Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. juni 2022 14:23

Gik i byen med økse og fik nattelivsforbud

En 34-årig mand tog i marts i byen i Aarhus med en økse i bukselinningen og truede en dørmand. Fredag blev han idømt tre måneders fængsel og et nattelivsforbud.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Natten til lørdag den 26. marts ville den 34-årige ind på en beværtning på Sankt Clemens Torv, og da en dørmand ikke ville lukke ham ind, sagde den 34-årige, at hvis han ville ind, så skulle han nok komme ind, hvorefter den 34-årige trak op i blusen og viste skæftet på dét, dørmanden troede var en kniv. 

Den 34-årige valgte dog til sidst at gå fra stedet og videre hen på en anden beværtning på Fiskergyden. I mellemtiden havde dørmanden fra det første sted advaret sine kolleger rundt omkring i byen, og en dørmand på beværtningen på Fiskergyden opdagede nu den 34-årige, der sad med nogle venner på stedet. 

Politiet blev tilkaldt og under visitationen af den 34-årige fandt de en håndøkse i hans bukselinning. Han blev derfor anholdt, og da han var tidligere straffet for trusler, vold og overtrædelse af knivloven, blev han lidt senere fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. 

 

Nattelivsforbud i seks måneder

Fredag blev han så i Retten i Aarhus idømt tre måneders fængsel for trusler på livet og for overtrædelse af knivloven. Derudover blev han idømt et nattelivsforbud, der gælder i seks måneder. 

Det vil sige, at han i et halvt år ikke må opholde sig på beværtninger i Danmark mellem kl. 24.00 og kl. 5.00. I samme tidsrum må han ikke opholde sig i de nattelivszoner, som politikredsene har indført. I Østjylland betyder det, at han fx ikke må opholde sig i et større område på gaderne i Aarhus Midtby eller på Storegade i Randers efter midnat. 

”Nattelivsforbuddet er netop beregnet til den her slags sager, hvor en person skaber stor utryghed i nattelivet, og det må man sige, at man gør, når man medbringer en økse, hvor rigtig mange mennesker færdes, og så ovenikøbet fremsiger trusler mod en dørmand. Derfor er jeg også tilfreds med, at den 34-årige mand nu har forbud mod at færdes i nattelivet i en længere periode, ” siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy. 

Hvis den 34-årige bryder sit nattelivsforbud, koster det første gang en bøde på 10.000 kroner. Anden gang risikerer han fængselsstraf. 

Den 34-årige modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Henriette Laxy, tlf. 2382 7332
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.