Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

5. juli 2019 14:44

33-årig dømt efter pistolkøb på nettet

En 33-årig mand fra Aarhus er blevet idømt fængsel i et år og tre måneder efter at have forsøgt at købe otte pistoler over internettet.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Det er Særlig Efterforskning Vest, der har efterforsket sagen, som begyndte i efteråret 2018, da slovakisk politi sendte deres danske kolleger et tip. Den 33-årige havde tilbudt at købe en pistol af en slovakisk borger, og det blev altså opsnappet af politiet. 

Den efterfølgende efterforskning viste, at den 33-årige aarhusianer havde kontakt til to andre personer i Slovakiet og Tjekkiet, som han ville købe pistoler af.  

Købene lykkedes dog ikke, for i november blev manden anholdt og sigtet for forsøg på ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder. Det var blandt andet oplysninger fra den 33-åriges telefon og computer, der efterfølgende var med til at få ham dømt i Retten i Aarhus. 

”Den tiltalte har været meget ihærdig i sin søgen efter farlige våben, som han forsøgte købe, selvom han ikke har nogen våbentilladelse. Det er jeg tilfreds med, at retten har takseret til en længere fængselsstraf, ” siger anklager i Særlig Efterforskning Vest, Jhin Lee. 

Den 33-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Anklager Jhin Lee, tlf. 4078 6266

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.