Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. november 2022 12:09

Fem års fængsel til bagmand i terrorstøttesag

En 30-årig mand er ved retten i Aarhus blevet idømt fem års fængsel for at have udført terrorfremmende virksomhed og have udøvet terrorfinansiering. Han blev desuden dømt for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

I samme sag blev en 32-årig mand idømt halvandet års fængsel for sammen med den 30-årige at have udført terrorfremmende virksomhed for Islamisk Stat under en rejse til Syrien i 2014. 

Tre andre mænd, der var tiltalt for i en periode fra 2013 til 2017 at have hjulpet den 30-årige med at overføre penge til Islamisk Stat, blev idømt hhv. seks, seks og ni måneders fængsel. 

”Der er ingen tvivl om, at den 30-årige var hovedmanden, og ham der initierede terrorfinansieringen til Islamisk Stat, mens særligt de tre af mændene havde mindre roller. Det afspejler dommen i dag også, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard. 

Alle mændene udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Se tidligere udsendte pressemeddelelse ved skyldkendelsen. 
 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.