Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. november 2023 15:09

53-årig mand dømt for at ville tage pistol fra betjent

En 53-årig mand blev fredag ved Retten i Aarhus idømt behandling på en psykiatrisk afdeling for en episode i juli i Aarhus, hvor han begik vold mod en betjent og forsøgte at få fat i en anden betjents pistol.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Det var den 11. juli i år, at en patrulje rykkede ud til den 53-åriges adresse i Aarhus C, efter en anmeldelse om, at han havde været aggressiv og skabt utryghed for andre beboere i området. Da betjentene kunne lugte hash fra lejligheden, da de kom frem, besluttede de sig for at ransage stedet, og det blev den 53-årige vred over.

Han modsatte sig anholdelsen og slog den ene betjent, bed ham i brystet, og forsøgte flere gange at rive den anden betjents pistol op af bæltet. 

Der blev kaldt ekstra patruljer til stedet, og det lykkedes til sidst at få anholdt manden og kørt ham til politistationen. Han blev dagen efter varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. 

 

Lignende sag i retten i september

Fredag blev han så dømt i retten for vold mod den ene betjent og forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Dommen lød på et behandlingsforløb på en psykiatrisk afdeling uden længstetid. 

”Baseret på den 53-åriges mentalerklæring er jeg tilfreds med, at han blev idømt behandling, og at han nu får den hjælp, han har brug,” siger specialanklager Jakob Beyer, der også var anklager, da en 24-årig mand i september fik to års fængsel en lignende sag, hvor han havde forsøgt at få fat i en betjents pistol.

”Vi har nu haft et par sager inden for kort tid, der viser, at retten slår konsekvent ned i de her sager, hvor man har forsøgt at vriste pistolen fra en betjent og dermed skabt en potentielt meget farlig situation,” siger specialanklageren. 

Den 53-årige blev også dømt for besiddelse af nogle pebersprays og en mindre mængde skunk, der lå i hans lejlighed. Han nægter at have forsøgt at tage pistolen og henviste til, at der var tale om nødværge, da han begik vold mod betjentene. 

Han modtog dommen, og protesterede heller ikke mod fortsat varetægtsfængsling på en psykiatrisk afdeling frem til, dommen kan effektueres.

 

Pressekontakt

Specialanklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

30. november 2023

Østjyllands Politi

Udenlandsk par fængslet og udvist efter groft overfald i Aarhus C

Det, der skulle have været en god aften i byen, endte med at blive det stik modsatte for to mænd og to kvinder, da de natten til den 30. maj blev brutalt overfaldet med slag og spark af et udenlandsk par. Torsdag blev de to gerningsmænd - en 28-årig mand og en 19-årig kvinde - idømt fængsel ved Retten i Aarhus og udvist i flere år.

29. november 2023

Østjyllands Politi

Tilskuere vil blive tilbageholdt til fodboldkamp

Torsdag den 7. december kl. 18.00 spiller fodboldklubben AGF hjemme på stadion i Aarhus mod Brøndby IF i den danske pokalturnering. I den forbindelse vil Østjyllands Politi gøre brug af en ny lov, hvorved udebanefans kan blive tilbageholdt på stadion i op til en time efter kampens slutfløjt.

27. november 2023

Østjyllands Politi

15-årig varetægtsfængslet efter drab i Grenaa

En 15-årig dreng, der er sigtet for at have dræbt en jævnaldrende dreng søndag aften i Grenaa, blev mandag eftermiddag varetægtsfængslet i surrogat på en ungdomsinstitution frem til den 18. december.