid,” siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen.

Den 28. november 2019 blev den nu 53-årige mand atter fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet – men denne gang i arresten i stedet for in absentia.

 

Fængsel og udvisning

Onsdag blev der afsagt dom i sagen ved Retten i Randers, hvor den 53-årige mand blev idømt fem års fængsel og udvisning af landet for bestandigt.

”Jeg er meget tilfreds med dommen, og noterer mig, at retten fulgte anklagemyndighedens påstand, særligt i forhold til, at retten følger udgangspunktet i udlændingelovens regler om udvisning, selvom at han har haft lovligt ophold i Danmark i mere end 40 år, og som tyrkisk statsborger har en særlig beskyttelse på lige fod med EU-borgere. Det sender et signal om, at overdragelse af narkotika i denne størrelsesorden er at betragte som en alvorlig trussel mod grundlæggende samfundshensyn,” siger Morten Rasmussen.

Den 53-årige mand ankede dommen på stedet til frifindelse.

Den nu 45-årige mand fra Langå, der modtog amfetaminen på parkeringspladsen i Langå tilbage i april 2016, blev i november 2016 idømt 2½ års fængsel for at have modtaget og overdraget amfetaminen til en tredje person med henblik på videresalg til en større personkreds.

 

**

 

Pressekontakt

Anklager Morten Rasmussen, telefon 5338 8086

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.