Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

1. august 2019 15:13

Hashhandlere idømt fængsel og opholdsforbud

To hashhandlere er dømt for at være en del af et organiseret, banderelateret netværk, der har handlet med hash i stor stil i Esbjerg-området.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I slutningen af februar slog politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest til i en større, koordineret aktion rettet mod bandemiljøet og hashhandlen i Esbjerg-området, hvor flere adresser også blev ransaget. Ti personer blev varetægtsfængslet, en 22-årig mand fik som den første dom i maj, og onsdag blev der afsagt dom mod yderligere to mænd i sagen ved Retten i Esbjerg.

En 17-årig mand blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel, hvoraf de seks måneder var ubetinget, hvilket svarer til den periode, han har siddet varetægtsfængslet, hvorfor han nu er løsladt gen. En 26-årig mand blev idømt 1 år og 3 måneders ubetinget fængsel og blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.

 

De to mænd, der er henholdsvis syrisk og irakisk statsborger, fik desuden en advarsel i forhold til en udvisning, og så fik de forbud mod at opholde sig i store dele af deres hjemkommune Esbjerg de næste tre år.

”Jeg er tilfreds med dommene, som viser, at retterne slår hårdt ned på organiseret og banderelateret narkotikakriminalitet. Der er givet strenge straffe, og retten valgte også at give et opholdsforbud i store dele af Esbjerg, hvilket vil betyde, at området, hvor de domfældte har forøvet deres kriminelle gerninger, i tre år vil være lukket land,” siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest Morten Rasmussen.

De to mænds rolle i netværket har primært været at deltage i at bringe hash ud til kunder i Esbjerg og omegn. De udbad sig begge betænkningstid i forhold til, hvorvidt de vil anke dommen.

 

**

 

Pressekontakt

Anklager Morten Rasmussen, tlf. 5127 4919

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Biltræf i Randers

Flere biler og motorcykler beslaglagt i forbindelse med biltræf i Randers

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.